De foodblogswap van augustus bracht mij bij Piens keuken, een blog met gezonde recepten. Er is genoeg lekkers te vinden en ik vond het nog best moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk koos ik voor kaascrackers; die stonden namelijk al een tijd op mijn lijstje om nog eens te maken. Ik gebruikte bloem in plaats van meel omdat ik dat toevallig in huis had en het lijnzaad heb ik vervangen door zwart sesamzaad.
Als variatie maakte ik ook nog borrelcrackertjes met een mengsel van gerookt paprikapoeder en selderijzout. Die waren ook erg lekker.
Wisten jullie trouwens dat Pien ook een webwinkel heeft waar je gezonde snacks kunt bestellen?
Kaascrackers
Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks
- 100 gram speltbloem
- 120 gram roggebloem
- 2 eetlepels zonnepitten
- 2 eetlepels zwart sesamzaad
- 180 ml water
- 50 ml olie
- 6 eetlepels Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Als je geen hete lucht oven hebt zet je hem op 180 graden.
Doe de bloem, zonnepitten en sesamzaad in een kom en roer even goed door. Voeg het water en de olie toe en roer tot je een samenhangend deeg hebt. Leg het deeg op een stuk bakpapier of bakmat en rol het met een deegroller uit tot een egale lap. Als het wat plakt kun je wat bloem over het deeg of de deegroller strooien. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi de Parmezaanse kaas erover. Druk de kaas een beetje aan of rol er nog even overheen met de deegroller.
Snij met een mes of pizzasnijder de crackers in het gewenste formaat.
Bak de crackers in het midden van de oven gaar en knapperig. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Blijf aan het eind van de baktijd in de buurt, want als ze te donker worden zijn ze niet meer lekker. Beter iets te vroeg dan iets te laat uit de oven.
Laat de crackers afkoelen op een rooster.
Geef een reactie