• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kaascrackers

25 augustus 2019 By Martine Reageer

De foodblogswap van augustus bracht mij bij Piens keuken, een blog met gezonde recepten. Er is genoeg lekkers te vinden en ik vond het nog best moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk koos ik voor kaascrackers; die stonden namelijk al een tijd op mijn lijstje om nog eens te maken. Ik gebruikte bloem in plaats van meel omdat ik dat toevallig in huis had en het lijnzaad heb ik vervangen door zwart sesamzaad.

Als variatie maakte ik ook nog borrelcrackertjes met een mengsel van gerookt paprikapoeder en selderijzout. Die waren ook erg lekker.

Wisten jullie trouwens dat Pien ook een webwinkel heeft waar je gezonde snacks kunt bestellen?

crackers met kaas en crackertjes met gerookt paprikapoeder en selderijzout

Kaascrackers

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks

  • 100 gram speltbloem
  • 120 gram roggebloem
  • 2 eetlepels zonnepitten
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad
  • 180 ml water
  • 50 ml olie
  • 6 eetlepels Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Als je geen hete lucht oven hebt zet je hem op 180 graden.

Doe de bloem, zonnepitten en sesamzaad in een kom en roer even goed door. Voeg het water en de olie toe en roer tot je een samenhangend deeg hebt. Leg het deeg op een stuk bakpapier of bakmat en rol het met een deegroller uit tot een egale lap. Als het wat plakt kun je wat bloem over het deeg of de deegroller strooien. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi de Parmezaanse kaas erover. Druk de kaas een beetje aan of rol er nog even overheen met de deegroller.

Snij met een mes of pizzasnijder de crackers in het gewenste formaat.

Bak de crackers in het midden van de oven gaar en knapperig. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Blijf aan het eind van de baktijd in de buurt, want als ze te donker worden zijn ze niet meer lekker. Beter iets te vroeg dan iets te laat uit de oven.

Laat de crackers afkoelen op een rooster.

Categorie: borrelhapje, ontbijt Tags: kaas

Vorig bericht: « Vietnamees restaurant Xixo in Haarlem
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: augustus »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in