• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kaasfondue met bier

10 augustus 2016 By Martine Reageer

De lekkerste kaasfondue ever at ik ooit bij Bern in Amsterdam; de slechtste ever in Spaarndam. Het is nogal een gokje als je kaasfondue bestelt.
Gelukkig is zelf kaasfondue maken ook niet zo moeilijk als je eenmaal doorhebt hoe het moet. Zorg er altijd voor dat de kaas op kamertemperatuur is en niet te lang kookt. Anders wordt het een rubberachtige toestand en dat wil je niet. Emmentaler trekt goede draden in de fondue, maar geitenkaas of gorgonzola geeft een geheel eigen smaak aan de fondue. Omdat ik geen witte wijn in huis had gebruikte ik bier. Je zou dus ook (droge) witte wijn kunnen nemen in dit recept.Kortom, er zijn heel veel variaties mogelijk. Ga gewoon lekker proberen en kijk welke versie je het lekkerst vindt.

Ik ontdekte dat je kaasfondue een dag later prima kunt opwarmen. Eet het dan weer als kaasfondue, serveer het als dipsausje bij een borrel, in een tosti of gebruik het als kaassaus over groente. Als het nodig is verdun je het nog een beetje, maar pas op dat het niet te dun wordt.

Kaasfondue

 

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 200 gram Emmentaler
  • 200 gram Gruyère
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml bier + beetje extra
  • 2 eetlepels maizena
  • scheutje limoensap (of citroensap)
  • peper en nootmuskaat
  • Turks brood, groenten (bloemkool, broccoli, gebakken hele champignons, paprika enz.) om in de kaasfondue te dopen
Rasp de kaas fijn. Verwarm intussen het bier met de in vieren gesneden teentjes knoflook in een pan met dikke bodem. Als het bijna kookt haal je de knoflook uit de pan. Doe er dan beetje voor beetje de kaas bij. Giet het scheutje limoensap bij (dit helpt bij het binden). Meng de maizena met een beetje bier tot een dun papje. Als alle kaas in de pan zit doe je het maizena papje erbij. Goed roeren en alleen heel zachtjes laten koken. Laat het niet te lang of te hard koken, want dan wordt de kaas rubberig. Nu zou je moeten merken dat het geheel gaat binden. Als dit niet zo is kun je nog een beetje maizena met bier mengen en toevoegen en/of het vuur iets hoger zetten. Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe. Als het mooi gemengd is kun je de pan opdienen.
Serveer met Turks brood, stokbrood, gebakken hele champignons, bloemkool, paprika enz.

Categorie: hoofdgerecht Tags: kaas, vegetarisch

Vorig bericht: « Okonomiyaki bij Japanese pancake world
Volgend bericht: Popcorn met zoute karamel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in