De lekkerste kaasfondue ever at ik ooit bij Bern in Amsterdam; de slechtste ever in Spaarndam. Het is nogal een gokje als je kaasfondue bestelt.
Gelukkig is zelf kaasfondue maken ook niet zo moeilijk als je eenmaal doorhebt hoe het moet. Zorg er altijd voor dat de kaas op kamertemperatuur is en niet te lang kookt. Anders wordt het een rubberachtige toestand en dat wil je niet. Emmentaler trekt goede draden in de fondue, maar geitenkaas of gorgonzola geeft een geheel eigen smaak aan de fondue. Omdat ik geen witte wijn in huis had gebruikte ik bier. Je zou dus ook (droge) witte wijn kunnen nemen in dit recept.Kortom, er zijn heel veel variaties mogelijk. Ga gewoon lekker proberen en kijk welke versie je het lekkerst vindt.
Kaasfondue
Ingrediënten voor 2 à 3 personen
- 200 gram Emmentaler
- 200 gram Gruyère
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml bier + beetje extra
- 2 eetlepels maizena
- scheutje limoensap (of citroensap)
- peper en nootmuskaat
- Turks brood, groenten (bloemkool, broccoli, gebakken hele champignons, paprika enz.) om in de kaasfondue te dopen
Serveer met Turks brood, stokbrood, gebakken hele champignons, bloemkool, paprika enz.
Geef een reactie