• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kaasfondue met bier

10 augustus 2016 By Martine Reageer

De lekkerste kaasfondue ever at ik ooit bij Bern in Amsterdam; de slechtste ever in Spaarndam. Het is nogal een gokje als je kaasfondue bestelt.
Gelukkig is zelf kaasfondue maken ook niet zo moeilijk als je eenmaal doorhebt hoe het moet. Zorg er altijd voor dat de kaas op kamertemperatuur is en niet te lang kookt. Anders wordt het een rubberachtige toestand en dat wil je niet. Emmentaler trekt goede draden in de fondue, maar geitenkaas of gorgonzola geeft een geheel eigen smaak aan de fondue. Omdat ik geen witte wijn in huis had gebruikte ik bier. Je zou dus ook (droge) witte wijn kunnen nemen in dit recept.Kortom, er zijn heel veel variaties mogelijk. Ga gewoon lekker proberen en kijk welke versie je het lekkerst vindt.

Ik ontdekte dat je kaasfondue een dag later prima kunt opwarmen. Eet het dan weer als kaasfondue, serveer het als dipsausje bij een borrel, in een tosti of gebruik het als kaassaus over groente. Als het nodig is verdun je het nog een beetje, maar pas op dat het niet te dun wordt.

Kaasfondue

 

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 200 gram Emmentaler
  • 200 gram Gruyère
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml bier + beetje extra
  • 2 eetlepels maizena
  • scheutje limoensap (of citroensap)
  • peper en nootmuskaat
  • Turks brood, groenten (bloemkool, broccoli, gebakken hele champignons, paprika enz.) om in de kaasfondue te dopen
Rasp de kaas fijn. Verwarm intussen het bier met de in vieren gesneden teentjes knoflook in een pan met dikke bodem. Als het bijna kookt haal je de knoflook uit de pan. Doe er dan beetje voor beetje de kaas bij. Giet het scheutje limoensap bij (dit helpt bij het binden). Meng de maizena met een beetje bier tot een dun papje. Als alle kaas in de pan zit doe je het maizena papje erbij. Goed roeren en alleen heel zachtjes laten koken. Laat het niet te lang of te hard koken, want dan wordt de kaas rubberig. Nu zou je moeten merken dat het geheel gaat binden. Als dit niet zo is kun je nog een beetje maizena met bier mengen en toevoegen en/of het vuur iets hoger zetten. Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe. Als het mooi gemengd is kun je de pan opdienen.
Serveer met Turks brood, stokbrood, gebakken hele champignons, bloemkool, paprika enz.

Categorie: hoofdgerecht Tags: kaas, vegetarisch

Vorig bericht: « Okonomiyaki bij Japanese pancake world
Volgend bericht: Popcorn met zoute karamel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in