• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kaasfondue met bier

10 augustus 2016 By Martine Reageer

De lekkerste kaasfondue ever at ik ooit bij Bern in Amsterdam; de slechtste ever in Spaarndam. Het is nogal een gokje als je kaasfondue bestelt.
Gelukkig is zelf kaasfondue maken ook niet zo moeilijk als je eenmaal doorhebt hoe het moet. Zorg er altijd voor dat de kaas op kamertemperatuur is en niet te lang kookt. Anders wordt het een rubberachtige toestand en dat wil je niet. Emmentaler trekt goede draden in de fondue, maar geitenkaas of gorgonzola geeft een geheel eigen smaak aan de fondue. Omdat ik geen witte wijn in huis had gebruikte ik bier. Je zou dus ook (droge) witte wijn kunnen nemen in dit recept.Kortom, er zijn heel veel variaties mogelijk. Ga gewoon lekker proberen en kijk welke versie je het lekkerst vindt.

Ik ontdekte dat je kaasfondue een dag later prima kunt opwarmen. Eet het dan weer als kaasfondue, serveer het als dipsausje bij een borrel, in een tosti of gebruik het als kaassaus over groente. Als het nodig is verdun je het nog een beetje, maar pas op dat het niet te dun wordt.

Kaasfondue

 

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 200 gram Emmentaler
  • 200 gram Gruyère
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml bier + beetje extra
  • 2 eetlepels maizena
  • scheutje limoensap (of citroensap)
  • peper en nootmuskaat
  • Turks brood, groenten (bloemkool, broccoli, gebakken hele champignons, paprika enz.) om in de kaasfondue te dopen
Rasp de kaas fijn. Verwarm intussen het bier met de in vieren gesneden teentjes knoflook in een pan met dikke bodem. Als het bijna kookt haal je de knoflook uit de pan. Doe er dan beetje voor beetje de kaas bij. Giet het scheutje limoensap bij (dit helpt bij het binden). Meng de maizena met een beetje bier tot een dun papje. Als alle kaas in de pan zit doe je het maizena papje erbij. Goed roeren en alleen heel zachtjes laten koken. Laat het niet te lang of te hard koken, want dan wordt de kaas rubberig. Nu zou je moeten merken dat het geheel gaat binden. Als dit niet zo is kun je nog een beetje maizena met bier mengen en toevoegen en/of het vuur iets hoger zetten. Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe. Als het mooi gemengd is kun je de pan opdienen.
Serveer met Turks brood, stokbrood, gebakken hele champignons, bloemkool, paprika enz.

Categorie: hoofdgerecht Tags: kaas, vegetarisch

Vorig bericht: « Okonomiyaki bij Japanese pancake world
Volgend bericht: Popcorn met zoute karamel »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in