• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kaassoufflé uit de oven

10 april 2018 By Martine 2 Reacties

Het was vroeger thuis een feest als deze kaassoufflé op tafel kwam. We aten hem vaak met gekookte aardappels en spinazie volgens mij en mijn zus en ik waren er verzot op. Toen ik net het huis uit was maakte ik hem nog wel eens, maar daarna jaren niet. Op een dag vond ik het recept terug, maar toen ik hem maakte mislukte het. En daarna kreeg mijn zus ineens het kaassoufflé virus. Iedere gast kreeg een kaassoufflé voor zijn/haar neus die ook telkens met smaak werd verorberd. We hebben hem zelfs wel eens als ontbijt op brood gegeten.
Dus heb ik de kaassoufflé weer in ere hersteld. Ik maakte hem thuis en hij lukte fantastisch. Je kunt er eindeloos mee variëren door verschillende soorten kaas te gebruiken of er bijv. gepureerde groenten door te doen. Handig als je kinderen ongemerkt wat extra groenten wilt laten eten.
Mijn vorm heeft een doorsnede van 18 cm. Een kleinere maat zou ook kunnen, maar dan moet je een strook bakpapier om de vorm binden zodat de souffle in het bakpapier dat boven de rand uitsteekt verder kan rijzen. Anders loopt hij over de randen van je vorm naar beneden en zal het resultaat beduidend minder spectaculair zijn.
Mijn zus gebruikt ook wel eens een kleine braadpan en dat gaat ook prima.

 

Kaassoufflé

 

Ingrediënten voor 2 of 3 personen

  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 4 eieren
  • 125 gram geraspte kaas
  • 300 ml (volle) melk
  • peper en zout
  • beetje boter om vorm in te vetten
Vet een soufflévorm in met een beetje boter en verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht).

Smelt de boter in een steelpan (liefst met dikke bodem). Doe er dan de bloem bij en roer goed door tot alle boter door de bloem is opgenomen. Laat dit mengsel een paar minuten garen terwijl je het af en toe roert. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe terwijl je roert tot de melk opgenomen is. Haal de pan dan van het vuur en laat het mengsel een paar minuten afkoelen.
Klop intussen de eiwitten stijf tot ze glanzend zijn.
Roer de eidooiers en de kaas door het mengsel in de pan. Spatel er een lepel eiwit door en spatel dan met een metalen lepel de rest van het eiwit door.
Bak de soufflé in ongeveer 30 minuten gaar en serveer direct. Hij zal zodra hij uit de oven komt iets inzakken, dus voor een spectaculair effect zorg je dat iedereen al aan tafel zit voor je de soufflé uit de oven haalt.

Categorie: hoofdgerecht Tags: kaas, oven, vegetarisch

Vorig bericht: « Minicruise naar Hull
Volgend bericht: Broodje zalmfilet (of hipper: pulled salmon sandwich) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anoniem

    4 juli 2018 om 19:59

    Wanneer gaat de kaas er door?

    Beantwoorden
  2. Unknown

    24 november 2018 om 09:56

    typisch hollands : kaassoufflé zonder kaas. Zuinigheid ten top…

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in