• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kabeljauw in sesam-gembermarinade met krieltjes en maiskolf

15 augustus 2011 By Martine Reageer

Omdat Maarten met zijn bootje nog wel eens kabeljauw vangt, zijn we altijd op zoek naar nieuwe kabeljauwrecepten. Deze keer een pietsje aangepast recept recept uit de Elle Eten.

Kabeljauw in sesam-gembermarinade

Ingrediënten

    • 600 gram kabeljauwfilet (wij hadden 4 kleine filetjes)
    • 1 stuk verse gemberwortel van 3-4 cm
    • 1 rode peper
    • 3 takjes koriander
    • 6 eetlepels sesamolie
    • 1 eetlepel Japanse sojasaus
    • 1/2 theelepel rietsuiker


Snij de filet in 4 gelijke stukken. Schil de gember en rasp het. Snij de rode peper in ringetjes en hak de koriander fijn. Meng de gember, peper en koriander in een lage ovenschaal met de sesamolie, sojasaus en suiker. Wentel de stukken vis erin en laat de vis 15-20 minuten per kant marineren. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Giet de marinade af (opvangen) en bak de vis in ongeveer 15 minuten gaar. Lepel er tijdens het bakken geregeld wat marinade over. Bij mij viel er niets te begieten omdat de hoeveelheid marinade goed was. Ik heb het dus zo de oven in geschoven zonder af te gieten. Het was erg lekker, maar de volgende keer zou ik het met rijst eten. Ook vond ik de gember en peper iets te overheersend, dus de volgende keer doe ik daar iets minder van. Kwam waarschijnlijk doordat mijn filets niet zo groot waren.
Erbij aten we gebakken krieltjes (uit eigen werktuin) en een gekookte maiskolf. Ik heb de maiskolven ongeveer 20 minuten gekookt in water met een beetje zout en een klontje boter en daarna nog even na laten garen in aluminiumfolie. Besmeerd met wat gesmolten boter en bestrooid met zout was dit een heerlijk hapje. Ook lekker van de bbq.

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappel, groente, vis

Vorig bericht: « Engeland 6: Cornwall
Volgend bericht: De Revolutie in Winterswijk »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in