• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kabeljauw met aardappel en prei in een pakketje uit de oven

21 mei 2014 By Martine 2 Reacties

Maarten komt regelmatig thuis met een portie zelf gevangen kabeljauw. Het leukst vind ik het als ik de vis kan combineren met aardappels en groenten uit de moestuin van mijn werk, maar op de aardappels moeten we nog even wachten en qua groenten hebben we nog niet veel meer dan sla, postelein en spinazie te oogsten. Bovendien had ik nog kleine preitjes in de koelkast die nodig op moesten en zo kwam ik tot dit vispakketje.
Het was gisteren flink warm en dan heb ik niet zo’n zin om lang in de keuken te staan. Met dit vispakketje ben je snel klaar en je kunt ze ook goed een paar uur van te voren maken. Ik vind zo’n pakketje op je bord ook altijd iets gezelligs hebben. Het voelt als het uitpakken van een kadootje waar dan ook nog eens heerlijke geuren uit opstijgen.

Kabeljauw met aardappel en prei in een pakketje uit de oven

 

Ingrediënten voor 2 pakketjes

  • 2 aardappels
  • 2 preitjes
  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 flinke eetlepels pesto van goede kwaliteit
  • scheutje lekkere olijfolie
  • peper en zout
  • evt wat geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 velletjes bakpapier van ca 30 cm
  • keukentouw
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de aardappels 7 minuten. Ik had nieuwe aardappels en heb ze in de schil gekookt, nadat ik ze eerst even met een borstel onder de kraan schoon geschrobd had.Was intussen de prei (even insnijden aan de groene kant, dan kun je de slierten onder de kraan uitspoelen) en snijd de prei in ringetjes. Schaaf de aardappel in plakjes of maak sliertjes door de aardappel te raspen en leg de aardappel in het midden van het stuk bakpapier. Sprenkel er een beetje olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Leg er dan de prei bovenop. Evt kun je hier geraspte kaas overheen doen.
Leg er tenslotte de kabeljauwfilet bovenop en smeer lekker dik in met pesto.

Strooi er nog een beetje peper over en vouw dan het pakketje dicht. Vouw eerst het bakpapier over het stapeltje heen en vouw daarna de 2 zijkanten naar binnen. Bind dicht met keukentouw en leg het op een bakplaat in de oven. Na zo’n 30 minuten zijn de pakketjes klaar. Vouw open op je bord.

Categorie: hoofdgerecht Tags: eenpansgerecht, oven, vis

Vorig bericht: « Kip met cashewnoten
Volgend bericht: Gefrituurde inktvisjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anoniem

    9 juni 2014 om 09:54

    Ik heb dit lekker receptje gemaakt & het was super lekker !!! 🙂
    MMMMMM!

    Beantwoorden
  2. Martine

    9 juni 2014 om 19:20

    Wat leuk! En helemaal leuk dat je het even laat weten. Word ik altijd blij van 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in