• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kabeljauwcurry

27 december 2010 By Martine 2 Reacties

Maarten haat koken, maar heeft toch al 2 keer Thaise curry gemaakt en dat was nog heel erg lekker ook. Vandaag was het kabeljauwcurry (met door hem gevangen kabeljauw uit de vriezer).

Kabeljauwcurry 

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram basmatirijst
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 150 gram peultjes
  • 2 eetlepels groene Thaise currypasta
  • 200 gram kokosmelk
  • scheutje Thaise vissaus 
  • scheutje olie om in te bakken

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper de ui. Snij de paprika in stukjes. Maak de peultjes schoon. Snij de kabeljauwfilet in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit wat olie in de pan en bak de kabeljauwfilet lichtbruin. Schep ze uit de pan en houdt ze warm.  Bak de ui en de paprika een paar minuten en voeg dan de peultjes toe. Bak ze even mee en doe er dan de currypasta en de kokosmelk bij. Breng aan de kook brengen en laat het een minuut of 5 minuten sudderen. Breng op smaak met de vissaus. Verwarm de kabeljauw in de laatste 2 minuten nog even mee (niet meer roeren) en serveer met de rijst.

Categorie: hoofdgerecht Tags: vis

Vorig bericht: « Chocolat
Volgend bericht: Spinazie-hampastei »

Lees Interacties

Reacties

  1. Manolito van Galen

    2 mei 2021 om 11:42

    Hoi Martine en Maarten,

    Een heerlijk gerecht.
    Hoeveel kabeljauw is nodig?
    Ik mis de kabeljauw bij de ingrediënten.
    En hoe groot dienen de blokjes kabeljauw te zijn?
    Alvast hartelijk dank voor jullie antwoorden.

    Groetjes,

    Manolito

    Beantwoorden
    • Martine

      2 mei 2021 om 16:23

      Hoi Manolito,

      Dankjewel voor het ontdekken van deze misser. Ik heb gelijk het recept aangepast. In 2010 was ik duidelijk een stuk minder zorgvuldig dan nu 😉 De grootte van de stukken kabeljauw is niet zo belangrijk. Ik zou ze niet te klein maken, want dan wordt het snel een prutje. De grootte van een luciferdoosje of groter is prima.

      Eet smakelijk!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in