Maarten haat koken, maar heeft toch al 2 keer Thaise curry gemaakt en dat was nog heel erg lekker ook. Vandaag was het kabeljauwcurry (met door hem gevangen kabeljauw uit de vriezer).
Kabeljauwcurry
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram basmatirijst
- 300 gram kabeljauwfilet
- 1 ui
- 1 gele paprika
- 150 gram peultjes
- 2 eetlepels groene Thaise currypasta
- 200 gram kokosmelk
- scheutje Thaise vissaus
- scheutje olie om in te bakken
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper de ui. Snij de paprika in stukjes. Maak de peultjes schoon. Snij de kabeljauwfilet in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit wat olie in de pan en bak de kabeljauwfilet lichtbruin. Schep ze uit de pan en houdt ze warm. Bak de ui en de paprika een paar minuten en voeg dan de peultjes toe. Bak ze even mee en doe er dan de currypasta en de kokosmelk bij. Breng aan de kook brengen en laat het een minuut of 5 minuten sudderen. Breng op smaak met de vissaus. Verwarm de kabeljauw in de laatste 2 minuten nog even mee (niet meer roeren) en serveer met de rijst.
Manolito van Galen
Hoi Martine en Maarten,
Een heerlijk gerecht.
Hoeveel kabeljauw is nodig?
Ik mis de kabeljauw bij de ingrediënten.
En hoe groot dienen de blokjes kabeljauw te zijn?
Alvast hartelijk dank voor jullie antwoorden.
Groetjes,
Manolito
Martine
Hoi Manolito,
Dankjewel voor het ontdekken van deze misser. Ik heb gelijk het recept aangepast. In 2010 was ik duidelijk een stuk minder zorgvuldig dan nu 😉 De grootte van de stukken kabeljauw is niet zo belangrijk. Ik zou ze niet te klein maken, want dan wordt het snel een prutje. De grootte van een luciferdoosje of groter is prima.
Eet smakelijk!