Sinds ik hoorde van kaiserschmarrn wist ik dat Maarten dit graag eens wilde eten. Toen we dit vorig jaar in Duitsland op de kaart zagen staan in het hotel waar we overnachten bestelde Maarten dit dus op mijn advies. Een keer raden… niet te vreten. Het was droog, kwam uit de vriezer en was ook nog eens ijskoud van binnen. Oeps. Dit moest ik dus zelf maar eens maken. Toen ik voor de foodblogswap dus bij My Happy Kitchen het recept zag staan was al snel besloten dat het kaiserschmarrn zou worden.
Ik paste de hoeveelheden iets aan en gaf er mijn eigen draai aan door een walnotensausje te maken dat ik niet lekker genoeg vond om te bloggen. Tijdgebrek zorgde ervoor dat ik het niet nog een keer maakte. Dusss, eigenlijk is dit gewoon een kopie van het recept op My Happy Kitchen.
Voor een variant kun je bijv. rozijnen toevoegen. Kaneel of speculaaskruiden erdoor lijkt me ook erg lekker. En in Oostenrijk serveren ze kaiserschwarrn met appelcompote heb ik me laten vertellen.
Deze versie kon Maarten een stuk meer waarderen dan de kaiserschwarrn in het hotel, dus die mag vaker op tafel komen. En ik vond het zelf ook erg lekker.
Kaiserschmarrn
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 eieren
- 3 eetlepels suiker
- snufje zout
- 300 ml melk
- 110 gram bloem
- boter
- poedersuiker
Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers los met de suiker en het snufje zout. Klop hier de melk door en voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Spatel de eiwitten voorzichtig door dit mengsel. Smelt een eetlepel boter in een koekenpan. Schep de helft van het beslag erin (een laag van ongeveer 1 cm dik).
Als de onderkant gaar is en de bovenkant nog niet helemaal gestold is verdeel je met een spatel de pannenkoek in vieren en draai je de kwart pannenkoeken om. Hierbij mogen ze gerust kapot gaan. Bak nog even aan en snijd dan de pannenkoek met twee spatels in grove stukken. Bak nog even rondom aan. Bak de volgende portie op dezelfde manier. Je kunt 2 pannen tegelijk gebruiken of de eerste portie warm houden op een bord onder aluminiumfolie (evt op een pannetje heet water).
Serveer bestrooid met poedersuiker.
Geef een reactie