• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kaneelbroodjes met en zonder appel

31 juli 2020 By Martine Reageer

Bij Anja’s foodblog valt het me telkens weer op dat het er allemaal zo lekker uitziet. Wat denk je bijvoorbeeld van deze heerlijke gevulde bloemkool? Daar wil je toch zo in bijten! Ik heb dan ook best even een tijdje zitten snuffelen voor ik wist wat ik zou maken voor de foodblogswap van juli.

Toen ik deze Zweedse kaneelbroodjes zag wist ik dat de bloemkool toch even moest wachten tot een volgende keer. Ik ben nl gek op alles waar kaneel in zit en de broodjes stonden al op mijn lijstje om eens te maken.

Ik maakte ze 2 keer. De eerste keer vergat ik de broodjes in te smeren met ei en met greinsuiker te bestrooien. Iets met haastige spoed en zelden goed. Ze werden er op zich niet minder lekker om, maar ik maakte ze toch een tweede keer. In de helft van de kaneelbroodjes deed ik deze keer geraspte appel. Dat was een lekkere toevoeging en ook de rum vonden wij een goede bonus. Ik had ooit uit Duitsland een mengsel meegenomen van gemalen en gezoete walnoten. Die kwamen mooi van pas door deze kaneelbroodjes. Het mengsel was vrij fijn. Dat vond ik prima, maar ik denk dat een wat grover notenmengsel ook erg lekker is.

Wij vonden de broodjes (zeker die met appel) op de dag zelf het best smaken. Dan zijn ze supermals.

Kaneelbroodjes met en zonder kaneel

Ingrediënten voor 12 broodjes

Voor het deeg:

  • 425 gram tarwebloem
  • 250 milliliter melk
  • 75 gram roomboter
  • 6 gram gedroogde gist
  • 60 g suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken van de broodjes
  • handje greinsuiker om de broodjes mee te bestrooien

Voor de vulling:

  • 75 gram walnoten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 50 gram zachte boter
  • 4 theelepels kaneel
  • 1 appel (ik nam Jonagold, goudreinet is ook lekker)
  • 2 eetlepels bruine rum (of water)

Verwarm voor het deeg de melk en de boter in een pannetje (of in de magnetron) tot handwarmte. Zorg dat de boter gesmolten is. Doe gist, suiker, zout en kardemom erbij en roer even goed door. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Giet hier de melk in en meng tot een soepel deeg. Ik deed dit in de Keukenmachine. Dek de kom af met plastic en laat het deeg in ongeveer 30 minuten rijzen tot het verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de vulling door de walnoten en suiker in een keukenmachine malen en er daarna de boter, kaneel en rum doorheen te roeren.

Je kunt de noten ook met een mes hakken en daarna de overige ingrediënten er met een vork doorheen mengen .

Bestrooi je werkblad met bloem. Neem het deeg uit de kom, druk de lucht er uit en rol dan het dan uit tot een rechthoekige plak van ongeveer een 1/2 cm dikte. Smeer de vulling over de helft van de deegplak uit en vouw dubbel. Schil de appel en rasp de appel grof. Strooi de appel over de linker- of rechterhelft van de vulling.

Snijd 12 smalle repen uit het deeg en rol deze op tot een cirkel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes erop. Dek af met plasticfolie en laat ca. 20 minuten rijzen. Je kunt het folie een beetje invetten met olie of inspuiten met bakvet tegen het plakken.

Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei, strooi de greinsuiker erover en bak 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Categorie: brood Tags: buffet, foodblogswap

Vorig bericht: « Bitterballen met Hollandse garnalen
Volgend bericht: Oorlogsmuseum Educatief WO11 Centrum in Medemblik »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in