• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kaneelbroodjes met en zonder appel

31 juli 2020 By Martine Reageer

Bij Anja’s foodblog valt het me telkens weer op dat het er allemaal zo lekker uitziet. Wat denk je bijvoorbeeld van deze heerlijke gevulde bloemkool? Daar wil je toch zo in bijten! Ik heb dan ook best even een tijdje zitten snuffelen voor ik wist wat ik zou maken voor de foodblogswap van juli.

Toen ik deze Zweedse kaneelbroodjes zag wist ik dat de bloemkool toch even moest wachten tot een volgende keer. Ik ben nl gek op alles waar kaneel in zit en de broodjes stonden al op mijn lijstje om eens te maken.

Ik maakte ze 2 keer. De eerste keer vergat ik de broodjes in te smeren met ei en met greinsuiker te bestrooien. Iets met haastige spoed en zelden goed. Ze werden er op zich niet minder lekker om, maar ik maakte ze toch een tweede keer. In de helft van de kaneelbroodjes deed ik deze keer geraspte appel. Dat was een lekkere toevoeging en ook de rum vonden wij een goede bonus. Ik had ooit uit Duitsland een mengsel meegenomen van gemalen en gezoete walnoten. Die kwamen mooi van pas door deze kaneelbroodjes. Het mengsel was vrij fijn. Dat vond ik prima, maar ik denk dat een wat grover notenmengsel ook erg lekker is.

Wij vonden de broodjes (zeker die met appel) op de dag zelf het best smaken. Dan zijn ze supermals.

Kaneelbroodjes met en zonder kaneel

Ingrediënten voor 12 broodjes

Voor het deeg:

  • 425 gram tarwebloem
  • 250 milliliter melk
  • 75 gram roomboter
  • 6 gram gedroogde gist
  • 60 g suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken van de broodjes
  • handje greinsuiker om de broodjes mee te bestrooien

Voor de vulling:

  • 75 gram walnoten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 50 gram zachte boter
  • 4 theelepels kaneel
  • 1 appel (ik nam Jonagold, goudreinet is ook lekker)
  • 2 eetlepels bruine rum (of water)

Verwarm voor het deeg de melk en de boter in een pannetje (of in de magnetron) tot handwarmte. Zorg dat de boter gesmolten is. Doe gist, suiker, zout en kardemom erbij en roer even goed door. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Giet hier de melk in en meng tot een soepel deeg. Ik deed dit in de Keukenmachine. Dek de kom af met plastic en laat het deeg in ongeveer 30 minuten rijzen tot het verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de vulling door de walnoten en suiker in een keukenmachine malen en er daarna de boter, kaneel en rum doorheen te roeren.

Je kunt de noten ook met een mes hakken en daarna de overige ingrediënten er met een vork doorheen mengen .

Bestrooi je werkblad met bloem. Neem het deeg uit de kom, druk de lucht er uit en rol dan het dan uit tot een rechthoekige plak van ongeveer een 1/2 cm dikte. Smeer de vulling over de helft van de deegplak uit en vouw dubbel. Schil de appel en rasp de appel grof. Strooi de appel over de linker- of rechterhelft van de vulling.

Snijd 12 smalle repen uit het deeg en rol deze op tot een cirkel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes erop. Dek af met plasticfolie en laat ca. 20 minuten rijzen. Je kunt het folie een beetje invetten met olie of inspuiten met bakvet tegen het plakken.

Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei, strooi de greinsuiker erover en bak 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Categorie: brood Tags: buffet, foodblogswap

Vorig bericht: « Bitterballen met Hollandse garnalen
Volgend bericht: Oorlogsmuseum Educatief WO11 Centrum in Medemblik »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerl Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerlijk om weer in het bos te zitten, bij te kletsen met vrienden en straks lekker te barbecuen. Jammer alleen van het stookverbod. #camping #kamperen #barbecue #weekend
Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en einde Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en eindelijk weer eens gezellig bijgekletst. #weekend #lunch #healthyfood #food #friends
Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo' Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo'n zin in social media. Maar deze lekkere spiesen moest ik toch wel even delen, want die wil je! Ik kan niet wachten tot we weer lekker op de camping naast de barbecue zitten. Gelukkig duurt het niet meer zo lang voor het zover is. Ik leg het vlees thuis al in de marinade en prik het vlees en de groente voor we op pad gaan al op de spiesen. Dan gaan ze in een stevige zak of tupper de koelbox in en hebben we op de camping binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd. 
Als je vindt dat de kolen nog wel erg zwart zijn; dat klopt. Ze waren erg groot en het duurde eindeloos. Omdat de barbecue loeiheet was zijn we maar gewoon begonnen. #barbecue #bbq #weekend #kamperen #camping #grill #food #shaslick #sjasliek
Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel geli Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel gelijk de lekkerste. Dit tahin-straciatella ijs en saffraan-rozenwater-pistache van @milad_ice_cream in de Kloosyerstraat in Antwerpen smaakte werkelijk fantastisch. #ijs #icecream #antwerpen #miladicecream #belgie #belgium #travel #travelisfun #reizen #solotrip #solotripping #vakantie
De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ert De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ertoe deze mergpijpjes met truffelvulling met rum te maken. Het maken van de mergpijpjes was minder moeilijk dan ik dacht, maar het kost wel vrij veel tijd. En ze netjes krijgen is nog best een uitdaging. Het basisrecept is van @laurasbakery en het initiatief van @simoneskitchen . Het recept van mijn versie staat inmiddels online.
#thedaringkitchen #mergpijpjes #zoet #uitdaging #challenge #bakken #koekjes #klassieker #food #foodblog #foodblogger #foodbloggernl
Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en ch Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en chocolade maakte ik voor de foodblogswap van februari. Het recept komt bij @byandreajanssen vandaan. #foodblogswap #cupcakes #zoutekaramel #karamel #chocolade #sweet #zoet
Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hote Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hotel in Nijmegen. Heerlijk om er weer eens even helemaal uit te zijn. We gingen naar het oorlogsmuseum in Overloon, deden boodschappen in Duitsland en aten heerlijke curry en pad thai bij Siam Thai Palace in Nijmegen. #thaifood #food #Nijmegen #instafood #foody #wegineigenland #eneenbeetjeinduitsland
Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net we Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net werken en het was heerlijk weer. Dus liepen we eind van de middag even naar de tuin om te zien dat daar de knoflook en de ui lekker aan het groeien is. Op de terugweg besloten we vanavond lekker uit eten te gaan bij Peper en Zout. We aten er de lekkerste sigaar boregi ever en daarna een prima mixed grill. We ronden het af met Künefe, een dessert met knapperig gebakken sliertjesdeeg, gevuld met kaas en overgoten met suikerstroop. Gelukkig hebben we het voor- en nagerecht gedeeld, want anders was het veel te veel geweest. #peperenzout #haarlem #uiteten #mixedgrill #Künefe #turks
Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een stiekem scheutje lekkers maakte ik naar aanleiding van de foodblogswap. De basis van recept vond ik bij @funkyfoodbyniki en ik maakte er een eigen versie van. Af en toe voel ik al een beetje lente in de lucht en daar past deze risotto erg goed bij. #risotto #hollandsegarnalen #garnalen #rijst #fbs #foodblogswap #lenteinaantocht #oven #dille #scheutjedrank #risottometeentic #instafood #food #foodblog #foodblognl #foodbloggernl #foodbloggernl
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in