• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kaneelbroodjes met en zonder appel

31 juli 2020 By Martine Reageer

Bij Anja’s foodblog valt het me telkens weer op dat het er allemaal zo lekker uitziet. Wat denk je bijvoorbeeld van deze heerlijke gevulde bloemkool? Daar wil je toch zo in bijten! Ik heb dan ook best even een tijdje zitten snuffelen voor ik wist wat ik zou maken voor de foodblogswap van juli.

Toen ik deze Zweedse kaneelbroodjes zag wist ik dat de bloemkool toch even moest wachten tot een volgende keer. Ik ben nl gek op alles waar kaneel in zit en de broodjes stonden al op mijn lijstje om eens te maken.

Ik maakte ze 2 keer. De eerste keer vergat ik de broodjes in te smeren met ei en met greinsuiker te bestrooien. Iets met haastige spoed en zelden goed. Ze werden er op zich niet minder lekker om, maar ik maakte ze toch een tweede keer. In de helft van de kaneelbroodjes deed ik deze keer geraspte appel. Dat was een lekkere toevoeging en ook de rum vonden wij een goede bonus. Ik had ooit uit Duitsland een mengsel meegenomen van gemalen en gezoete walnoten. Die kwamen mooi van pas door deze kaneelbroodjes. Het mengsel was vrij fijn. Dat vond ik prima, maar ik denk dat een wat grover notenmengsel ook erg lekker is.

Wij vonden de broodjes (zeker die met appel) op de dag zelf het best smaken. Dan zijn ze supermals.

Kaneelbroodjes met en zonder kaneel

Ingrediënten voor 12 broodjes

Voor het deeg:

  • 425 gram tarwebloem
  • 250 milliliter melk
  • 75 gram roomboter
  • 6 gram gedroogde gist
  • 60 g suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken van de broodjes
  • handje greinsuiker om de broodjes mee te bestrooien

Voor de vulling:

  • 75 gram walnoten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 50 gram zachte boter
  • 4 theelepels kaneel
  • 1 appel (ik nam Jonagold, goudreinet is ook lekker)
  • 2 eetlepels bruine rum (of water)

Verwarm voor het deeg de melk en de boter in een pannetje (of in de magnetron) tot handwarmte. Zorg dat de boter gesmolten is. Doe gist, suiker, zout en kardemom erbij en roer even goed door. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Giet hier de melk in en meng tot een soepel deeg. Ik deed dit in de Keukenmachine. Dek de kom af met plastic en laat het deeg in ongeveer 30 minuten rijzen tot het verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de vulling door de walnoten en suiker in een keukenmachine malen en er daarna de boter, kaneel en rum doorheen te roeren.

Je kunt de noten ook met een mes hakken en daarna de overige ingrediënten er met een vork doorheen mengen .

Bestrooi je werkblad met bloem. Neem het deeg uit de kom, druk de lucht er uit en rol dan het dan uit tot een rechthoekige plak van ongeveer een 1/2 cm dikte. Smeer de vulling over de helft van de deegplak uit en vouw dubbel. Schil de appel en rasp de appel grof. Strooi de appel over de linker- of rechterhelft van de vulling.

Snijd 12 smalle repen uit het deeg en rol deze op tot een cirkel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes erop. Dek af met plasticfolie en laat ca. 20 minuten rijzen. Je kunt het folie een beetje invetten met olie of inspuiten met bakvet tegen het plakken.

Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei, strooi de greinsuiker erover en bak 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Categorie: brood Tags: buffet, foodblogswap

Vorig bericht: « Bitterballen met Hollandse garnalen
Volgend bericht: Oorlogsmuseum Educatief WO11 Centrum in Medemblik »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in