• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kaneelbroodjes met en zonder appel

31 juli 2020 By Martine Reageer

Bij Anja’s foodblog valt het me telkens weer op dat het er allemaal zo lekker uitziet. Wat denk je bijvoorbeeld van deze heerlijke gevulde bloemkool? Daar wil je toch zo in bijten! Ik heb dan ook best even een tijdje zitten snuffelen voor ik wist wat ik zou maken voor de foodblogswap van juli.

Toen ik deze Zweedse kaneelbroodjes zag wist ik dat de bloemkool toch even moest wachten tot een volgende keer. Ik ben nl gek op alles waar kaneel in zit en de broodjes stonden al op mijn lijstje om eens te maken.

Ik maakte ze 2 keer. De eerste keer vergat ik de broodjes in te smeren met ei en met greinsuiker te bestrooien. Iets met haastige spoed en zelden goed. Ze werden er op zich niet minder lekker om, maar ik maakte ze toch een tweede keer. In de helft van de kaneelbroodjes deed ik deze keer geraspte appel. Dat was een lekkere toevoeging en ook de rum vonden wij een goede bonus. Ik had ooit uit Duitsland een mengsel meegenomen van gemalen en gezoete walnoten. Die kwamen mooi van pas door deze kaneelbroodjes. Het mengsel was vrij fijn. Dat vond ik prima, maar ik denk dat een wat grover notenmengsel ook erg lekker is.

Wij vonden de broodjes (zeker die met appel) op de dag zelf het best smaken. Dan zijn ze supermals.

Kaneelbroodjes met en zonder kaneel

Ingrediënten voor 12 broodjes

Voor het deeg:

  • 425 gram tarwebloem
  • 250 milliliter melk
  • 75 gram roomboter
  • 6 gram gedroogde gist
  • 60 g suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken van de broodjes
  • handje greinsuiker om de broodjes mee te bestrooien

Voor de vulling:

  • 75 gram walnoten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 50 gram zachte boter
  • 4 theelepels kaneel
  • 1 appel (ik nam Jonagold, goudreinet is ook lekker)
  • 2 eetlepels bruine rum (of water)

Verwarm voor het deeg de melk en de boter in een pannetje (of in de magnetron) tot handwarmte. Zorg dat de boter gesmolten is. Doe gist, suiker, zout en kardemom erbij en roer even goed door. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Giet hier de melk in en meng tot een soepel deeg. Ik deed dit in de Keukenmachine. Dek de kom af met plastic en laat het deeg in ongeveer 30 minuten rijzen tot het verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de vulling door de walnoten en suiker in een keukenmachine malen en er daarna de boter, kaneel en rum doorheen te roeren.

Je kunt de noten ook met een mes hakken en daarna de overige ingrediënten er met een vork doorheen mengen .

Bestrooi je werkblad met bloem. Neem het deeg uit de kom, druk de lucht er uit en rol dan het dan uit tot een rechthoekige plak van ongeveer een 1/2 cm dikte. Smeer de vulling over de helft van de deegplak uit en vouw dubbel. Schil de appel en rasp de appel grof. Strooi de appel over de linker- of rechterhelft van de vulling.

Snijd 12 smalle repen uit het deeg en rol deze op tot een cirkel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes erop. Dek af met plasticfolie en laat ca. 20 minuten rijzen. Je kunt het folie een beetje invetten met olie of inspuiten met bakvet tegen het plakken.

Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei, strooi de greinsuiker erover en bak 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Categorie: brood Tags: buffet, foodblogswap

Vorig bericht: « Bitterballen met Hollandse garnalen
Volgend bericht: Oorlogsmuseum Educatief WO11 Centrum in Medemblik »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in