Dit vleesgerecht heeft natuurlijk niets met Kerstmis te maken, maar omdat ik met kerst de familie een Oosterse rijsttafel voor ga zetten wordt het ineens toch een kerstmaaltijd. Om de dagen voor kerst niet te hoeven heksen, ben ik nu al bezig met voorbereiden en uitproberen. Er zit al heerlijke satesaus in de vriezer en ook de ketjap kip is al klaar (al maakte ik die deze keer met stukjes kippendij; makkelijker in een grote hoeveelheid te maken dan kippenpootjes). Ook deze kerrie van Midden-Java is na de proef van vandaag geschikt gebleken als onderdeel van de rijsttafel.
Kerrie van Midden-Java
Ingrediënten
- 1/2 kilo rundvlees
- 1/4 blok santen
- 3/4 liter water
- 2 eetlepels olie
- 3 eetlepels gesnipperde uien
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 theelepels ketoembar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels koenjit
- 1 spriet sereh
- zout
Erbij aten we zilvervliesrijst met gebakken prei, kastanjechampignons, ontbijtspek en wat ketjap.
Bron: Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk
Geef een reactie