• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Zomerse kersen-kruimeltaart

8 juli 2015 By Martine 2 Reacties

Als ik aan deze kersen-kruimeltaart denk krijg ik er direct weer trek in. Weinig dingen vind ik lekkerder dan kersen. De afgelopen 3 weken tijdens onze vakantie in Frankrijk hebben we ons dan ook te pletter gegeten aan kersen. Zeker een keer of 10 zaten wij op onze klapstoelen te genieten van deze heerlijkheden aan een steeltje. We aten met z’n tweeën zo een kilo weg. En eenmaal thuis waren ze in de aanbieding bij de supermarkt dus sinds zondag is er alweer 2 kilo doorheen gegaan hier in huis.En ze blijven heerlijk, al zijn ze de ene keer sappiger en zoeter dan de andere keer. Gisteren was mijn eerste werkdag en aangezien we ’s middags vergadering hadden en ik weer een kilootje in de koelkast had liggen heb ik deze keer maar een kersen-kruimeltaart gebakken. Het was warm, dus ik denk dat dat de reden is dat de kruimels wat uitliepen, maar deze taart is zeker de moeite waard. Deze taart is ook erg lekker als dessert met eventueel een bolletje ijs of wat slagroom.
Je kunt deze kersen-kruimeltaart ook met kersen uit pot maken, maar met verse kersen is hij natuurlijk wel lekkerder.

kersten kruimeltaart

Kersen-kruimeltaart

 

Ingrediënten

  •  350 gram rijpe, sappige ontpitte kersen
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • Een theelepel kaneel
  • Een snufje zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram gesmolten boter

 

Voor de kruimellaag

  • 25 gram patentbloem
  •  ¼ theelepel kaneel
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram boter in blokjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de wand van een springvorm van 20 cm in met boter, bestuif hem met bloem en bekleed de bodem met bakpapier
Zeef het zelfrijzend bakmeel met de kaneel, voeg het snufje zout toe en roer er de suiker door.
Klop het ei, de melk en de gesmolten boter door elkaar; maak een kuiltje in het droge mengsel en giet er het eimengsel in. Roer alles met een houten lepel door elkaar tot het een dik en glad beslag is. Het wordt bijna een deeg qua dikte.
Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en druk het met je hand wat uit zodat de hele bodem bedekt is. Verdeel de kersen erover en druk ze in het deeg.
Maak dan het kruimelmengsel. Wrijf de boter met je vingers door de bloem, suiker en kaneel tot het een kruimelige massa is. Strooi de kruimels over de kersen.
Bak de taart in ongeveer 35 minuten (bij mij duurde het wel 50 minuten) tot hij goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt als je er in prikt.
Laat de taart een beetje afkoelen, verwijder de rand en laat hem dan verder op een rooster afkoelen.
Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voor je hem opdient.

Bron: Uit de oven van Rachel Allen

 

 

Categorie: taart, koek en zoet Tags: fruit, taart

Vorig bericht: « Koken op houtvuur: apple pie uit de pie iron
Volgend bericht: Trattoria Per vini e mangiare in Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Henny

    27 januari 2022 om 15:44

    Ik heb de kersen-kruimeltaart al enkele keren gemaakt omdat deze heerlijk.
    Nu heb ik hem een keer bij gebrek aan kersen in januari met rode vruchtenmoes gemaakt.
    Ook deze variant is erg lekker.

    Beantwoorden
    • Martine

      30 januari 2022 om 11:43

      Leuk om te horen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in