Maarten had vandaag eindelijk weer eens de kans om te gaan vissen met zijn bootje en kwam met 2 gullen thuis. We zouden eigenlijk uit eten gaan, maar besloten al snel dat we in plaats daarvan thuis kibbeling zouden eten. Verser dan dit kun je het natuurlijk niet krijgen. Jammer genoeg ben ik vergeten een foto te maken van de kabeljauw, maar foto’s van het eindresultaat zijn er wel.
Kibbeling
Ingrediënten
- gul (of andere witvis)
- bloem
- melk
- bier
- kibbelingkruiden
- olie
Snij de vis in stukken en bestrooi ze met wat bloem. Bestrooi ze met de kibbelingkruiden. Maak een papje van bloem met wat melk, bier en een snufje zout. Het moet ongeveer de dikte van pannekoekenbeslag hebben. Haal de stukken vis door het beslag en bak/frituur ze in olie van 170 graden.
Remouladesaus
Ingrediënten
- mayonaise
- een gehakt sjalotje
- een fijngehakt augurkje
- een fijngehakt teentje knoflook
- een eetlepel mosterd
- beetje magere yoghurt
- peterselie
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Geef een reactie