• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kip met cashewnoten uit de slowcooker

9 februari 2017 By Martine 2 Reacties

Slowcooker

Een paar jaar geleden vertelde iemand mij dat ze een slowcooker had gekocht en dat dat zo handig was. Ik werd daar al lichtjes enthousiast van maar heb dat direct weer de kop in gedrukt. Weer een apparaat erbij (en we hebben al zo weinig ruimte).
Ik vroeg me ook af of ik de maaltijden die ik in de slowcooker zou maken niet net zo goed zouden lukken in een braadpan. Kortom; ik vond het toch een beetje een overbodige luxe. Maar ook in de jaren erna hoorde ik steeds vaker hoe blij mensen met hun slowcooker waren en ging ik toch weer twijfelen.En uiteindelijk besloot ik dat ik er op een gepast moment 1 zou kopen.

Toen de broodbakmachine overleed hield ik het plekje dat openbleef  ik al stiekem vrij.  De slowcooker is ongeveer even groot als de broodbakmachine dus het ruimteprobleem was opgelost.
Om de beslissing toch nog even uit te stellen beloofde ik mezelf dat ik me bij de eerste onverwachte financiële meevaller een slowcooker cadeau zou doen. Die meevaller kwam sneller dan verwacht en zo werd een paar weken geleden de slowcooker bezorgd.

Ik heb een multicooker gekocht (met als een van de mogelijkheden slowcooken) omdat je daar ook een braadfunctie bij hebt. En ik kan de rijstkoker de deur uit doen, want rijst koken gaat er ook prima in. De 5,6 liter versie van Crockpot die ik kocht kan braden, stomen, sauteren, bakken, slowcooken en roosteren. Je kunt tussendoor ook van stand wisselen en zo kun je bijv je vlees aanbraden en daarna de overige ingrediënten toevoegen en dan de slowcookstand gebruiken. Dat scheelt weer een vieze pan. Door het glazen deksel kun je zien wat er in de pan gebeurt en de pan en het deksel kunnen in de vaatwasser.

Ik was een beetje bang dat de braadfunctie meer een soort van sudderen zou zijn, maar vlees aanbraden gaat prima. Je moet gewoon oppassen dat het niet te hard gaat. Met die ontdekking was ik dus heel blij.

Conclusie

Inmiddels heb ik al van alles in de slowcooker gemaakt en ik vind de resultaten erg goed. Vlees is echt malser dan uit de braadpan en het is heerlijk om ’s morgens je eten voor te bereiden en er dan de rest van de dag niets meer aan te hoeven doen. Met als klap op de vuurpijl ook nog eens een heerlijke maaltijd.

Een van de eerste experimenten was het volgende gerecht. Ik maak hierbij extra veel rijst en vries dan eenpersoons porties kip en rijst (apart) in voor drukke dagen.


Kip met cashewnoten uit de slowcooker/multicooker

 

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1500 gram kippendij
  • 4 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 120 ml light sojasaus (je hebt donkere en lichte in de toko)
  • 40 ml ketjap manis
  • 4 eetlepels water
  • 120 ml rijstazijn
  • 100 ml tomatenketchup
  • 30 ml zoete chilisaus
  • 3 eetlepels palmsuiker (of bruine suiker)
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse gember
  • ¼ theelepel gedroogde chilivlokken (ik nam chipottle)
  • 200 gram ongezouten, gebrande cashewnoten
  • 6 bosuitjes
  • 250 gram sugar snaps

Snijd de knoflook en de gember fijn en doe ze in een kommetje. Doe er de sojasaus, ketjap, rijstazijn, ketchup, chilisaus, chilivlokken, water en de suiker bij en roer goed door.
Snijd de kippendij in grove stukken en meng ze met de maizena en de peper. Ik doe dat in een plastic zak, maar het kan ook in een kom. Schud even goed om zodat alle kip bedekt is.

Verhit de olie in de slowcooker en bak de kip in een paar minuten rondom aan. Als je slowcooker deze functie niet heeft bak je de kip aan in een pan op het fornuis en doe je de kip daarna in de slowcooker.
Giet de saus over de kip en zet de slowcooker op stand high. Check na ongeveer 1,5 uur of de kip gaar is. Haal de kip dan even uit de pan en laat de saus tot de helft inkoken als dat nodig is. Ik vind een iets dikkere saus het lekkerst. Dit inkoken kun je ook evt in een pannetje op het fornuis doen.

Doe de kip met de saus weer terug in de slowcooker en houdt het mengsel warm.
Snijd intussen de bosui in ringetjes en de sugar snaps in vieren. Bak de snel op hoog vuur een minuut of 4 en doe er dan de bosui bij. Bak nog een paar minuten en schep de groente dan door de kip in de slowcooker.
 
Strooi de cashewnoten er bij het opdienen overheen of roer ze door de kip. In het laatste geval worden ze iets zachter.
 
Serveer met rijst.
 

Categorie: slowcooker Tags: kip

Vorig bericht: « Hartige taart met zalm en prei
Volgend bericht: Rendang uit de multicooker (slowcooker) of braadpan »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anouk

    9 februari 2017 om 08:15

    Dat ziet er lekker uit! Ik ben altijd wel benieuwd naar een slowcooker maar het klinkt echt ideaal.

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    9 februari 2017 om 08:22

    Dat had ik ook en nu ben ik er heel blij mee 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in