• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kip met cashewnoten

22 oktober 2015 By Martine Reageer

Hier las je al over het kookboek van de Dumpling Sisters en vandaag deel ik een recept uit het boek. Wij hebben zitten smullen. De kip is heerlijk mals, de groenten hebben nog een lekkere bite en het sausje is zeer smaakvol. Als je alles van te voren klaar zet en snijdt en intussen de rijst kookt zit je in een paar minuten aan tafel. En had ik al gezegd dat het echt heerlijk smaakte? Aanrader dus. Ik ga zeker nog veel meer uit dit boek maken.

Kip met cashewnoten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram kipfilet (ik nam kippendij)
  • 2 !/2 eetlepel plantaardige olie
  • 80 gram cashewnoten
  • 0,5 eetlepel gehakte verse gember
  • 4 gehalveerde (kastanje)champignons
  • 1/4 gele paprika, 1/4 rode paprika, 1/4 groene paprika (ik nam een hele rode paprika)
  • 1/2 grofgesneden ui (ik nam 1 kleine ui)

Voor de marinade

  • 1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • 3/4 theelepel maizena
  • 2 snufjes zout
  • 1/4 theelepel lichte sojasaus
  • 1/2 eetlepel Shaoxing-rijstwijn
  • 1/2 eetlepel water

Voor de saus

  • 1 !/2 eetlepel oestersaus
  • 1/2 theelepel Shaoxing-rijstwijn
  • 1 snufje zout
  • 3 snufjes gemalen witte peper
  • 1 1/2 eetlepel water
Roer alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng de kip erdoor. Zet 20 minuten weg op een koele plaats.
Verhit 1 1/2 eetlepel van de olie in en kleine steelpan op een middelhoog vuur. Leg een cashewnoot in de olie. Als de olie bruist en de noot niet meteen bruin wordt, voeg je de rest van de noten toe. Bak ze goudbruin, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje, roer goed en zet apart.
Verhit 1/2 eetlepel olie in een wok op hoog vuur en roerbak de gember tot hij lekker gaat ruiken. Voeg de champignons en 1 eetlepel water toe en roerbak totdat het water verdampt is. Voeg de paprika’s, de ui en nog een eetlepel water toe en roerbak op middelhoog vuur tot het water is verdampt.
Haal de groenten dan uit de wok en doe ze even in een kom.
Veeg de wok schoon met keukenpapier, voeg de overgebleven olie toe en roerbak de kip op hoog vuur totdat hij gaar, maar nog lekker mals is. Voeg de groenten weer toe en bak nog 30 seconden.
Voeg de saus en driekwart van de cashewnoten toe en roerbak een minuut op middelhoog vuur totdat de saus goed warm is. Serveer met rijst en bestrooi met de overige cashewnoten.

Categorie: rijst Tags: kip

Vorig bericht: « Review: The Dumpling Sisters: Amy & Julie Zhang – meer dan 100 Chinese familierecepten
Volgend bericht: Tosti met geraspte kaas, ham en ei »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerl Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerlijk om weer in het bos te zitten, bij te kletsen met vrienden en straks lekker te barbecuen. Jammer alleen van het stookverbod. #camping #kamperen #barbecue #weekend
Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en einde Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en eindelijk weer eens gezellig bijgekletst. #weekend #lunch #healthyfood #food #friends
Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo' Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo'n zin in social media. Maar deze lekkere spiesen moest ik toch wel even delen, want die wil je! Ik kan niet wachten tot we weer lekker op de camping naast de barbecue zitten. Gelukkig duurt het niet meer zo lang voor het zover is. Ik leg het vlees thuis al in de marinade en prik het vlees en de groente voor we op pad gaan al op de spiesen. Dan gaan ze in een stevige zak of tupper de koelbox in en hebben we op de camping binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd. 
Als je vindt dat de kolen nog wel erg zwart zijn; dat klopt. Ze waren erg groot en het duurde eindeloos. Omdat de barbecue loeiheet was zijn we maar gewoon begonnen. #barbecue #bbq #weekend #kamperen #camping #grill #food #shaslick #sjasliek
Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel geli Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel gelijk de lekkerste. Dit tahin-straciatella ijs en saffraan-rozenwater-pistache van @milad_ice_cream in de Kloosyerstraat in Antwerpen smaakte werkelijk fantastisch. #ijs #icecream #antwerpen #miladicecream #belgie #belgium #travel #travelisfun #reizen #solotrip #solotripping #vakantie
De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ert De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ertoe deze mergpijpjes met truffelvulling met rum te maken. Het maken van de mergpijpjes was minder moeilijk dan ik dacht, maar het kost wel vrij veel tijd. En ze netjes krijgen is nog best een uitdaging. Het basisrecept is van @laurasbakery en het initiatief van @simoneskitchen . Het recept van mijn versie staat inmiddels online.
#thedaringkitchen #mergpijpjes #zoet #uitdaging #challenge #bakken #koekjes #klassieker #food #foodblog #foodblogger #foodbloggernl
Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en ch Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en chocolade maakte ik voor de foodblogswap van februari. Het recept komt bij @byandreajanssen vandaan. #foodblogswap #cupcakes #zoutekaramel #karamel #chocolade #sweet #zoet
Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hote Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hotel in Nijmegen. Heerlijk om er weer eens even helemaal uit te zijn. We gingen naar het oorlogsmuseum in Overloon, deden boodschappen in Duitsland en aten heerlijke curry en pad thai bij Siam Thai Palace in Nijmegen. #thaifood #food #Nijmegen #instafood #foody #wegineigenland #eneenbeetjeinduitsland
Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net we Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net werken en het was heerlijk weer. Dus liepen we eind van de middag even naar de tuin om te zien dat daar de knoflook en de ui lekker aan het groeien is. Op de terugweg besloten we vanavond lekker uit eten te gaan bij Peper en Zout. We aten er de lekkerste sigaar boregi ever en daarna een prima mixed grill. We ronden het af met Künefe, een dessert met knapperig gebakken sliertjesdeeg, gevuld met kaas en overgoten met suikerstroop. Gelukkig hebben we het voor- en nagerecht gedeeld, want anders was het veel te veel geweest. #peperenzout #haarlem #uiteten #mixedgrill #Künefe #turks
Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een stiekem scheutje lekkers maakte ik naar aanleiding van de foodblogswap. De basis van recept vond ik bij @funkyfoodbyniki en ik maakte er een eigen versie van. Af en toe voel ik al een beetje lente in de lucht en daar past deze risotto erg goed bij. #risotto #hollandsegarnalen #garnalen #rijst #fbs #foodblogswap #lenteinaantocht #oven #dille #scheutjedrank #risottometeentic #instafood #food #foodblog #foodblognl #foodbloggernl #foodbloggernl
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in