• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kip met cashewnoten

22 oktober 2015 By Martine Reageer

Hier las je al over het kookboek van de Dumpling Sisters en vandaag deel ik een recept uit het boek. Wij hebben zitten smullen. De kip is heerlijk mals, de groenten hebben nog een lekkere bite en het sausje is zeer smaakvol. Als je alles van te voren klaar zet en snijdt en intussen de rijst kookt zit je in een paar minuten aan tafel. En had ik al gezegd dat het echt heerlijk smaakte? Aanrader dus. Ik ga zeker nog veel meer uit dit boek maken.

Kip met cashewnoten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram kipfilet (ik nam kippendij)
  • 2 !/2 eetlepel plantaardige olie
  • 80 gram cashewnoten
  • 0,5 eetlepel gehakte verse gember
  • 4 gehalveerde (kastanje)champignons
  • 1/4 gele paprika, 1/4 rode paprika, 1/4 groene paprika (ik nam een hele rode paprika)
  • 1/2 grofgesneden ui (ik nam 1 kleine ui)

Voor de marinade

  • 1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • 3/4 theelepel maizena
  • 2 snufjes zout
  • 1/4 theelepel lichte sojasaus
  • 1/2 eetlepel Shaoxing-rijstwijn
  • 1/2 eetlepel water

Voor de saus

  • 1 !/2 eetlepel oestersaus
  • 1/2 theelepel Shaoxing-rijstwijn
  • 1 snufje zout
  • 3 snufjes gemalen witte peper
  • 1 1/2 eetlepel water
Roer alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng de kip erdoor. Zet 20 minuten weg op een koele plaats.
Verhit 1 1/2 eetlepel van de olie in en kleine steelpan op een middelhoog vuur. Leg een cashewnoot in de olie. Als de olie bruist en de noot niet meteen bruin wordt, voeg je de rest van de noten toe. Bak ze goudbruin, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje, roer goed en zet apart.
Verhit 1/2 eetlepel olie in een wok op hoog vuur en roerbak de gember tot hij lekker gaat ruiken. Voeg de champignons en 1 eetlepel water toe en roerbak totdat het water verdampt is. Voeg de paprika’s, de ui en nog een eetlepel water toe en roerbak op middelhoog vuur tot het water is verdampt.
Haal de groenten dan uit de wok en doe ze even in een kom.
Veeg de wok schoon met keukenpapier, voeg de overgebleven olie toe en roerbak de kip op hoog vuur totdat hij gaar, maar nog lekker mals is. Voeg de groenten weer toe en bak nog 30 seconden.
Voeg de saus en driekwart van de cashewnoten toe en roerbak een minuut op middelhoog vuur totdat de saus goed warm is. Serveer met rijst en bestrooi met de overige cashewnoten.

Categorie: rijst Tags: kip

Vorig bericht: « Review: The Dumpling Sisters: Amy & Julie Zhang – meer dan 100 Chinese familierecepten
Volgend bericht: Tosti met geraspte kaas, ham en ei »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in