Wat kan simpel soms toch lekker zijn. Deze geroerbakte (of roergebakken als je dat mooier vindt) kip met cashewnoten van Gordon Ramsay is supersnel klaar en verrassend goed van smaak. Ik paste het een beetje naar mijn smaak aan en gebruikte kippendij ipv de kipfilet uit het oorspronkelijke recept.
Kip met cashewnoten
Ingrediënten
- 4 ontbeende kippendijen
- zeezout en peper
- 2 eetlepels (zonnebloem)olie
- 50 gram geroosterde ongezouten cashewnoten
- 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
- 6 bosuitjes. in ringetjes of wat grovere stukken
- 1,5 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- een snufje suiker
- 1 rode chilipeper, ontdaan van zaadjes, in ringetjes gesneden
Snijd de kip in kleine stukjes en strooi er wat peper en zout over.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook een paar minuten. Voeg dan de kip toe en roerbak tot de kip gaar is. Doe er dan de bosuitjes, sojasaus, vissaus en het snufje suiker bij en roerbak nog een minutje. Voeg tenslotte de rode peper en de cashewnoten toe en meng goed.
Serveer met (pandan)rijst.
Geef een reactie