• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kip Siam

30 september 2019 By Martine 5 Reacties

Wereldgerechten uit een pakje; wie kent ze niet. Een jaar of 20 geleden at ik nog wel eens kip Siam of kip tandoori uit deze reeks, maar al snel kwam ik erachter dat je dit soort maaltijden net zo makkelijk (en lekkerder) zelf maakt.

Voor de foodblogswap mocht ik iets maken van Eef Kookt Zo (die vorige maand worstenbroodjes van mijn blog maakte). Neem daar vooral eens een kijkje; wij hebben volgens mij een aardig overeenkomende smaak qua eten. Het was dan ook best lastig kiezen, met zoveel lekkere dingen.

De kip Siam die ik bij haar zag haalde de herinneringen boven van de eerste campingmaaltijden met Maarten. Tijdens een weekendje kamperen maakte ik dat nog wel eens. Vers is natuurlijk veel lekkerder en daarom koos ik dit gerecht om te maken voor de foodblogswap.

Kip Siam

Ingrediënten

  • 350 gram kippendij
  • 1 theelepel baking soda
  • 250 gram sugar snaps
  • 100 ml water
  • 1 rode paprika
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente uitjes
  • 1 ui
  • 2,5 eetlepel oestersaus
  • 1,5 eetlepel ketjap manis (zoet)
  • 1,5 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel rijstazijn
  • flinke hand cashewnoten, ongebrand en ongezouten
  • olie om in te bakken

Snijd de kippendij in blokjes. Meng de kip met de baking soda, de maïzena en de rijstazijn en laat dit 10 minuten intrekken.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en de paprika in stukjes.

Meng de oestersaus met de ketjap, 100 ml water en de sojasaus.
Fruit de knoflook, ui en gember op middelhoog vuur in een koekenpan met een beetje olie.
Bak daarna de punt paprika een minuut of 2 mee en voeg dan de kip toe.
Als de kip gaar is doe je de saus en de sugar snaps erbij.


Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Als het niet dik genoeg wordt naar je zin maak je een papje van een halve eetlepel maïzena en een halve eetlepel water en roer je dit door de saus. Laat even koken tot de sugar snaps beetgaar zijn en voeg dan de cashewnoten en de bosui toe. Houd een klein beetje apart voor de garnering.
Strooi de rest van de bosui over de kip en serveer met rijst.

Categorie: hoofdgerecht Tags: kip

Vorig bericht: « Eten in Wenen
Volgend bericht: Appelmoes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eef

    30 september 2019 om 06:25

    Wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt! We hebben volgens mij ook een overeenkomstige smaak, de keuze voor mij bij jou was ook niet makkelijk haha 😉

    Beantwoorden
  2. Pier

    13 oktober 2019 om 14:48

    Als collega van Maarten mag ik vaal in de montageset van de lekkernijen van Martine genieten… Ik ga nu voor het eerst een recept proberen! Vanavond Kip Siam. Ik laat morgen weten wat de gasten vonden!

    Beantwoorden
    • Martine

      13 oktober 2019 om 16:02

      Leuk Pier! Eet smakelijk en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

      Beantwoorden
  3. Pier

    14 oktober 2019 om 06:56

    Het was echt een succes… superlekker. Ik hoopte iets over te houden voor deze week, maar alles op…

    Beantwoorden
    • Martine

      14 oktober 2019 om 08:04

      Fijn om te horen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in