• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kip Siam

30 september 2019 By Martine 5 Reacties

Wereldgerechten uit een pakje; wie kent ze niet. Een jaar of 20 geleden at ik nog wel eens kip Siam of kip tandoori uit deze reeks, maar al snel kwam ik erachter dat je dit soort maaltijden net zo makkelijk (en lekkerder) zelf maakt.

Voor de foodblogswap mocht ik iets maken van Eef Kookt Zo (die vorige maand worstenbroodjes van mijn blog maakte). Neem daar vooral eens een kijkje; wij hebben volgens mij een aardig overeenkomende smaak qua eten. Het was dan ook best lastig kiezen, met zoveel lekkere dingen.

De kip Siam die ik bij haar zag haalde de herinneringen boven van de eerste campingmaaltijden met Maarten. Tijdens een weekendje kamperen maakte ik dat nog wel eens. Vers is natuurlijk veel lekkerder en daarom koos ik dit gerecht om te maken voor de foodblogswap.

Kip Siam

Ingrediënten

  • 350 gram kippendij
  • 1 theelepel baking soda
  • 250 gram sugar snaps
  • 100 ml water
  • 1 rode paprika
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente uitjes
  • 1 ui
  • 2,5 eetlepel oestersaus
  • 1,5 eetlepel ketjap manis (zoet)
  • 1,5 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel rijstazijn
  • flinke hand cashewnoten, ongebrand en ongezouten
  • olie om in te bakken

Snijd de kippendij in blokjes. Meng de kip met de baking soda, de maïzena en de rijstazijn en laat dit 10 minuten intrekken.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en de paprika in stukjes.

Meng de oestersaus met de ketjap, 100 ml water en de sojasaus.
Fruit de knoflook, ui en gember op middelhoog vuur in een koekenpan met een beetje olie.
Bak daarna de punt paprika een minuut of 2 mee en voeg dan de kip toe.
Als de kip gaar is doe je de saus en de sugar snaps erbij.


Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Als het niet dik genoeg wordt naar je zin maak je een papje van een halve eetlepel maïzena en een halve eetlepel water en roer je dit door de saus. Laat even koken tot de sugar snaps beetgaar zijn en voeg dan de cashewnoten en de bosui toe. Houd een klein beetje apart voor de garnering.
Strooi de rest van de bosui over de kip en serveer met rijst.

Categorie: hoofdgerecht Tags: kip

Vorig bericht: « Eten in Wenen
Volgend bericht: Appelmoes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eef

    30 september 2019 om 06:25

    Wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt! We hebben volgens mij ook een overeenkomstige smaak, de keuze voor mij bij jou was ook niet makkelijk haha 😉

    Beantwoorden
  2. Pier

    13 oktober 2019 om 14:48

    Als collega van Maarten mag ik vaal in de montageset van de lekkernijen van Martine genieten… Ik ga nu voor het eerst een recept proberen! Vanavond Kip Siam. Ik laat morgen weten wat de gasten vonden!

    Beantwoorden
    • Martine

      13 oktober 2019 om 16:02

      Leuk Pier! Eet smakelijk en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

      Beantwoorden
  3. Pier

    14 oktober 2019 om 06:56

    Het was echt een succes… superlekker. Ik hoopte iets over te houden voor deze week, maar alles op…

    Beantwoorden
    • Martine

      14 oktober 2019 om 08:04

      Fijn om te horen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in