Lekker in een pasteitje, met zilvervliesrijst of met pasta. Ik vind ragout ook heerlijk op een geroosterde boterham. Ragout is ook prima in te vriezen. Om het op te warmen voeg je een beetje water toe zodat het niet aanbakt in de pan. Als ragout afkoelt wordt het heel dik, maar als je het opwarmt wordt het weer vloeibaar.
Kipragout
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gram boter
- 110 gram bloem
- ongeveer 900 ml bouillon
- 300 gram gare kip (ik had overgebleven gegrilde kip)
- fijngesnipperde peterselie
- peper
- zout
Smelt de boter. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer goed door en laat de bloem al roerend op laag vuur een paar minuten garen.
Voeg daarna steeds een scheutje bouillon toe en roer goed door. Als je teveel bouillon tegelijk toevoegt gaat het klonteren.
Na een tijdje kun je wel wat meer bouillon tegelijk doen.
Als de ragout de dikte heeft die je wil hebben voeg je de in stukjes gesneden kip toe en peterselie en peper naar smaak. Eventueel kun je er nog wat zout bij doen.
Geef een reactie