Tijdens ons kampeeruitje van afgelopen weekend aten we deze aardappelspiezen met spek van de bbq. Daarbij maakte ik deze spiezen met kippendij. Je kan hier nog allerlei variaties op bedenken: plakjes courgette, stukjes spek, verschillende kleuren paprika enz. Als het maar een beetje stevig is zodat het niet van de spies afzakt.
Kipspiezen met champignons of paprika en ui
Ingredienten voor 3 grote spiezen of 6 kleintjes
- 250 gram kippendij
- 1/2 ui
- 1/2 puntpaprika
- 3 champignons
- spiezen of satéprikkers
Marinade
- 2 gehakte teentjes knoflook
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel (sesam)olie
- 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel gehakte gember
Snijd de kip in kleine stukjes (ze moeten goed gaar worden op de barbecue) en roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Meng de stukjes kip met de marinade en zet tot gebruik in de koelkast. Laat een paar uur marineren.
Geef een reactie