Deze borrelhapjes vindt vrijwel iedereen lekker. Ze zijn geschikt als snack bij de borrel, maar wij eten ze vaak bij nasi of bami. Ze zijn heel makkelijk aan te passen aan ieders smaak door wat meer of minder peper, honing of hoisinsaus toe te voegen.
Ik heb het inmiddels ook al een keer gemaakt met in stukken gesneden kippendij (zonder bot) die ik later weer door de nasi verwerkt heb. Ook heerlijk.
Ze zijn uitstekend in te vriezen, dus je kunt ze eventueel van te voren maken.
Oosterse kippenpootjes
Ingrediënten
-
- 1 kilo kleine kippenpootjes (of kipvleugeltjes, drumsticks enz.)
-
- 65 ml ketjap manis
-
- 150 ml water
-
- 2 eetlepels honing
-
- 1/2 eetlepel hoisin
-
- 4 grote gehakte knoflooktenen
-
- 2 theelepels gehakte gember
-
- 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
-
- 2 gehakte spaanse pepers (of sambal naar smaak)
- scheutje olie om in te bakken
Meng ketjap, hoisin, honing en water in een kommetje en roer goed door. Verhit de de wok en doe er de olie in. Als de olie heet is voeg je de pepertjes, knoflook en gember toe om deze heel even te roerbakken. Voeg de kip toe en roerbak een minuut of 10. Voeg het ketjapmengsel en de 5 kruidenpoeder toe en draai het vuur laag. Dek de wok af en laat de kip zo’n 20 minuten sudderen. Deksel van de wok nemen en het vuur hoog zetten. Onder voortdurend roeren de saus laten inkomen tot de kip geglaceerd is. Pas op dat het niet te hard gaat.
Superlekker recept!
Dat lijk me een heel makkelijk en lekker gerecht. Zal aankomende week eens maken.