• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Koeken met amarettospijs

28 februari 2019 By Martine Reageer

Deze maand mochten Mamaatje van alles en ik iets bij elkaar uitzoeken voor de foodblogswap. We hebben al eens eerder iets van elkaars blog gemaakt, maar het was geen straf om dat nog eens te doen. Ik was net als vorige keer weer onder de indruk van de supergave ideeën voor kinderfeestjes. Lees bijv eens over het hunted feestje.

Eigenlijk koos ik uit zelfbescherming voor de gevulde koeken, omdat ik daar zelf niet van houd. Dat pakte verkeerd uit, want ik vond ze heel erg lekker en ze smaakten helemaal niet naar de gevulde koeken uit de winkel. Deze koeken zijn veel brosser (meer zandkoekjesachtig ofzo) en zelfgemaakt spijs met amaretto bleek ook niet zo vies als ik hoopte. Ook na een paar dagen in een tupper waren de koeken nog lekker krokant.

Ik heb grote koeken gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook prima kleinere bakken. Gebruik je gewoon wat minder spijs en een kleinere uitsteekvorm. Je houdt waarschijnlijk wel wat spijs over. Dat kun je prima invriezen. Of je maakt er een met een plakje bladerdeeg een amandelstaafje van of je vult een appel met het spijs en laat die in de oven lekker zacht worden. Of je stopt het in een appeltaart. Mogelijkheden genoeg.
Als je geen zin hebt om zelf spijs te maken kun je ook kant en klaar spijs gebruiken. Je hebt dan ongeveer 150 gram nodig.

Koeken met amarettospijs

Ingrediënten voor 6 grote koeken

Amarettospijs

  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 0,5 ei
  • 1 eetlepel amaretto

Maak het spijs door alle ingrediënten goed door elkaar te kneden. Als het te droog is doe je er nog wat ei door; is het te nat doe je er nog wat (gelijke hoeveelheden) suiker of amandelmeel door. Bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Koeken

  • 150 gram amarettospijs
  • 200 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 geklutst ei
  • garneeramandelen

Houd een eetlepel ei apart en doe de rest van het ei samen met de bloem, suiker en boter in een kom.
Kneed er een bal van. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden (170 graden hetelucht)
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 0,5 cm dikte. Steek hier 12 cirkels uit. Ik gebruikte een ronde uitsteker van 10 cm doorsnede.
Leg de helft van de cirkels op bakpapier op een bakplaat. Neem dan steeds ongeveer 25 gram spijs die je een beetje plat drukt tot een dikke schijf die je op een cirkel deeg op de bakplaar legt.
Leg de overige cirkels erover heen en druk de randen aan met een vork of met je vingers. Bestrijk de koeken met het apart gehouden ei en bestrooi met de amandelsnippers.
Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, koek, noten

Vorig bericht: « Valentijnskoekjes
Volgend bericht: De maand van Duizenden1dag: februari »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Instagram post 18118809364008477 Laatste ontbijt in Praag voor we naar het vliegveld moeten. Ik eet eigenlijk nooit zoet ontbijt, maar hier liet ik me verleiden tot pancakes met (erg neppe) slagroom, peer, nootjes en chocolade. Lang niet zo lekker als de wafel met avocado en ei die we hier van de week aten. Dat zoete ontbijt duurt dus weer even. Hoe ontbijten jullie het liefst?  #ontbijt #breakfast #praag #citytrip
Instagram post 17847282289785417 Puntzak met versgebakken gezouten chips op de kerstmarkt in Praag. Die konden we natuurlijk niet laten liggen😀. Ze waren erg lekker! #praag #chips #puntzak #kerstmarkt #prague #crisps #food #instafood #snack #snacks #snacken
Instagram post 18033633595234594 Een broodje varken met friet. De rest van de dag hoefden we niet meer te eten, maar we hebben er van genoten en kregen het niet eens allemaal op. We kwamen er terecht omdat we wilden eten op het moment dat onze voeten even niet meer wilden. Ik ben (heel handig) gelijk op mijn verse steunzolen naar Praag gegaan en dat kan ik goed voelen. Met mijn oude zolen had ik inmiddels ook pijn in mijn voeten en als het goed is, is de pijn in mijn voeten nu tijdelijk. Het heeft ook zo zijn voordelen, want nu ga ik een beetje gelijk op met mijn moeder die ook geen buitensporige afstanden meer aflegt. #lunch #food #instafood #praag #prague #Tsjechië #kozlovnaupaukerta #burgerwastochgeenburger
Instagram post 18047878276207785 Varkensvlees met cantharellensaus, peulen en aardappel gratin en buikspek met aardappelpuree met geitenkaas en romige spinazie. Alweer lekker gegeten in Praag. Het was wel tweede keus, want we hadden eigenlijk bij Kantyna willen eten. Een erg leuke plek om voornamelijk vlees te eten, maar daar was het zo druk dat we aan een stamtafel hadden moeten eten. Dat wilde ik mijn moeder van 75 niet aandoen na een dag lopen. ( en mezelf ook niet😂). Ik heb er wel snel foto’s van gemaakt, dus op mijn blog kun je er binnenkort meer over lezen. #tsjechie #praag #food #instafood #dinner #restauracetiskarna
Instagram post 18095145340107250 Zalmtartaar en steak tartaar als lunch. Met toast en heerlijk knoflookbrood. Opviel terrassen staan heaters waardoor we ook nog lekker buiten konden zitten. We houden het hier nog wel even vol😀. #praag #prague #food #instafood #lunch #malostranskabeerhouse #tsjechie #citytrip #stedentrip
Instagram post 18117299677020808 Tijdens een stedentrip vind ik het altijd leuk om buiten de deur te ontbijten. Vandaag deden we dat bij Waf-Waf met een lekkere wafel met avocado, ei, spinazie en tomaat. Omdat we het best veel vonden deelden we samen 1 portie. Het werd ook nog eens in 2 instagram vriendelijke porties geserveerd met allebei een eigen eitje. Superlief. Misschien komen we hier nog wel een keer terug voor een pannenkoek. #waf-waf #waffle #wafel #ontbijt #breakfast #praag #prague #tsjechie #hip #food #instafood
Instagram post 17844274789832289 Wat hebben wij lekker gegeten zeg! Na een paar uur struinen door Praag aten we bij COA. We bestelden Katsudon met rijst en lemongrass beef met jasmijnrijst. Wat kan ik er toch blij van worden als alles zo lekker is. Natuurlijk wilde ik ook loempia’s, want die zagen er heerlijk uit. Met mijn stomme kop bedacht ik pas nadat het eten gebracht was dat we dat ook nog wilden. Omdat het best grote porties waren hebben we het toen maar laten zitten. Kan ik die uitgespaarde kcal morgen weer omzetten in iets anders lekkers denk ik dan maar😆 #praag #aziatisch #uiteten #stedentrip #citytrip #coaprague #coa #food #instafood
Instagram post 18041409481220776 De komende paar dagen ben ik met mijn moeder in Praag. En daar is het volop kerstsfeer. Gelukkig ben ik al een paar jaar niet meer helemaal antikerst en kan ik het hebben 😂. Maar die overvolle kerstmarkten hebben we denk ik vrij snel gezien. Gelukkig is er nog veel meer leuks te ontdekken. #praag #kerst #kerstsfeer #Tsjechië #citytrip #stedentrip
Instagram post 18095091532116703 In januari ga ik weer een paar dagen naar Londen. De laatste keer dat ik daar was ontdekte ik Sky Garden, een soort kas bovenin een gebouw. Daarvandaan heb je een prachtig uitzicht over Londen en als je wat wilt eten of drinken kan dat bij een restaurant, bar en een brasserie. Die zijn uiteraard flink aan de prijs en je hebt ze niet nodig om van het uitzicht te genieten. Je leest nu alles over Sky Garden op Duizend en 1 dag. Link in bio. #londen #london #skygarden #view #uitzicht #stad #stedentrip #uitzichtoverlonden #reizen #travel #blog #travelblogger #travelphotography #cityview #gratis #free
Volgen op Instagram

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin
KokenKoken

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in