• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Koeken met amarettospijs

28 februari 2019 By Martine Reageer

Deze maand mochten Mamaatje van alles en ik iets bij elkaar uitzoeken voor de foodblogswap. We hebben al eens eerder iets van elkaars blog gemaakt, maar het was geen straf om dat nog eens te doen. Ik was net als vorige keer weer onder de indruk van de supergave ideeën voor kinderfeestjes. Lees bijv eens over het hunted feestje.

Eigenlijk koos ik uit zelfbescherming voor de gevulde koeken, omdat ik daar zelf niet van houd. Dat pakte verkeerd uit, want ik vond ze heel erg lekker en ze smaakten helemaal niet naar de gevulde koeken uit de winkel. Deze koeken zijn veel brosser (meer zandkoekjesachtig ofzo) en zelfgemaakt spijs met amaretto bleek ook niet zo vies als ik hoopte. Ook na een paar dagen in een tupper waren de koeken nog lekker krokant.

Ik heb grote koeken gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook prima kleinere bakken. Gebruik je gewoon wat minder spijs en een kleinere uitsteekvorm. Je houdt waarschijnlijk wel wat spijs over. Dat kun je prima invriezen. Of je maakt er een met een plakje bladerdeeg een amandelstaafje van of je vult een appel met het spijs en laat die in de oven lekker zacht worden. Of je stopt het in een appeltaart. Mogelijkheden genoeg.
Als je geen zin hebt om zelf spijs te maken kun je ook kant en klaar spijs gebruiken. Je hebt dan ongeveer 150 gram nodig.

Koeken met amarettospijs

Ingrediënten voor 6 grote koeken

Amarettospijs

  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 0,5 ei
  • 1 eetlepel amaretto

Maak het spijs door alle ingrediënten goed door elkaar te kneden. Als het te droog is doe je er nog wat ei door; is het te nat doe je er nog wat (gelijke hoeveelheden) suiker of amandelmeel door. Bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Koeken

  • 150 gram amarettospijs
  • 200 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 geklutst ei
  • garneeramandelen

Houd een eetlepel ei apart en doe de rest van het ei samen met de bloem, suiker en boter in een kom.
Kneed er een bal van. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden (170 graden hetelucht)
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 0,5 cm dikte. Steek hier 12 cirkels uit. Ik gebruikte een ronde uitsteker van 10 cm doorsnede.
Leg de helft van de cirkels op bakpapier op een bakplaat. Neem dan steeds ongeveer 25 gram spijs die je een beetje plat drukt tot een dikke schijf die je op een cirkel deeg op de bakplaar legt.
Leg de overige cirkels erover heen en druk de randen aan met een vork of met je vingers. Bestrijk de koeken met het apart gehouden ei en bestrooi met de amandelsnippers.
Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, koek, noten

Vorig bericht: « Valentijnskoekjes
Volgend bericht: De maand van Duizenden1dag: februari »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in