• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Koeken met amarettospijs

28 februari 2019 By Martine Reageer

Deze maand mochten Mamaatje van alles en ik iets bij elkaar uitzoeken voor de foodblogswap. We hebben al eens eerder iets van elkaars blog gemaakt, maar het was geen straf om dat nog eens te doen. Ik was net als vorige keer weer onder de indruk van de supergave ideeën voor kinderfeestjes. Lees bijv eens over het hunted feestje.

Eigenlijk koos ik uit zelfbescherming voor de gevulde koeken, omdat ik daar zelf niet van houd. Dat pakte verkeerd uit, want ik vond ze heel erg lekker en ze smaakten helemaal niet naar de gevulde koeken uit de winkel. Deze koeken zijn veel brosser (meer zandkoekjesachtig ofzo) en zelfgemaakt spijs met amaretto bleek ook niet zo vies als ik hoopte. Ook na een paar dagen in een tupper waren de koeken nog lekker krokant.

Ik heb grote koeken gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook prima kleinere bakken. Gebruik je gewoon wat minder spijs en een kleinere uitsteekvorm. Je houdt waarschijnlijk wel wat spijs over. Dat kun je prima invriezen. Of je maakt er een met een plakje bladerdeeg een amandelstaafje van of je vult een appel met het spijs en laat die in de oven lekker zacht worden. Of je stopt het in een appeltaart. Mogelijkheden genoeg.
Als je geen zin hebt om zelf spijs te maken kun je ook kant en klaar spijs gebruiken. Je hebt dan ongeveer 150 gram nodig.

Koeken met amarettospijs

Ingrediënten voor 6 grote koeken

Amarettospijs

  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 0,5 ei
  • 1 eetlepel amaretto

Maak het spijs door alle ingrediënten goed door elkaar te kneden. Als het te droog is doe je er nog wat ei door; is het te nat doe je er nog wat (gelijke hoeveelheden) suiker of amandelmeel door. Bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Koeken

  • 150 gram amarettospijs
  • 200 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 geklutst ei
  • garneeramandelen

Houd een eetlepel ei apart en doe de rest van het ei samen met de bloem, suiker en boter in een kom.
Kneed er een bal van. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden (170 graden hetelucht)
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 0,5 cm dikte. Steek hier 12 cirkels uit. Ik gebruikte een ronde uitsteker van 10 cm doorsnede.
Leg de helft van de cirkels op bakpapier op een bakplaat. Neem dan steeds ongeveer 25 gram spijs die je een beetje plat drukt tot een dikke schijf die je op een cirkel deeg op de bakplaar legt.
Leg de overige cirkels erover heen en druk de randen aan met een vork of met je vingers. Bestrijk de koeken met het apart gehouden ei en bestrooi met de amandelsnippers.
Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, koek, noten

Vorig bericht: « Valentijnskoekjes
Volgend bericht: De maand van Duizenden1dag: februari »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in