• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Koeken met amarettospijs

28 februari 2019 By Martine Reageer

Deze maand mochten Mamaatje van alles en ik iets bij elkaar uitzoeken voor de foodblogswap. We hebben al eens eerder iets van elkaars blog gemaakt, maar het was geen straf om dat nog eens te doen. Ik was net als vorige keer weer onder de indruk van de supergave ideeën voor kinderfeestjes. Lees bijv eens over het hunted feestje.

Eigenlijk koos ik uit zelfbescherming voor de gevulde koeken, omdat ik daar zelf niet van houd. Dat pakte verkeerd uit, want ik vond ze heel erg lekker en ze smaakten helemaal niet naar de gevulde koeken uit de winkel. Deze koeken zijn veel brosser (meer zandkoekjesachtig ofzo) en zelfgemaakt spijs met amaretto bleek ook niet zo vies als ik hoopte. Ook na een paar dagen in een tupper waren de koeken nog lekker krokant.

Ik heb grote koeken gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook prima kleinere bakken. Gebruik je gewoon wat minder spijs en een kleinere uitsteekvorm. Je houdt waarschijnlijk wel wat spijs over. Dat kun je prima invriezen. Of je maakt er een met een plakje bladerdeeg een amandelstaafje van of je vult een appel met het spijs en laat die in de oven lekker zacht worden. Of je stopt het in een appeltaart. Mogelijkheden genoeg.
Als je geen zin hebt om zelf spijs te maken kun je ook kant en klaar spijs gebruiken. Je hebt dan ongeveer 150 gram nodig.

Koeken met amarettospijs

Ingrediënten voor 6 grote koeken

Amarettospijs

  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 0,5 ei
  • 1 eetlepel amaretto

Maak het spijs door alle ingrediënten goed door elkaar te kneden. Als het te droog is doe je er nog wat ei door; is het te nat doe je er nog wat (gelijke hoeveelheden) suiker of amandelmeel door. Bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Koeken

  • 150 gram amarettospijs
  • 200 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 geklutst ei
  • garneeramandelen

Houd een eetlepel ei apart en doe de rest van het ei samen met de bloem, suiker en boter in een kom.
Kneed er een bal van. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden (170 graden hetelucht)
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 0,5 cm dikte. Steek hier 12 cirkels uit. Ik gebruikte een ronde uitsteker van 10 cm doorsnede.
Leg de helft van de cirkels op bakpapier op een bakplaat. Neem dan steeds ongeveer 25 gram spijs die je een beetje plat drukt tot een dikke schijf die je op een cirkel deeg op de bakplaar legt.
Leg de overige cirkels erover heen en druk de randen aan met een vork of met je vingers. Bestrijk de koeken met het apart gehouden ei en bestrooi met de amandelsnippers.
Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, koek, noten

Vorig bericht: « Valentijnskoekjes
Volgend bericht: De maand van Duizenden1dag: februari »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in