Koekjes met hazelnoot
Ingrediënten
- 55 gram kristalsuiker
- 55 gram maizena
- 110 gram bloem
- 1/3 theelepel zout
- 80 gram gehakte hazelnoten
- 125 gram koude boter
Klop de suiker, het zout en de koude boter met de mixer door elkaar. Als het goed gemengd is zeef je er de bloem en maizena boven en kneed je het snel door elkaar. Rol het deeg met je handen tot een rol van ca 4 cm doorsnee. Verpak de rol in huishoudfolie en leg minstens 2 uur in de koelkast.
Haal de rol uit de folie en sprenkel er een klein beetje water over zodat de stukjes hazelnoot beter blijven zitten. Rol het deeg door de hazelnoten en druk voorzichtig aan.
Snijd het deeg in plakjes van zo’n 5 mm dikte. Leg ze op een velletje bakpapier op een bakplaat (ze worden ietsje groter, dus houd wat ruimte tussen de koekjes) en bak ze in ongeveer 15 minuten op 160 graden gaar en lichtbruin.
Bron:Kookstudio – mini-patisserie
Geef een reactie