• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Koekjes met kokos, hennepzaad en sprinkhaan

27 februari 2015 By Martine 2 Reacties

Koekjes met sprinkhaan zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als je trek hebt in iets zoets.Het ziet er voor de meeste mensen ook een beetje eng uit. Toch is het eten van sprinkhanen niet zo gek. In grote delen van de wereld worden sprinkhanen gegeten. Bovendien zijn ze een bron van eiwitten en proteïnen en is de kweek van insecten een stuk duurzamer dan bijv. een biefstukje.
 
Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik de eerste keer ook iets moest overwinnen toen we in Thailand voor een kraam stonden die allerlei insecten verkocht. Natuurlijk won de nieuwsgierigheid het en kochten we sprinkhanen en meelwormen, die uiteindelijk vooral naar sojasaus bleken te smaken. Ook hadden ze ons wel even mogen vertellen dat de pootjes eraf moesten voor je ze opeet.
Deze koekjes nam ik mee naar mijn werk. Er werd zeer wisselend op gereageerd. De ene collega/cliënt vond ze eng; de ander at ze zonder pardon op.
Je kunt de sprinkhanen weglaten of ze in stukjes door de koekjes kneden. Zonder de sprinkhanen zijn de koekjes ook heerlijk, Ze zijn lekker bros en hebben een lichte kokossmaak. Het hennepzaad proefde ik niet zo goed, dus een lepel extra zou ook nog best kunnen. Vervangen door gehakte nootjes kan ook.

Heb jij weleens insecten gegeten? En als je ze nog nooit gegeten hebt; zou je het doen?

Koekjes met kokos, hennepzaad en sprinkhaan

 

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram koude boter in stukjes
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels kokos
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • sprinkhanen (zonder vleugeltjes)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed de ingrediënten tot een bal.
Maak een rol van het deeg en snijd in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Leg ze op een bakplaat.
Druk in ieder koekje een sprinkhaan en bak ze in 15 minuten goudbruin.

​

Hier zie je goed het verschil tussen een gebakken sprinkhaan en een ongebakken sprinkhaan

Categorie: taart, koek en zoet Tags: koek

Vorig bericht: « Ontbijtkoek met insecten (buffalo’s)
Volgend bericht: Club sandwich met avocado, ei en gerookte kip »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nell Nijssen

    19 maart 2015 om 20:23

    OMG, dit is wel gewaagd, hoor! Ik vind het spannend en een superinitiatief, maar of ik er ook gretig één zou nemen, blijft even de vraag.

    Beantwoorden
  2. Martine

    19 maart 2015 om 21:49

    En deze zijn dan nog best toegankelijk, want in de koekjes zelf zit niets geks. Ik heb ook nog een post met meelwormkoekjes, maar ik denk dat ik daar nog even mee wacht om niet al te veel lezers weg te jagen ha ha ha. Was op mijn werk wel heel leuk om de verschillen tussen mensen te zien. De een at het zo op, een ander moest er niets van hebben en er waren er ook die even tijd nodig hadden en toen toch voorzichtig probeerden.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in