• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Koekjesdeeg van Let’s dough it

6 maart 2020 By Martine Reageer

Vroeger bakte mijn moeder regelmatig boterkoek of appeltaart en dan lag er altijd een balletje deeg voor mijn zus en mij op de keukenplank. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe blij we waren als we uit school kwamen en die 2 balletjes zagen liggen. Als er cake gebakken werd mochten we de kloppers van de mixer aflikken en als je echt geluk had was het jouw beurt om de restjes uit de kom te lepelen. Koekjes bakken was ook altijd feest en dan verdween er meestal meer koekjesdeeg dan gebakken koekjes in onze monden.

Als ik deze jeugdherinneringen later wel eens deelde met mensen kreeg ik vaak te horen hoe verschrikkelijk slecht en ongezond het is om rauw deeg te eten. Ieuw, rauwe bloem en rauwe eieren! Wisten we dan niet hoe gevaarlijk dat wel niet was? Nee, vroeger wisten we niet van salmonella en meer van dat soort dingen. En ook nu ben ik daar niet zo bang voor moet ik zeggen. Ik eet dan ook nog steeds met een gerust hart een balletje deeg als ik boterkoek bak en lik zonder probleem de garde af als ik brownies bak.

Let’s Dough it

Voor iedereen die gek is op rauw deeg, maar dit wel veilig wil eten , is er nu Let’s Dough it. Bij Let’s Dough it wordt het koekjesdeeg bereid zonder rauw ei en meel.

Je kunt kiezen uit diverse smaken en toppings en ze verkopen ook bars en cookiedough fudge. Ik kreeg 4 smaken toegestuurd om te proberen: Goudawafel, Coffeexcookie, Muy bueno en chocolade. Het deeg is 4 dagen buiten de koelkast houdbaar, ruim een week in de koelkast en in de vriezer kun je het gerust tot 4 maanden bewaren.

Wat vonden we ervan?

Dan is natuurlijk de grote vraag wat we ervan vonden? Ik vond het deeg prima van smaak, lekker stevig en ook onderling verschillend. Het Goudawafeldeeg vond ik wat te zoet naar mijn smaak, maar smaakte inderdaad goed naar stroopwafels. De andere soorten vond ik eigenlijk alle 3 even lekker. Omdat ik zelf na 1 of 2 balletjes wel genoeg deeg gegeten heb bakte ik van het overige deeg koekjes. Ik had de balletjes iets aangedrukt waardoor ze wat te dun uitliepen, maar ze waren taai van binnen en knapperig van buiten en dat is helemaal zoals dit soort koeken horen te zijn. Je zou het koekjesdeeg ook erg goed kunnen gebruiken in ijs of als bonbonvulling.

Het koekjesdeeg zit in een kartonnen bakje met een plastic deksel. De verpakking is stevig genoeg om de verzending goed te doorstaan.

Het deeg is hier te bestellen.

Dit product heb ik toegestuurd gekregen. De mening over het product is geheel die van mijzelf.

Categorie: overig Tags: producten, review, zoet

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: februari
Volgend bericht: Ouderwetse appeltaart »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in