Vroeger bakte mijn moeder regelmatig boterkoek of appeltaart en dan lag er altijd een balletje deeg voor mijn zus en mij op de keukenplank. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe blij we waren als we uit school kwamen en die 2 balletjes zagen liggen. Als er cake gebakken werd mochten we de kloppers van de mixer aflikken en als je echt geluk had was het jouw beurt om de restjes uit de kom te lepelen. Koekjes bakken was ook altijd feest en dan verdween er meestal meer koekjesdeeg dan gebakken koekjes in onze monden.
Als ik deze jeugdherinneringen later wel eens deelde met mensen kreeg ik vaak te horen hoe verschrikkelijk slecht en ongezond het is om rauw deeg te eten. Ieuw, rauwe bloem en rauwe eieren! Wisten we dan niet hoe gevaarlijk dat wel niet was? Nee, vroeger wisten we niet van salmonella en meer van dat soort dingen. En ook nu ben ik daar niet zo bang voor moet ik zeggen. Ik eet dan ook nog steeds met een gerust hart een balletje deeg als ik boterkoek bak en lik zonder probleem de garde af als ik brownies bak.
Let’s Dough it
Voor iedereen die gek is op rauw deeg, maar dit wel veilig wil eten , is er nu Let’s Dough it. Bij Let’s Dough it wordt het koekjesdeeg bereid zonder rauw ei en meel.
Je kunt kiezen uit diverse smaken en toppings en ze verkopen ook bars en cookiedough fudge. Ik kreeg 4 smaken toegestuurd om te proberen: Goudawafel, Coffeexcookie, Muy bueno en chocolade. Het deeg is 4 dagen buiten de koelkast houdbaar, ruim een week in de koelkast en in de vriezer kun je het gerust tot 4 maanden bewaren.
Wat vonden we ervan?
Dan is natuurlijk de grote vraag wat we ervan vonden? Ik vond het deeg prima van smaak, lekker stevig en ook onderling verschillend. Het Goudawafeldeeg vond ik wat te zoet naar mijn smaak, maar smaakte inderdaad goed naar stroopwafels. De andere soorten vond ik eigenlijk alle 3 even lekker. Omdat ik zelf na 1 of 2 balletjes wel genoeg deeg gegeten heb bakte ik van het overige deeg koekjes. Ik had de balletjes iets aangedrukt waardoor ze wat te dun uitliepen, maar ze waren taai van binnen en knapperig van buiten en dat is helemaal zoals dit soort koeken horen te zijn. Je zou het koekjesdeeg ook erg goed kunnen gebruiken in ijs of als bonbonvulling.
Het koekjesdeeg zit in een kartonnen bakje met een plastic deksel. De verpakking is stevig genoeg om de verzending goed te doorstaan.
Het deeg is hier te bestellen.
Dit product heb ik toegestuurd gekregen. De mening over het product is geheel die van mijzelf.
Geef een reactie