• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

koken op houtvuur en Rollende keukens 2015

17 mei 2015 By Martine Reageer

Koken op houtvuur

Wat een lekker lang weekend is dit zeg. Woensdag was ik al een dagje vrij en donderdag vertrokken we zoals ieder jaar met hemelvaart naar scoutingterrein Buitenzorg om te kamperen met vrienden. Het is ieder jaar weer even gezellig. Er wordt dan gekookt op houtvuur en over het algemeen eten we heerlijk. We maakten eerder o.a. al chilli con carne, pizza, kip van het spit, zelfgebakken brood, stoofpot,  maaltijdsoep, broodpudding, gekaramelliseerde appeltjes en popcorn. Omdat de groep inmiddels vrij groot is (vaak rond de 25 personen inclusief veel kinderen) eten we eenvoudiger dan de eerste jaren, maar het is altijd lekker en er worden ook altijd wel wat nieuwe dingen geprobeerd.
Op Hemelvaartsdag maken we altijd een eenpansmaaltijd waarvoor iedereen wat ingrediënten meeneemt. Dit jaar werd het pasta met saus. De dag erna hebben we een pastasalade gemaakt van de overgebleven pasta, gebakken champignons met knoflook en peterselie, een gehaktbrood, zalmforel en kippenpootjes.

Appelcake uit de Dutch oven

De kinderen (leeftijd 5 t/m 13) hadden dit jaar een eigen terreintje, naast dat van ons en daar hebben ze met z’n allen een hut gebouwd waar ze ook in sliepen en op dag 2 zijn ze met de hele club zelf boodschappen gaan doen en hebben ze bij hun eigen vuurplaats een barbecue georganiseerd. Ze kochten hamburgers, worsten, kipfilet, knoflooksaus, brood en sla (al vroegen ze zich tijdens het eten nog af hoe zo’n krop ijsbergsla nou eigenlijk op een broodje hamburger gefrommeld wordt) en hebben heerlijk gegeten. Zo leuk om te zien hoe alles in een prima sfeertje heel zelfstandig geregeld werd.

Maaltijd van de kinderen

Rollende Keukens 2015

Gisteren waren we bij de Rollende Keukens, een evenement op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam met een enorme hoeveelheid foodtrucks. In 2012, 2013 en 2014 waren we er ook en het ontspannen sfeertje gecombineerd met het grote aanbod van lekker eten zorgt ervoor dat we ondanks de vaak ongelooflijke drukte ieder jaar weer gaan. Om de drukte voor te zijn gingen we dit jaar gelijk om 13.00 uur. Het had de hele ochtend een beetje geregend en de regen was net pas gestopt. Dat zorgde ervoor dat het nog heel rustig was en de meeste foodtruckeigenaren nog een beetje aan het opbouwen waren. We moesten er dus even inkomen en het duurde even voordat we het sfeertje te pakken hadden. Maar we hebben wel goed gegeten. Ook dit jaar deelden we alle hapjes zodat we meer verschillende dingen konden proeven. We begonnen met een Bahn-mi, een broodje met pekingeend en hoisinsaus. Dat bleek gelijk de topper van de dag. Verder aten we nog gefrituurde asperges, een broodje bavette en een fantastische zuurdesemboterham met rucola en boven houtvuur gegaard buikspek.

Bahn-mi
Zuurdesembrood met buikspek
gefrituurde asperges
Sandwich bavette
 

Categorie: evenement Tags: koken op houtvuur, rollende keukens

Vorig bericht: « Tzatziki
Volgend bericht: Salade met zalm, paprika en hennepzaad »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in