Eva (13 jaar) was dit weekend de onbetwiste koningin van de gekaramelliseerde appeltjes. Onverstoorbaar schilde en bakte ze appeltjes; terwijl de aasgieren om haar heen ze direct na het bakken uit haar pan pikten. Dat was niet voor niets, want ze waren overheerlijk. Het werd donker; het ging regenen, maar ze ging net zo lang door totdat iedereen de appeltjes had kunnen proeven. Hulde aan Eva!
Gekarameliseerde appeltjes
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 jonagold appel
- 25 gram boter
- 5 eetlepels suiker (of paar flinke scheppen; komt niet zo nauw)
- flinke snuif kaneel
Schil de appel en snijd in stukjes of schijfjes. Laat de boter smelten in een koekenpan en voeg appel, suiker en kaneel toe. Op hoog vuur laten karameliseren, maar pas op dat het niet aanbrandt. Als het een stroperige bruine saus is geworden is het klaar. Heerlijk om zo te eten of op een pannenkoek ofzo. Wij aten het thuis nog eens met een pancake.
[…] originele recept van de gekarameliseerde appeltjes is ook een leuk verhaal om te lezen met mooie foto’s erbij. […]