• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kruidnootjes met pure chocolade en walnoten of met witte chocolade en kokos

3 december 2019 By Martine 2 Reacties

Kale kruidnootjes vind ik eigenlijk niet zo interessant. Ze worden pas echt lekker als er chocolade omheen zit en die haal ik dus maar niet in huis. Als ik daar eenmaal aan begin is het moeilijk stoppen.

In deze kruidnoten vond ik een middenweg. Ik maakte deeg en mengde de ene helft met witte chocolade en kokos en de andere helft met pure chocolade en walnoten. En dat leverde een uitermate lekker resultaat op. Hak de walnoten en chocolade goed fijn om ze goed door het deeg te kunnen mengen. Als je 1 soort kruidnoten wilt maken verdubbel je de hoeveelheid chocolade/noten/kokos. Als je allebei de soorten wilt maken, maak je eerst het deeg. Als dat bijna klaar is verdeel je het in twee stukken en kneed je de chocola en noten/kokos erdoor. Je kunt natuurlijk ook de ingrediënten voor het deeg halveren en 1 soort maken. Net wat je handiger vindt.

De kruidnoten op de foto zijn vrij groot. Ik heb ze later nog een keer wat kleiner (6 gram per stuk) gemaakt en die vond ik lekkerder.

Kruidnootjes met pure chocolade en walnoten of met witte chocolade en kokos

Ingrediënten voor 2 bakplaten

  • 200 gram patentbloem
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 80 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel keukenstroop
  • 40 gram fijngehakte pure chocolade of 40 gram witte chocolade
  • 35 gram fijngehakte walnoten of 25 gram gedroogde kokos
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 graden

Meng bloem, suiker, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom. Als je maar 1 soort kruidnoten maakt kun je de chocolade en noten/kokos ook al toevoegen. Doe er de boter, stroop en de melk bij en kneed het tot het goed gemengd is. Als het deeg te kruimelig blijft voeg je nog een klein beetje melk toe. Kneed het deeg niet te lang, want dan kunnen je kruidnoten taai worden. Als je 2 soorten kruidnoten maakt verdeel je het deeg in 2 stukken zodra het genoeg samenhang heeft om dat te kunnen doen. Voeg de vulling toe aan de stukken deeg en kneed nog even kort door tot de vulling in het deeg blijft zitten.

Rol balletjes van het deeg ter grootte van een knikker en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als je ze allemaal even groot wilt hebben kun je de balletjes afwegen. Ik maakte balletjes van 6 gram per stuk.

Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in zo’n 25 à 30 minuten gaar. Ze worden tijdens het afkoelen nog iets harder.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: sinterklaas

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: november
Volgend bericht: Sky Garden in Londen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eva

    3 december 2019 om 11:50

    Nomnomnom. Ga deze morgenmiddag even met mijn dochter bakken. lekker voor het ‘heerlijk avondje’.

    Beantwoorden
    • Martine

      4 december 2019 om 08:36

      Leuk Eva! Veel plezier en eet smakelijk alvast.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in