• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kruidnootjes met pure chocolade en walnoten of met witte chocolade en kokos

3 december 2019 By Martine 2 Reacties

Kale kruidnootjes vind ik eigenlijk niet zo interessant. Ze worden pas echt lekker als er chocolade omheen zit en die haal ik dus maar niet in huis. Als ik daar eenmaal aan begin is het moeilijk stoppen.

In deze kruidnoten vond ik een middenweg. Ik maakte deeg en mengde de ene helft met witte chocolade en kokos en de andere helft met pure chocolade en walnoten. En dat leverde een uitermate lekker resultaat op. Hak de walnoten en chocolade goed fijn om ze goed door het deeg te kunnen mengen. Als je 1 soort kruidnoten wilt maken verdubbel je de hoeveelheid chocolade/noten/kokos. Als je allebei de soorten wilt maken, maak je eerst het deeg. Als dat bijna klaar is verdeel je het in twee stukken en kneed je de chocola en noten/kokos erdoor. Je kunt natuurlijk ook de ingrediënten voor het deeg halveren en 1 soort maken. Net wat je handiger vindt.

De kruidnoten op de foto zijn vrij groot. Ik heb ze later nog een keer wat kleiner (6 gram per stuk) gemaakt en die vond ik lekkerder.

Kruidnootjes met pure chocolade en walnoten of met witte chocolade en kokos

Ingrediënten voor 2 bakplaten

  • 200 gram patentbloem
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 80 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel keukenstroop
  • 40 gram fijngehakte pure chocolade of 40 gram witte chocolade
  • 35 gram fijngehakte walnoten of 25 gram gedroogde kokos
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 graden

Meng bloem, suiker, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom. Als je maar 1 soort kruidnoten maakt kun je de chocolade en noten/kokos ook al toevoegen. Doe er de boter, stroop en de melk bij en kneed het tot het goed gemengd is. Als het deeg te kruimelig blijft voeg je nog een klein beetje melk toe. Kneed het deeg niet te lang, want dan kunnen je kruidnoten taai worden. Als je 2 soorten kruidnoten maakt verdeel je het deeg in 2 stukken zodra het genoeg samenhang heeft om dat te kunnen doen. Voeg de vulling toe aan de stukken deeg en kneed nog even kort door tot de vulling in het deeg blijft zitten.

Rol balletjes van het deeg ter grootte van een knikker en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als je ze allemaal even groot wilt hebben kun je de balletjes afwegen. Ik maakte balletjes van 6 gram per stuk.

Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in zo’n 25 à 30 minuten gaar. Ze worden tijdens het afkoelen nog iets harder.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: sinterklaas

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: november
Volgend bericht: Sky Garden in Londen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eva

    3 december 2019 om 11:50

    Nomnomnom. Ga deze morgenmiddag even met mijn dochter bakken. lekker voor het ‘heerlijk avondje’.

    Beantwoorden
    • Martine

      4 december 2019 om 08:36

      Leuk Eva! Veel plezier en eet smakelijk alvast.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in