• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Langzaam gegaarde lamsschenkel

18 november 2015 By Martine Reageer

In Frankrijk aten we aan het eind van een zonovergoten dag zulke lekker lamsvlees dat ik ter plekke besloot dat ik dat thuis ook wilde maken.
We stonden op een camping in Grignan en liepen tussen de lavendelvelden naar het dorp om iets te eten. Nadat we het dorp 3 keer kritisch rondgelopen hadden en eigenlijk niet helemaal konden vinden wat we zochten, belandden we op het piepkleine terrasje van La maison du marquis. Vaak kiezen we verschillende gerechten zodat we halverwege van bord kunnen wisselen en zo meer van de kaart kunnen proeven, maar deze keer bestelden we allebei de langzaam gegaarde lamsschenkel. De jus was krachtig van smaak, het vlees mals en van het bot vallend en de patat lekker knapperig. We hebben ons bord nog net niet schoongelikt.
Zo lekker als op dat terras kreeg ik de lamsschenkel (vooral de jus) thuis niet, maar ook van de zelf klaargemaakte schenkels hebben we zitten smullen. Hij was alleen niet zo fotogeniek, dus ik heb de vakantiefoto maar gebruikt voor een indruk.
Wij aten het lamsvlees net als op vakantie met zelfgebakken friet en verse appelmoes, maar het combineert ook goed met bijv. aardappelpuree en gestoofde of gebakken champignons.
 
de vakantieschenkel

Langzaam gegaarde lamsschenkel

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lamsschenkels
  • 1/2 venkel
  • 1 wortel
  • 5 kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 flesje triple bier
  • 1 potje runderfond
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram boter
Verwarm de oven voor op 95 graden. Bestrooi de lamsschenkels met peper en zout en de bloem en braad ze even aan in de boter. Haal ze uit de pan en leg ze apart. Snijd de groenten in grove stukken en bak ze even in de braadpan. Doe er dan het bier en de fond bij. Breng aan de kook en laat even pruttelen. Leg dan de lamsschenkels in de pan en zet de pan met deksel in de oven. Laat het lamsvlees garen en draai ze af en toe om. Na een paar uur heb ik de deksel van de pan gehaald zodat er wat vocht kon verdampen. Zorg er dan wel voor dat je de schenkels regelmatig bedruipt met het vocht of dat je ze omdraait zodat ze niet uitdrogen. Als het vlees goed gaar is (het valt dan bijna van het bot) haal je de schenkels uit de pan en bewaar je ze even in aluminiumfolie. Zeef het vocht en doe het terug in de pan. Laat het ongeveer tot de helft inkoken en leg de schenkels dan terug in de jus.

Categorie: hoofdgerecht Tags: vlees

Vorig bericht: « Fudge met kruidnoten en fudge met walnoten
Volgend bericht: Sushi burrito »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in