Gisteren maakte ik maissoep uit de Allerhande van deze maand. De soep is erg simpel en in 10 minuten klaar. Het lukte mij niet er met de staafmixer een gladde soep van te mixen. Daar kun je beter een keukenmachine of een blender voor gebruiken denk ik. Maar als je een soep met een klein beetje bite wilt, dan is het prima zonder te doen. Een volgende keer zal ik er minder koriander in doen. Ik vond de smaak nu erg overheersend. En het restje gestoomde makreel dat we nog hadden liggen smaakte er uitstekend in.
Maissoep
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 gewassen en in ringen gesneden preien
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 blikken mais (300 gram)
- 1 pakje kokosmelk (200 gram)
- 500 ml groentebouillon (van een blokje)
- 1 bosje koriander (15 gram)
- Evt zout en peper
Fruit de preiringen en de sambal in de olie 3 minuten op middelhoog vuur.
Doe er de uitgelekte mais, de kokosmelk en de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 3 minuten op hoog vuur doorkoken. Snijd de koriander grof (leg wat apart voor garnering). Neem de pan van het vuur; doe de koriander erbij en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng evt op smaak met zout en peper.
Geef een reactie