• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Mallorca 1: dompers op eetgebied

28 september 2014 By Martine 1 Reactie

De afgelopen 4 weken was het rustig op mijn blog omdat we 2,5 week lekker op vakantie naar Mallorca waren. We hebben via Airbnb op 4 plaatsen een huisje gehuurd en hebben met onze huurauto veel van het eiland gezien. We snorkelden, bekeken 2 oude landhuizen, snuffelden rond in Palma, luierden, lazen, slenterden over markten, genoten van de zon en reden over heel veel smalle bergweggetjes. Hier kun je meer lezen over onze vakantie .
Uiteraard verschijnen er op Duizenden1dag de komende weken diverse posts over wat we aten op Mallorca. Want we hebben over het algemeen ontzettend lekker gegeten. Maar ook een foodie op vakantie heeft zo af en toe een domper op eetgebied te verwerken .Daar zal ik jullie vandaag een beetje van laten “meegenieten”. Gedeelde smart is halve smart tenslotte.

In Porto Christo aten we deze tapas. De inktvisringen waren lekker, verder zat er kraak noch smaak aan. Domper dus.

In Palma aten we nog een keer tapas. Ook deze keer viel het tegen. De kroketjes waren melig, de inktvisringen smakeloos en ook aan de pa am oli (brood met olie en tomaat) met tonijn zat kraak nog smaak. De aardappelsalade met aioli bleek aioli met een beetje aardappel Weer een domper.

Nog een domper van formaat hadden we in Palma, in de buurt van het huisje waar we verbleven. We aten bij een Thai crispy duck, fried rice en pad thai. Deze maaltijd was de slechtste Thaise maaltijd die we ooit aten. Ook hier ontbrak de smaak aan het eten. De mango met sticky rice was nog wel aardig, maar we snappen niet waar al die positieve recensies op internet vandaan komen.

En tenslotte de kroketjes (die heel groot bleken) en de inktvisringen die we op onze laatste dag bestelden. De waren vet en vies. De inktvisringen hebben we nog opgegeten; de kroketten heeft Maarten op een vol terras in een servetje weten te moffelen en die is hij weg gaan gooien. In het Spaans uitleggen wat er mis aan was was ons nooit gelukt en ze moesten onze paella nog klaarmaken. Die was overigens wel lekker, al viel het in het niet bij de fantastische paella die we in Palma aten (post volgt nog).


Zo, genoeg ellende. De komende posts kan ik denk ik niet schrijven zonder weer trek te krijgen in wat we aten. Zo hadden we heerlijk lamsvlees boven op een berg, fantastisch varken van het spit in een groot leeg restaurant, de beste paella ever in Palma en mojito-ijs waar ik mijn vingers bij aflikte.

Hoe kiezen jullie je eetadresjes op vakantie? En pakt dat ook wel eens helemaal verkeerd uit?

Meer over onze vakantie op Mallorca kun je lezen in ons reisverslag 

Categorie: reizen, uit eten Tags: Mallorca

Vorig bericht: « Bosbessen-yoghurtijs
Volgend bericht: Mallorca 2: Paella in Palma de Mallorca »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anke Morreel

    28 september 2014 om 11:17

    Nog net op tijd om mee te doen met het foodblog event? http://donnacaramella.blogspot.be/2014/09/foodblogevent-september-2014.html
    Tot hiertoe ofwel adresjes op goed geluk of op aanbevelen. Wat Spanje betreft. Gaan waar de Spanjaarden gaan…

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in