• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Mallorca 4: Botermals lam uit de houtoven bij Es Verger in Alaró

1 oktober 2014 By Martine 3 Reacties


Hoog op een berg in Alaró staat een onopvallend gebouw. Er lopen wat schapen en lammetjes rond op het terrein en er ligt een enorme stapel takkenbossen. 

De tocht ernaartoe is uitdagend. Een hobbelige weg met veel haarspeldbochten en weinig ruimte om te passeren brengt je naar restaurant Es Verger, een restaurant gespecialiseerd in lamsvlees. In het hoogseizoen schijnt het er enorm druk te zijn, maar er was nu meer dan genoeg ruimte. Het uitzicht buiten is overweldigend.

Buiten is een terras en binnen zijn diverse ruimtes om te eten. Ik heb wel eens gezelliger gezeten, maar de bediening is enorm vriendelijk en de sfeer past eigenlijk wel prima in het geheel. 


In de grote houtoven achterin de eetzaal staan braadsledes met lamsvlees, waarvan de geur enorm eetlustopwekkend is. 

 

 

 

Bij het presenteren van de kaart werd direct gezegd dat het lamsvlees fantastisch is en dat we dat het best kunnen bestellen. Dat waren we al van plan dus daar hoefden we niet lang over na te denken. 


Binnen 3 minuten stond het voor ons neus: een simpele salade, wat aardappelblokjes en een heerlijke bout lamsvlees. 


Dit vlees is een van de lekkerste dingen die ik ooit gegeten heb. Het vlees was botermals en uitstekend van smaak. Niet overdreven vet en precies goed gekruid. Als ik nu naar de foto kijk loopt het water me weer in de mond. Sla dit restaurant dus vooral niet over als je op Mallorca bent (en van vlees houdt natuurlijk).

Restaurant Es Verger
Polígono Industrial 4, 143, 07340 Alaró
+34 971 18 21 26

Vanuit Alaró volg je de bordjes Alaró castle
Iedere dag open, reserveren niet mogelijk, contant betalen

Meer over onze vakantie op Mallorca kun je lezen in ons reisverslag 

Categorie: reizen, uit eten Tags: Mallorca

Vorig bericht: « Mallorca 3: Mojito-ijs van Iceberg
Volgend bericht: Mallorca 5: markten op mallorca »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anke Morreel

    2 oktober 2014 om 17:02

    Zo een typisch Spaans restaurant, ongelooflijk hé. Al heb je nog de luxe dat de menukaart in verschillende talen is. Voor je het weet staan er stierentestikels voor je neus of darmen, … 😉 Want in Spanje eten ze dit nog allemaal. En al ken ik mijn Spaans, voor de menukaart heb ik altijd mijn speciaal boekje mee;

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    2 oktober 2014 om 19:50

    Ja, leuk he! Ik ken Spanje verder niet, maar we hebben het in Indonesië, Thailand en Tsjechië ook wel gehad dat we geen idee hadden wat we bestelden. Soms valt het dan mee en soms niet. Stierentestikels heb ik wel eens gegeten. Darmen heb ik iets meer moeite mee, maar ik ben erg van het proberen. Vind iets geks ook wel leuk. Maar zo'n boekje is wel handig ja, toch leuk om te weten wat je besteld en wat je eet.

    Beantwoorden
  3. Judith Pagrach

    31 juli 2015 om 09:06

    Het ziet er inderdaad heerlijk uit! Ik kan hem bijna proeven :).

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in