Een paar jaar geleden was ik op Tenerife en wilde ik minstens 1 keer churro’s met chocolade a la taza eten en drinken. Dat is die keer niet gelukt. Dus toen ik in Palma de Mallorca langs deze churreria liep was er geen twijfel mogelijk. Hier moesten we in en er zouden churro’s gegeten worden. We bestelden chocolate & churro’s en cafe con leche & porra’s. Geen idee op dat moment wat dat waren, maar dat zou vanzelf duidelijk worden.Op Tenerife is het er vooral niet van gekomen om churro’s te eten doordat ik natuurlijk wel gelijk de beste churro’s wil. Niet van die taaie dingen die al een halve dag klaarliggen en waarvan je dan ook nog eens niet weet of ze soms uit de vriezer komen. Mijn opluchting was dus groot toen ik merkte dat ze hier knettervers gebakken worden. De mevrouw achter de toonbank had duidelijk lol in ons enthousiasme en ging aan de slag met een schuimschaan, beslag en een enorme ketel olie. De porras bleken een wat grovere versie van de churro’s te zijn en die vond ik uiteindelijk zelfs nog iets lekkerder. De gewoonte is om de deegstengels met een punt in de chocoladedrank te dopen. Dat hebben we uiteraard geprobeerd, maar was niet echt ons ding. De chocoladedrank was wel erg lekker. Ze maken die van chocolade a la taza, een chocolade die vermengd is met maizena waardoor de drank wat dikker wordt dan gewone chocolademelk. Deze was duidelijk van goede kwaliteit. Misselijk maar voldaan gingen we naar buiten. Zelfs ik zou een volgende keer genoeg hebben aan een espressokopje chocoladedrank en 1 porra, maar dit moesten we geprobeerd hebben.
La Churrería 1830
- Plaça d’Alenxandre Jaume, 8
- 07002 Palma de Mallorca
- Telefoonnummer+34 871 935 661
Geef een reactie