Vanaf het moment dat ik wist dat we naar dit berghuis bij Fortnalutx zouden gaan verheugde ik me al op de houtoven en de houtskoolgrill die bij de buitenplaats hoorde. Daar hebben we dus ook uitgebreid gebruik van gemaakt. Ik maakte spareribs, hamburgers, inktvissen en gamba’s klaar op de barbeque en in de houtoven maakte ik flammkuchen en een heerlijke kip met groentenschotel. De recepten vind je hieronder.
Inktvis
Omdat we op de berg bij het klooster erg lekkere inktvis hadden gegeten wilde ik dit zelf ook wel eens klaarmaken. We kochten 2 calamar de arrastre (pijlinktvissen?) en lieten ze schoonmaken. We namen ook nog wat grote garnalen mee.
Flammkuchen
De avond erna maakten we flammkuchen in de houtoven. Recept vind je hier. Ik maakte een iets andere versie met een mix voor pizzadeeg, philadelphia, ui, bacon, geraspte Mallorcaanse kaas en knoflook.Ook weer een topmaaltijd.
Kipschotel met groenten
En dan de kipschotel. Heel simpel eigenlijk. Ik mengde stukken ui, paprika en aardappel met een beetje olie en kruiden (zelfde kruiden als bij de inktvis), legde er de kippenpoten boven op en strooide kwistig met knoflookteentjes. Ik weet niet meer precies hoe lang de schotel in de oven stond en op welke temperatuur, maar uiteindelijk was alles gaar en zeer smaakvol.
Meer over onze vakantie op Mallorca kun je lezen in ons reisverslag
Eslem
Ziet er allemaal heerlijk uit. Zo'n houtoven is echt gaaf. Mijn schoonfamilie heeft er ook één in de tuin staan.
watertanden !! ziet er heerlijk uit!!