• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Mallorca 7: barbecue en houtoven bij ons berghuis bij Soller

21 oktober 2014 By Martine 2 Reacties

Vanaf het moment dat ik wist dat we naar dit berghuis bij Fortnalutx zouden gaan verheugde ik me al op de houtoven en de houtskoolgrill die bij de buitenplaats hoorde. Daar hebben we dus ook uitgebreid gebruik van gemaakt. Ik maakte spareribs, hamburgers, inktvissen en gamba’s klaar op de barbeque en in de houtoven maakte ik flammkuchen en een heerlijke kip met groentenschotel. De recepten vind je hieronder.

Inktvis


Omdat we op de berg bij het klooster erg lekkere inktvis hadden gegeten wilde ik dit zelf ook wel eens klaarmaken. We kochten 2 calamar de arrastre (pijlinktvissen?) en lieten ze schoonmaken. We namen ook nog wat grote garnalen mee.

Ik mengde de heerlijke Soller olijfolie met wat gehakte knoflook, grof zeezout, peper, een beetje gerookt paprikapoeder, wat uit de “ibiricokruidenmolen” en wat Provencaalse kruiden. Daar smeerde ik de inktvissen mee in. Ik roosterde ze in een paar minuten gaar op de barbecue en deed er daarna nog een beetje van het oliemengsel overheen. Het bleek heerlijk te smaken. De inktvis was gaar en lekker mals (als je ze te lang bakt worden ze taai en rubberachtig) en de kruiden met de olie bleek een topcombinatie. Ook de gamba’s hebben we er in het oliemengsel gedipt. We hebben zitten smullen.

Flammkuchen


De avond erna maakten we flammkuchen in de houtoven. Recept vind je hier. Ik maakte een iets andere versie met een mix voor pizzadeeg, philadelphia, ui, bacon, geraspte Mallorcaanse kaas en knoflook.Ook weer een topmaaltijd.

Kipschotel met groenten


En dan de kipschotel. Heel simpel eigenlijk. Ik mengde stukken ui, paprika en aardappel met een beetje olie en kruiden (zelfde kruiden als bij de inktvis), legde er de kippenpoten boven op en strooide kwistig met knoflookteentjes. Ik weet niet meer precies hoe lang de schotel in de oven stond en op welke temperatuur, maar uiteindelijk was alles gaar en zeer smaakvol.

Meer over onze vakantie op Mallorca kun je lezen in ons reisverslag 

Categorie: barbecue, reizen Tags: barbecue, koken op houtvuur, Mallorca, oven

Vorig bericht: « Mallorca 6: churro’s in Palma de Mallorca
Volgend bericht: Sandwich met kip, zongedroogde tomaat en pesto-mayonaise »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eslem

    21 oktober 2014 om 18:18

    Ziet er allemaal heerlijk uit. Zo'n houtoven is echt gaaf. Mijn schoonfamilie heeft er ook één in de tuin staan.

    Beantwoorden
  2. Composiet aanrechtblad

    22 oktober 2014 om 12:46

    watertanden !! ziet er heerlijk uit!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in