• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Mekong Delta: Cần Thơ en Bến Tre (Vietnam)

20 januari 2020 By Martine Reageer

Dit is de tweede post van 10 achtereenvolgende posts over onze vakantie naar Vietnam. Ik vertel je meer over wat we aten, wat we deden en de hotels waar we verbleven. We begonnen onze reis in Hồ Chí Minh City en reisden daarna met trein, bus en vliegtuig naar de Mekong Delta, Nha Trang, Hoi An en Dong Hoi.

Cần Thơ

Cần Thơ foodmarket

Deze markt vonden we doordat we er toevallig langs liepen. In de middenberm van een straat stond het bomvol met eetstalletjes met uiteenlopende hapjes. Daaromheen de lokale kopers op hun scooters. Mensen stonden gewoon met draaiende scooters in de rij. Het stonk er dus ook nogal. Vreemde gewoonte!

We aten een Vietnamese pizza (geroosterd rijstvel belegd met o.a. gehakt en groenten) die wat mij betreft de lekkerste tot nu toe was en zijn er later op de avond terug gegaan om meer dingen te proeven.

44 Phan Boi Chau | Hai Ba Trung, on the river, at the end of Nguyen An Ninh.,  Cần Thơ

Tour Cần Thơ

Onderweg naar de cacaoplantage

Vanuit Cần Thơ boekten we bij Ngo Phuong Dong booking office and travel een tour naar de drijvende markt van Cai Ran, een cacaoplantage en een rijstvellenfabriekje. Via voorgaande links kom je bij de aparte blogposts die ik er eerder over heb geschreven. Bij de drijvende markt aten we als ontbijt een heerlijke soep. Dit was echt een topexcursie.

Bến Tre

Quán Phở Thanh Xuân in Bến Tre

Vanuit Can Tho reisden we met de bus naar Bến Tre waar we aan het begin van de avond aankwamen. Aangekomen in het hotel zwommen we even en daarna wilden we graag naar de nightmarket om wat te eten. We lieten ons brengen door een taxi, maar de markt bleek niet zo veel bijzonders. We moesten dus ergens anders eten en belandden toen bij dit restaurant. Er werd alleen maar Pho geserveerd en dat hadden we nog nooit gegeten. Zodra we gingen zitten kregen we een mand met kruiden en bladeren voor ons neus. Ook kregen we een bordje geblancheerde taugé, knetterhete gehakte pepers, limoentjes, chilisaus en hoisinsaus. Binnen 5 minuten hadden we een dampende kom bouillon voor ons neus met ernaast een kommetje noodles. De bedoeling is dan dat je alle ingrediënten naar eigen smaak in de bouillon doet. De eigenaar stond steeds op de loer om te kijken of het wel goed ging aan ons tafeltje en de hilariteit was groot toen ze Maarten zijn gezicht zagen toen hij proefde hoe heet de pepers waren. De soep was erg lekker, maar vooral de ervaring was erg leuk.

Quán Phở Thanh Xuân 27 Phan Ngọc Tòng, Phường 1, Tp. Bến Tre, Bến Tre

Excursie vanuit Bến Tre

Ik weet niet meer waar we deze tour geboekt hebben, want toen we ‘s avonds in het hotel aankwamen en een tour wilden boeken kregen we alleen een telefoonnummer van de receptioniste. Keus hadden we ook niet, want na de tour zouden we weer terugreizen naar Ho Chi Minh city. We belden met de zus van de gids en hadden het geluk dat we de volgende ochtend een tour konden boeken. Wat precies zouden gaan doen hadden we niet helemaal begrepen, dus we besloten ons te laten verrassen.

We konden de rugzakken gelijk meenemen en mochten die in het hostel van de gids laten staan. Daarna maakten we een boottochtje naar een enorm toeristische plek: Unicorn island. We kregen er een proeverijtje, maakten een boottochtje en zagen hoe kokossnoepjes gemaakt worden.

Na de drukte van Unicorn Island werden we in een kleinere boot naar het hostel gebracht. Daar hadden we even tijd om wat rond te lopen.

De gids zou om 12 uur eten serveren op het grote terras. Hij adviseerde ons nog van alles bij te bestellen. Vooral de garnalen waren erg lekker zei hij. Je kon er ook slang, eekhoorn, alligator enz bestellen. Wel behoorlijk duur voor Vietnamese begrippen. We besloten eerst maar eens te beginnen met de lunch die bij de tour inbegrepen was en dat bleek meer dan ruim voldoende. We kregen verse springrolls met Elephant ear vis uit de mekong delta, opgeblazen plakrijst, gebakken rijst met omelet, 2 stukjes gegrilde kip, 4 loempiaatjes en soep. Allemaal heel lekker. Ik had die Elephant ear vis thuis al op mijn lijstje staan, maar hij bleek niet zo heel bijzonder en erg graterig. Wel heel leuk om gegeten te hebben.

Hier lees je een uitgebreider verslag van deze tour.

Hotels

Riverside resort in Bến Tre

Het Riverside resort heeft een heerlijk zwembad vlak naast de rivier. De kamers waren ook prima. Over het ontbijt waren we minder te spreken, maar dat was in bijna ieder hotel het geval.

Riverside resort 708 Nguyen Van Tu, Ward 7, Ben Tre City

West hotel in Cần Thơ

Het West hotel ligt aan een straat waar van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat markt wordt gehouden. De markten liggen vol met verse groenten en de vissen, kikkers en vogels vonden we soms iets te vers.

West hotel Số 88-90-92 Hai Bà Trưng, P. Tân An, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ

Categorie: reizen Tags: Azie, Vietnam

Vorig bericht: « Hồ Chí Minh City (Vietnam)
Volgend bericht: Foodtour in Nha Trang (Vietnam) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in