Meringues doen het altijd goed bij de koffie na het (kerst)diner. Ze smelten op je tong en zijn niet zo zwaar als bijv. chocolaatjes. Omdat ik de combinatie chocolade en mint zo lekker vind, gebruikte ik Wilhelminapepermunt en chocolade als smaakmakers. Je kunt de meringues zo klein of groot maken als je wilt. Als je geen spuitzak hebt kun je een plastic diepvrieszak gebruiken waar je een hoekje vanaf knipt of je schept gewoon hoopjes met twee lepels.
Je kunt eiwitschuim ook gebruiken om deze pavlova mee te maken.
Ik gebruikte de eidooiers de ik overhield in een gebakken eitje. Zo heb je van 2 eieren een gebakken ei met 4 dooiers.
Meringues met pepermunt en chocolade
Ingredienten voor ca 25 stuks
- 2 eiwitten (75 gram)
- 90 gram fijne kristalsuiker
- 60 gram poedersuiker
- 40 gram pepermunt
- 40 gram pure chocolade (evt meer om in te dopen)
- evt heel klein mespuntje groene poederkleurstof
- klein snufje zout
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Smelt de chocolade in een pannetje op heel laag vuur, au bain marie (in een kom boven een pannetje heet water) of voorzichtig in de magnetron. Maak de pepermuntjes fijn met een vijzel of in een kleine keukenmachine.
Klop de eiwitten met het zout en de kleurstof met een mixer tot het eiwit opgeklopt en ondoorzichtig is. Doe er dan beetje bij beetje de suiker en als laatste het pepermuntpoeder bij. Klop een paar minuten op middelhoge snelheid. Het eiwit ziet er nu glanzend uit en als je de kom op zijn kop houdt blijft het eiwit er gewoon in zitten.
Spatel heel voorzichtig de chocolade door het eiwitschuim. Schep het schuim met een spatel in een spuitzak en spuit torentjes (of hoopjes of streepjes) op een bakplaat met bakpapier. Laat de schuimpjes in ongeveer 1,5 uur drogen in de oven. Hoe langer je ze bakt hoe droger ze worden. Als je ze nog een beetje zacht en chewy van binnen wilt moet je ze iets eerder uit de oven halen.
Bewaar de schuimpjes luchtdicht in een trommel.
De pepermunt heb ik gekregen in de foodybox. Dit was Wilhelminapepermunt, maar je kunt ook prima een ander merk gebruiken.
Deborah
😋 Yummie.. Hier kan ik mij helemaal misselijk aan eten haha. En zo te lezen helemaal niet moeilijk!
Deze ga ik in de kerstvakantie maken. Dank voor je recept.
Martine
Wat leuk om te horen. Moeilijk is het zeker niet en inderdaad is misselijkheid een risico ha ha ha. Ben benieuwd wat je ervan vindt.
Lianne
Ziet er tof uit, leuk dan ombre/marmer effect! Tof ook ter decoratie op een taart. 🙂