• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Meringues met pepermunt en chocolade

20 december 2020 By Martine 3 Reacties

Meringues doen het altijd goed bij de koffie na het (kerst)diner. Ze smelten op je tong en zijn niet zo zwaar als bijv. chocolaatjes. Omdat ik de combinatie chocolade en mint zo lekker vind, gebruikte ik Wilhelminapepermunt en chocolade als smaakmakers. Je kunt de meringues zo klein of groot maken als je wilt. Als je geen spuitzak hebt kun je een plastic diepvrieszak gebruiken waar je een hoekje vanaf knipt of je schept gewoon hoopjes met twee lepels.

Je kunt eiwitschuim ook gebruiken om deze pavlova mee te maken.

Ik gebruikte de eidooiers de ik overhield in een gebakken eitje. Zo heb je van 2 eieren een gebakken ei met 4 dooiers.

Meringues met mint en chocolade

Meringues met pepermunt en chocolade

Ingredienten voor ca 25 stuks

  • 2 eiwitten (75 gram)
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram poedersuiker
  • 40 gram pepermunt
  • 40 gram pure chocolade (evt meer om in te dopen)
  • evt heel klein mespuntje groene poederkleurstof
  • klein snufje zout

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Smelt de chocolade in een pannetje op heel laag vuur, au bain marie (in een kom boven een pannetje heet water) of voorzichtig in de magnetron. Maak de pepermuntjes fijn met een vijzel of in een kleine keukenmachine.

Klop de eiwitten met het zout en de kleurstof met een mixer tot het eiwit opgeklopt en ondoorzichtig is. Doe er dan beetje bij beetje de suiker en als laatste het pepermuntpoeder bij. Klop een paar minuten op middelhoge snelheid. Het eiwit ziet er nu glanzend uit en als je de kom op zijn kop houdt blijft het eiwit er gewoon in zitten.

Spatel heel voorzichtig de chocolade door het eiwitschuim. Schep het schuim met een spatel in een spuitzak en spuit torentjes (of hoopjes of streepjes) op een bakplaat met bakpapier. Laat de schuimpjes in ongeveer 1,5 uur drogen in de oven. Hoe langer je ze bakt hoe droger ze worden. Als je ze nog een beetje zacht en chewy van binnen wilt moet je ze iets eerder uit de oven halen.

Bewaar de schuimpjes luchtdicht in een trommel.

De pepermunt heb ik gekregen in de foodybox. Dit was Wilhelminapepermunt, maar je kunt ook prima een ander merk gebruiken.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: kerst

Vorig bericht: « Geroosterde bloemkool-pastinaak soep met en ras el hanout
Volgend bericht: Oliebollen met rum uit de oven »

Lees Interacties

Reacties

  1. Deborah

    20 december 2020 om 12:32

    😋 Yummie.. Hier kan ik mij helemaal misselijk aan eten haha. En zo te lezen helemaal niet moeilijk!
    Deze ga ik in de kerstvakantie maken. Dank voor je recept.

    Beantwoorden
    • Martine

      20 december 2020 om 12:47

      Wat leuk om te horen. Moeilijk is het zeker niet en inderdaad is misselijkheid een risico ha ha ha. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

      Beantwoorden
  2. Lianne

    22 december 2020 om 10:22

    Ziet er tof uit, leuk dan ombre/marmer effect! Tof ook ter decoratie op een taart. 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in