• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Meringues met pepermunt en chocolade

20 december 2020 By Martine 3 Reacties

Meringues doen het altijd goed bij de koffie na het (kerst)diner. Ze smelten op je tong en zijn niet zo zwaar als bijv. chocolaatjes. Omdat ik de combinatie chocolade en mint zo lekker vind, gebruikte ik Wilhelminapepermunt en chocolade als smaakmakers. Je kunt de meringues zo klein of groot maken als je wilt. Als je geen spuitzak hebt kun je een plastic diepvrieszak gebruiken waar je een hoekje vanaf knipt of je schept gewoon hoopjes met twee lepels.

Je kunt eiwitschuim ook gebruiken om deze pavlova mee te maken.

Ik gebruikte de eidooiers de ik overhield in een gebakken eitje. Zo heb je van 2 eieren een gebakken ei met 4 dooiers.

Meringues met mint en chocolade

Meringues met pepermunt en chocolade

Ingredienten voor ca 25 stuks

  • 2 eiwitten (75 gram)
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram poedersuiker
  • 40 gram pepermunt
  • 40 gram pure chocolade (evt meer om in te dopen)
  • evt heel klein mespuntje groene poederkleurstof
  • klein snufje zout

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Smelt de chocolade in een pannetje op heel laag vuur, au bain marie (in een kom boven een pannetje heet water) of voorzichtig in de magnetron. Maak de pepermuntjes fijn met een vijzel of in een kleine keukenmachine.

Klop de eiwitten met het zout en de kleurstof met een mixer tot het eiwit opgeklopt en ondoorzichtig is. Doe er dan beetje bij beetje de suiker en als laatste het pepermuntpoeder bij. Klop een paar minuten op middelhoge snelheid. Het eiwit ziet er nu glanzend uit en als je de kom op zijn kop houdt blijft het eiwit er gewoon in zitten.

Spatel heel voorzichtig de chocolade door het eiwitschuim. Schep het schuim met een spatel in een spuitzak en spuit torentjes (of hoopjes of streepjes) op een bakplaat met bakpapier. Laat de schuimpjes in ongeveer 1,5 uur drogen in de oven. Hoe langer je ze bakt hoe droger ze worden. Als je ze nog een beetje zacht en chewy van binnen wilt moet je ze iets eerder uit de oven halen.

Bewaar de schuimpjes luchtdicht in een trommel.

De pepermunt heb ik gekregen in de foodybox. Dit was Wilhelminapepermunt, maar je kunt ook prima een ander merk gebruiken.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: kerst

Vorig bericht: « Geroosterde bloemkool-pastinaak soep met en ras el hanout
Volgend bericht: Oliebollen met rum uit de oven »

Lees Interacties

Reacties

  1. Deborah

    20 december 2020 om 12:32

    😋 Yummie.. Hier kan ik mij helemaal misselijk aan eten haha. En zo te lezen helemaal niet moeilijk!
    Deze ga ik in de kerstvakantie maken. Dank voor je recept.

    Beantwoorden
    • Martine

      20 december 2020 om 12:47

      Wat leuk om te horen. Moeilijk is het zeker niet en inderdaad is misselijkheid een risico ha ha ha. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

      Beantwoorden
  2. Lianne

    22 december 2020 om 10:22

    Ziet er tof uit, leuk dan ombre/marmer effect! Tof ook ter decoratie op een taart. 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in