Lekkere ontbijtbroodjes voor als je eens iets anders op tafel wilt zetten.
Met ei gevulde broodjes
Ingrediënten voor 2 broodjes
- 2 harde bolletjes
- 2 eieren
- wat geraspte (parmezaanse) kaas
- wat fijngesnipperde peterselie en/of bieslook
- scheutje room
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij een dekseltje van de broodjes af en bewaar ze. Hol de broodjes een beetje uit en druk de rest van de binnenkant van het broodje een beetje tegen de randen van het broodje aan. Breek een ei boven elk broodje. Giet er een scheutje room bij en bestrooi met peper, zout, kruiden en geraspte kaas. Leg de broodjes in het midden van de voorverwarmde oven (zonder de dekseltjes) en bak ze 20 minuten. Leg dan de dekseltjes schuin tegen de broodjes en laat ze nog zo’n 5 minuten bakken tot de broodjes goudbruin (maar niet te donker) zijn. Laat ze buiten de oven nog 5 minuten nagaren en dan zijn ze klaar. Ook erg leuk voor een lunchbuffet of een ontbijt voor meer personen.
Geef een reactie