Geen idee wat het was, maar ik had in januari geen inspiratie op kookgebied. We aten lekker, maar weinig nieuws. Gelukkig dwingt de foodblogswap me iedere maand om in elk geval 1 blog te posten. Ook daar heb ik niet echt iets spectaculairs aan veranderd. Ik had bij Culi Sandra meer dan genoeg keus. Het ziet er ook nog eens allemaal even lekker uit, dus dat was geen probleem.
Ik besloot voor een soep te gaan, omdat ik dat goed bij het weer vond passen. Deze Mexicaanse bonensoep vonden we allebei lekker. Dit is typisch zo’n soep die een dag later (of uit de vriezer) nog lekkerder is, omdat de smaken dan lekker ingetrokken zijn. Ik heb er niet veel aan veranderd (iets met gebrek aan inspiratie). Eigenlijk heb ik alleen de mais door bruine bonen vervangen, gebruikte ik runderbouillon ipv groentebouillon en strooide ik een gesnipperd bosuitje over de soep. Maar lekker was de bonensoep zeker!
Wat is jouw lievelingssoep?
Mexicaanse bonensoep
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine ui
- 1 rode peper
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 150 gram chorizo
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
- 750 milliliter bouillon
- 175 gram bruine bonen (klein blikje)
- 160 gram kidneybonen (klein blikje)
- 3 bosuitjes
- scheutje olie
Snijd de knoflook, de ui en de rode peper in kleine stukjes en bak deze zachtjes in een braadpan in de olie.
Snijd de paprika’s en de chorizo in stukjes en bak deze even mee. Voeg naar smaak paprikapoeder en komijn toe.
Doe de bouillon en de tomaat erbij en laat de Mexicaanse soep 15 minuten zachtjes koken.
Laat de bonen uitlekken en doe ze in de soep. Als de bonen goed warm zijn serveer je de soep met de gesnipperde bosui als garnering.
Geef een reactie