• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Mexicaanse bonensoep

30 januari 2021 By Martine Reageer

Geen idee wat het was, maar ik had in januari geen inspiratie op kookgebied. We aten lekker, maar weinig nieuws. Gelukkig dwingt de foodblogswap me iedere maand om in elk geval 1 blog te posten. Ook daar heb ik niet echt iets spectaculairs aan veranderd. Ik had bij Culi Sandra meer dan genoeg keus. Het ziet er ook nog eens allemaal even lekker uit, dus dat was geen probleem.

Ik besloot voor een soep te gaan, omdat ik dat goed bij het weer vond passen. Deze Mexicaanse bonensoep vonden we allebei lekker. Dit is typisch zo’n soep die een dag later (of uit de vriezer) nog lekkerder is, omdat de smaken dan lekker ingetrokken zijn. Ik heb er niet veel aan veranderd (iets met gebrek aan inspiratie). Eigenlijk heb ik alleen de mais door bruine bonen vervangen, gebruikte ik runderbouillon ipv groentebouillon en strooide ik een gesnipperd bosuitje over de soep. Maar lekker was de bonensoep zeker!

Wat is jouw lievelingssoep?

Mexicaanse bonensoep

Mexicaanse bonensoep

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 150 gram chorizo
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
  • 750 milliliter bouillon
  • 175 gram bruine bonen (klein blikje)
  • 160 gram kidneybonen (klein blikje)
  • 3 bosuitjes
  • scheutje olie

Snijd de knoflook, de ui en de rode peper in kleine stukjes en bak deze zachtjes in een braadpan in de olie.

Snijd de paprika’s en de chorizo in stukjes en bak deze even mee. Voeg naar smaak paprikapoeder en komijn toe.

Doe de bouillon en de tomaat erbij en laat de Mexicaanse soep 15 minuten zachtjes koken.

Laat de bonen uitlekken en doe ze in de soep. Als de bonen goed warm zijn serveer je de soep met de gesnipperde bosui als garnering.

Categorie: soep Tags: Mexicaans

Vorig bericht: « Oliebollen met rum uit de oven
Volgend bericht: Donuts »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in