• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Mexicaanse bonensoep

30 januari 2021 By Martine Reageer

Geen idee wat het was, maar ik had in januari geen inspiratie op kookgebied. We aten lekker, maar weinig nieuws. Gelukkig dwingt de foodblogswap me iedere maand om in elk geval 1 blog te posten. Ook daar heb ik niet echt iets spectaculairs aan veranderd. Ik had bij Culi Sandra meer dan genoeg keus. Het ziet er ook nog eens allemaal even lekker uit, dus dat was geen probleem.

Ik besloot voor een soep te gaan, omdat ik dat goed bij het weer vond passen. Deze Mexicaanse bonensoep vonden we allebei lekker. Dit is typisch zo’n soep die een dag later (of uit de vriezer) nog lekkerder is, omdat de smaken dan lekker ingetrokken zijn. Ik heb er niet veel aan veranderd (iets met gebrek aan inspiratie). Eigenlijk heb ik alleen de mais door bruine bonen vervangen, gebruikte ik runderbouillon ipv groentebouillon en strooide ik een gesnipperd bosuitje over de soep. Maar lekker was de bonensoep zeker!

Wat is jouw lievelingssoep?

Mexicaanse bonensoep

Mexicaanse bonensoep

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 150 gram chorizo
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
  • 750 milliliter bouillon
  • 175 gram bruine bonen (klein blikje)
  • 160 gram kidneybonen (klein blikje)
  • 3 bosuitjes
  • scheutje olie

Snijd de knoflook, de ui en de rode peper in kleine stukjes en bak deze zachtjes in een braadpan in de olie.

Snijd de paprika’s en de chorizo in stukjes en bak deze even mee. Voeg naar smaak paprikapoeder en komijn toe.

Doe de bouillon en de tomaat erbij en laat de Mexicaanse soep 15 minuten zachtjes koken.

Laat de bonen uitlekken en doe ze in de soep. Als de bonen goed warm zijn serveer je de soep met de gesnipperde bosui als garnering.

Categorie: soep Tags: Mexicaans

Vorig bericht: « Oliebollen met rum uit de oven
Volgend bericht: Donuts »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in