• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Mislukte vakantiemaaltijden

27 juli 2016 By Martine 2 Reacties

Tijdens een kampeervakantie eten we vaak ergens onderweg tijdens een uitstapje en houden het dan ’s avonds op de camping lekker simpel. Zo kom ik altijd geïnspireerd en met hernieuwde “kookzin”  thuis van vakantie. Slecht uit eten kan me als ik niet uitkijk gewoon chagrijnig maken, dus we zijn als we keus hebben best kritisch. Het hoeft helemaal geen haute cuisine te zijn, maar ook iets eenvoudigs als een omelet hoort gewoon goed te zijn en geen rubber lapje (om maar even een willekeurig voorbeeld te noemen). Ook dit jaar hadden we weer een paar flinke missers op eetgebied. Vaak komt het doordat we ergens zijn waar niet zoveel keus is en het te laat is om nog langer door te zoeken. Het kan ook misgaan doordat de kaart niet vertaald is in het Engels en we dus een beetje op de gok moeten bestellen. En onze ergste misser dit jaar kwam door een tip om juist daar te gaan eten. Ik heb er dit jaar maar gewoon de lol van ingezien en gezorgd dat we ’s avonds iets extra lekkers aten.
  
 
Dit jaar viel het eigenlijk nog best mee. We aten een paar keer gewoon goed, niets bijzonders en alleen onderstaande voorbeelden waren echt slecht:
 

Hotel Flipper 

 
Op een druilerige dag waarbij het landhuis dat we wilden bekijken dicht bleek en ook het mijnmuseum was gesloten. Daarna wisten we het even niet meer zo goed, maar uiteindelijk besloten we naar een thermaal bad te gaan. We moesten alleen nog even lunchen want het was alweer bijna half 3. Onderweg (1,5 uur rijden) kwamen we geen enkele eetgelegenheid (!) tegen, maar naast het Thermaal bad zat een hotel waar je ook kon eten. Hotel Flipper zag er zowel van binnen als van buiten niet uit, maar je weet maar nooit en bovendien hadden we geen keus. Achteraf hadden we in het thermaal bad misschien nog beter gegeten, maar dat wisten we toen nog niet. De kaart was in het Slowaaks en we bestelden dus op de gok. De serveerster was erg vriendelijk en wilde ons de hele kaart wel uitleggen, maar haar Engels was dusdanig dat we op een gegeven moment maar gewoon iets besteld hebben. Maarten kreeg een spies met aardappelkoekjes, varkensvlees, perzik, tomaat en plakjes kipfilet waar hij niet zo blij mee was en ik veel te droge varkenshaas met zeer eigenaardig smakende paddenstoelen en goed te eten röstirondjes.
 

 

Het thermaalbad maakte deze slechte maaltijd overigens weer helemaal goed. Fantastisch om tussen de Slowaken in een stinkend bad van 38 graden te sudderen.

ERB

 

In Banska Stiavnica aten we in het restaurant van brouwerij ERB. Maarten is sinds kort bezig met het brouwen van bier, dus hier moesten we natuurlijk naartoe. Het eerste dat me opviel was de

 

ongelooflijke wortlucht (wort = tussenproduct bij het brouwen van bier) die in het restaurant hing. Gelukkig konden we buiten op het (wat ongezellige) terras zonder uitzicht zitten. Maarten bestelde uiteraard een biertje, maar vond er niet zoveel smaak aanzitten.
De bediening was vriendelijk maar enorm langzaam. En het eten dat we bestelden viel toen het eindelijk op tafel kwam ook nog eens tegen. Het zag er mooi uit, maar aan de goulash zat niet veel smaak en het vlees was naar onze smaak niet mals genoeg. Mijn noedels waren best lekker, maar een beetje laf van smaak. En de zuurkool was erg overheersend. Jammer.

 

 

Frici Papa Kifőzdéje

 
Frici Papa Kifőzdéje was met stip de grootste tegenvaller qua eten. We hadden ’s morgens een rondleiding door Boedapest gehad. De gids was een studente van 23 die ons met veel plezier de geheime adresjes van Boedapest wilde verklappen. Toen ze vertelde dat ze niet kon koken ging mijn vertrouwen in haar tip voor een typisch Hongaars eetadresje flink omlaag, maar Maarten vond dat we er toch maar moesten gaan eten. “Leuk voor op je blog”. Ze had op onze kaart aangetekend waar we moesten zijn en het kostte ons dus niet zo veel moeite om het te vinden. Het zag er van buiten prima uit en enthousiast stapten we naar binnen. Daar leek het op een studenten mensa, met plastic op de tafels en een wat goedkope uitstraling. Maar dat maakte ons niet uit. Nog steeds enthousiast gingen we zitten. We bestelden weer op de gok bij een norse ober en wachten af. Binnen 5 minuten kwam het eerste gerecht. De spinazie die ik als bijgerecht besteld dacht te hebben was een soort dikkige soep. Ik was na 1 hap klaar met eten. Maarten heeft het ook geprobeerd, maar die haakte na een paar happen ook af. Dit was echt niet lekker. Maar gelukkig, daar kwam de rest van de bestelling. Maarten had goulash die nog slechter was dan bij ERB. Mijn patat was slap en het vlees droog en niet lekker. We waren na een paar happen uitgegeten. Wat een domper op onze laatste avond Budapest. We zijn hier snel weer weggegaan. Het was overigens wel goedkoop. Volgens mij moesten we € 9,00 afrekenen ofzo. Maar dit was wel een van de slechtste maaltijden ever!
 
 
 

 

Hotel Augustusberg

De laatste domper was in hotel Augustusberg waar we op de terugreis naar huis aten. We hadden er een prima hoofdgerecht gegeten en er stond Kaiserschmarrn op de kaart. Daar hadden we het toevallig in de vakantie over gehad en Maarten was er erg nieuwsgierig naar. Eigenlijk had hij al genoeg gegeten, maar de nieuwsgierigheid (en mijn aandringen) won het, dus bestelde hij Kaiserschmarrn. Er kwam een bevroren klont koek op tafel met wat slagroom, chocoladesaus en wat fruit als garnering. Huh? Kaiserschmarrn was toch pannenkoek in stukjes? Maarten is nog gaan vragen of het bevroren moest zijn, maar dat was volgens de bediening de bedoeling. Heel gek en niet echt lekker. Die blijft dus nog op ons lijstje staan.

 
 

Wat zijn jullie ergste vakantiemissers op eetgebied?

Categorie: reizen, uit eten Tags: Duitsland, Hongarije, Slowakije

Vorig bericht: « Cheeseburger tosti uit de pie iron
Volgend bericht: De terugreis door Tsjechie en Duitsland »

Lees Interacties

Reacties

  1. Christien

    27 juli 2016 om 17:54

    In Portugal zijn wij een eettentje binnengestapt en kwamen er al snel achter dat er geen menukaart was. Hetgeen werd voorgesteld namen we toen maar en kregen koeienmaag met witte bonen in (zeer pittige) tomatensaus. Ik heb om de koeienmaag heen gegeten en heb nog lang na lopen hikken 😉

    Beantwoorden
  2. Martine

    27 juli 2016 om 18:34

    Ha ha ha, de domper die je dan hebt als het op tafel komt nadat je de meest fantastische gerechten hebt verzonnen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in