Hotel Flipper
Het thermaalbad maakte deze slechte maaltijd overigens weer helemaal goed. Fantastisch om tussen de Slowaken in een stinkend bad van 38 graden te sudderen.
ERB
In Banska Stiavnica aten we in het restaurant van brouwerij ERB. Maarten is sinds kort bezig met het brouwen van bier, dus hier moesten we natuurlijk naartoe. Het eerste dat me opviel was de
ongelooflijke wortlucht (wort = tussenproduct bij het brouwen van bier) die in het restaurant hing. Gelukkig konden we buiten op het (wat ongezellige) terras zonder uitzicht zitten. Maarten bestelde uiteraard een biertje, maar vond er niet zoveel smaak aanzitten.
De bediening was vriendelijk maar enorm langzaam. En het eten dat we bestelden viel toen het eindelijk op tafel kwam ook nog eens tegen. Het zag er mooi uit, maar aan de goulash zat niet veel smaak en het vlees was naar onze smaak niet mals genoeg. Mijn noedels waren best lekker, maar een beetje laf van smaak. En de zuurkool was erg overheersend. Jammer.
Frici Papa Kifőzdéje
Hotel Augustusberg
De laatste domper was in hotel Augustusberg waar we op de terugreis naar huis aten. We hadden er een prima hoofdgerecht gegeten en er stond Kaiserschmarrn op de kaart. Daar hadden we het toevallig in de vakantie over gehad en Maarten was er erg nieuwsgierig naar. Eigenlijk had hij al genoeg gegeten, maar de nieuwsgierigheid (en mijn aandringen) won het, dus bestelde hij Kaiserschmarrn. Er kwam een bevroren klont koek op tafel met wat slagroom, chocoladesaus en wat fruit als garnering. Huh? Kaiserschmarrn was toch pannenkoek in stukjes? Maarten is nog gaan vragen of het bevroren moest zijn, maar dat was volgens de bediening de bedoeling. Heel gek en niet echt lekker. Die blijft dus nog op ons lijstje staan.
Wat zijn jullie ergste vakantiemissers op eetgebied?
Christien
In Portugal zijn wij een eettentje binnengestapt en kwamen er al snel achter dat er geen menukaart was. Hetgeen werd voorgesteld namen we toen maar en kregen koeienmaag met witte bonen in (zeer pittige) tomatensaus. Ik heb om de koeienmaag heen gegeten en heb nog lang na lopen hikken 😉
Ha ha ha, de domper die je dan hebt als het op tafel komt nadat je de meest fantastische gerechten hebt verzonnen.