Dit is weer zo’n recept dat erg snel op tafel staat. Ideaal na een lange werkdag.
Het loont overigens echt de moeite om de sojasauzen aan te schaffen als je die nog niet in huis hebt. Ik vind die van Pearl River Bridge (o.a. te koop bij Amazing Oriental) erg lekker en ik gebruik beide sauzen zeer regelmatig. Een scheutje door de gebakken rijst, door de noedels, in dumplings enz. Het gaat hier eigenlijk best hard nu ik er zo eens over nadenk. In plaats van de rijstwijn zou je ook een scheutje vissaus kunnen gebruiken. Qua smaak zijn ze zeker niet verwisselbaar, maar ze zijn wel allebei lekker in combinatie met sojasaus.
De variaties zijn natuurlijk eindeloos. Je kunt afwisselen met het soort noedels; kip, tofu, of vlees gebruiken ipv de garnalen en alle groenten die geschikt zijn om te wokken. Ideale maaltijd dus om restjes mee op te maken.
- 175 gram tarwenoedels
- 1 struik paksoi
- rauwe gepelde grote garnalen (zoveel als je lekker vindt)
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 0,5 eetlepel Shaoxing rijstwijn
- 1 eetlepel gehakte verse gember
- 1 theelepel gehakte Spaanse peper
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 1 fijngesneden sjalotje
- 2 eetlepels olie
Jessica J.
Liefde voor de Aziatische keuken! Gewokte noedels doen het altijd goed.