• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Noedels met paksoi en garnalen

22 maart 2018 By Martine 1 Reactie

Dit is weer zo’n recept dat erg snel op tafel staat. Ideaal na een lange werkdag.
Het loont overigens echt de moeite om de sojasauzen aan te schaffen als je die nog niet in huis hebt. Ik vind die van Pearl River Bridge (o.a. te koop bij Amazing Oriental) erg lekker en ik gebruik beide sauzen zeer regelmatig. Een scheutje door de gebakken rijst, door de noedels, in dumplings enz. Het gaat hier eigenlijk best hard nu ik er zo eens over nadenk. In plaats van de rijstwijn zou je ook een scheutje vissaus kunnen gebruiken. Qua smaak zijn ze zeker niet verwisselbaar, maar ze zijn wel allebei lekker in combinatie met sojasaus.
De variaties zijn natuurlijk eindeloos. Je kunt afwisselen met het soort noedels; kip, tofu, of vlees gebruiken ipv de garnalen en alle groenten die geschikt zijn om te wokken. Ideale maaltijd dus om restjes mee op te maken.

Noedels met paksoi en garnalen

 

Ingrediënten

 
  • 175 gram tarwenoedels
  • 1 struik paksoi
  • rauwe gepelde grote garnalen (zoveel als je lekker vindt)
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 0,5 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 1 eetlepel gehakte verse gember
  • 1 theelepel gehakte Spaanse peper
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 2 eetlepels olie
Snijd de paksoi in stukken en was in een vergiet. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af als ze klaar zijn. Verhit intussen de olie in een wok (of koekenpan) en bak de knoflook, de gember en het sjalotje een paar minuten op halfhoog vuur. Voeg de paksoi en de garnalen toe en bak tot de garnalen bijna gaar (roze) zijn. Doe de sojasaus en de rijstwijn samen met de noedels in de pan en meng goed.

Categorie: noedels Tags: garnalen

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: februari
Volgend bericht: Review: Miljuschka’s Street Food Vietnam van Miljuschka Witzenhausen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jessica J.

    22 maart 2018 om 08:47

    Liefde voor de Aziatische keuken! Gewokte noedels doen het altijd goed.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in