• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Notenrepen

30 oktober 2019 By Martine 1 Reactie

Ik kwam namelijk voor de foodblogswap van oktober bij Kas van Koekies! enzo terecht en zij heeft deze lego gummies met Kombucha op haar blog staan. Die paste ik aan naar een iets minder verantwoorde versie met rum-cola in een minibeertjesvorm. De beertjes waren veel te klein om goed uit de vorm te krijgen en uiteindelijk maakte ik toch een ander recept voor de foodblogswap.

notenreep

De gummies werden dus afgekeurd, maar deze smulreep met noten viel hier goed in de smaak. Ik denk dat ik de bodem iets te dik heb gemaakt, want ik had wel erg veel notenkaramel, maar het was wel erg lekker! De overgebleven noten waren dus ook zo verdwenen.

Als je op zoek bent naar lekkere recepten met een wat gezondere inslag ben je bij Koekies! enzo aan het goede adres. Koolhydraat-arme recepten nemen een belangrijke plaats in en als je zelf verzorgingsprodukten als scrub, creme of lipbalsem wilt maken zou ik er ook even een kijkje nemen.

Ik paste het recept een klein beetje aan. Zo gebruikte ik onder andere rietsuiker in de karamel en emmermeel in plaats van speltbloem. Emmer is een oergraan en de voorloper van spelt en tarwe.

Notenrepen

Bodem

Ingrediënten

  • 150 gram speltbloem (ik gebruikte emmermeel)
  • 85 gram koude roomboter
  • 50 gram (palm)suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 klein ei

Meng de speltbloem, de palmsuiker, het bakpoeder en het zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en wrijf de boter en bloem tussen je vingers tot je een kruimeldeeg hebt. Kneed het ei erdoor. Het deeg mag vrij droog zijn. Als het erg plakt kun je het een half uurtje in de koelkast leggen.

Bekleed een vierkant brownieblik met bakpapier en duw het deeg in de vorm. Druk het goed plat. Bak de bodem 20 minuten op 190 graden.

Laat de bodem volledig afkoelen voor je de notentopping er op doet.

Notentopping

Ingrediënten

  • 50 gram honing (kamertemperatuur)
  • 50 gram agavesiroop (of honing, of palmsiroop)
  • 50 gram rietsuiker
  • snufje zout
  • 45 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 15 milliliter slagroom (kamertemperatuur)
  • 300 gram noten naar keuze

Doe de honing met de suiker en het zout in een steelpan. Breng al roerend aan de kook en laat het dan 2 minuten op middelhoog vuur koken.

Doe er dan de boter en de room bij en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Laat een minuut koken. Voeg de noten toe en roer een paar keer goed door tot alle noten een karamellaagje hebben. Verdeel de noten met de karamel over de bodem en bak de koek nog een keer 20 minuten op 190 graden.

Laat de koek volledig afkoelen (de karamel wordt lekker stevig in de koelkast) en snijd de plak dan in repen of blokjes.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, noten

Vorig bericht: « 15 x lekker broodbeleg
Volgend bericht: Pastinaak-zoete aardappel soep »

Lees Interacties

Reacties

  1. Rory

    30 oktober 2019 om 15:41

    Wow, dat ziet er heerlijk uit. En volgens mij zelfs voor een (niet-)keukenprinses als ik goed te doen. Ik denk dat ons dochtertje hier ook heel blij van wordt 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in