• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Nougatier Le Genêt d’Or in Vogüé

31 juli 2015 By Martine 2 Reacties



In de buurt van een van de Franse camping tijdens onze vakantie zit nougatier Le Genêt d’Or. 
Op maandag, woensdag en vrijdag wordt er nougat gemaakt en ben je als bezoeker welkom om te komen kijken. Ik weet natuurlijk wel hoe nougat gemaakt wordt, maar ik wilde het hele proces toch wel graag eens in het echt zien. En vooral ook, met grote hoeveelheden.
Om 9.15 waren we bij de nougatier voor de demonstratie. Die bleek om 9.30 uur te beginnen, dus dat hadden we per ongeluk goed gemikt. We waren de eerste 20 minuten de enige bezoekers, dus we konden het goed zien. 

De nougatier nam uitgebreid de tijd om ons in het Frans en Duits dingen uit te leggen, maar toen het drukker werd, ging hij zo snel vertellen dat we er niet veel meer van konden volgen. Bovendien was ik zo gefascineerd door wat er allemaal gebeurde dat er sowieso veel uitleg langs me heen is gegaan. Ik weet dus nog wel precies hoe het er allemaal uitzag, maar heb geen hoeveelheden en temperaturen en dergelijke onthouden. Dan maar een fotoverslag met in de onderschriften met wat ik wel onthouden heb.

We hebben een uur geboeid staan kijken en mochten daarna proeven. De nougat was erg lekker, maar ik vond de honing wel een beetje overheersen. 

De suikerstroop stond al lekker te pruttelen.
De honing met glucosestroop draaide al een paar uur in de mengmachine.
Een flinke klopper met eiwit
De werkplaats van de nougaterie
Stadia in het kookproces van suiker
Het eiwit mag erbij.
Dan de suikerstroop
En de amandelen.
Weer goed mengen.
Beetje aardappelzetmeel (coke uit Nederland volgens het grapje van de Nougatier).
De enorme klopper wordt eruit gehaald.
Goed idee; wat ouwel op de menger zodat je minder hoeft schoon te maken als je hem op de tafel zet.
Een flink vel (Nederlandse) ouwel
Choconibs erbij.
De chocolade smelt er mooi doorheen.
Met een grote spatel verhuist de noga van de ketel naar de plank.
Dat is nog best spierballenwerk.
De noga wordt uitgestreken over de plank met ouwel.
De kantjes van de ouwel worden omgevouwen.
De nougat wordt mbv een siliconen matje gladgerold.
Er gaat nog een vel ouwel overheen.
Plank erop en dan op de stapel om op te stijven.
Klaar.
Zo belandt de nougat in de winkel.

 

Le Genêt d’Or

Quartier de la Gare
07200 Vogüé, Frankrijk
04.75.93.16.91

Categorie: reizen Tags: Ardèche, Frankrijk

Vorig bericht: « Wat aten we tijdens onze vakantie in Frankrijk?
Volgend bericht: Walnoten met whiskey »

Lees Interacties

Reacties

  1. Hazel Hardijzer

    31 juli 2015 om 07:01

    Wat superleuk om te zien hé?! Vorig jaar mocht ik bij Hidde de Brabander mogen kijken hoe hij nougat maakt. Toen besloten dat ik het nougat maken maar aan anderen overlaat 😉

    Beantwoorden
  2. Martine

    31 juli 2015 om 07:04

    Ik had wel uren in die ketel kunnen blijven kijken ha ha. De nougat die ik vorig jaar probeerde te maken bleef veel te zacht maar was wel lekker. Ik heb dus toch nog wel achter me aan dat ik het nog eens wil proberen, maar nu weet ik dat ik dan heel erg goed op de temperatuur moet letten.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in