• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Okonomiyaki bij Japanese pancake world

7 augustus 2016 By Martine 2 Reacties

3 soorten Okonomiyaki

Vorige week gingen Maarten en ik naar een voorstelling in theater Carre in Amsterdam. De voorstelling was al om 19.00 uur afgelopen dus wilden we daarna in Amsterdam een hapje eten. Op internet had ik de Japanse Okonomiyaki van Japanese pancake world gezien en aangezien ik daar nog nooit van gehoord had en ik verwachtte dat we dit wel eens heel lekker zouden kunnen vinden, wilde ik daar eten. Maarten was ook direct enthousiast, dus het plan was snel gemaakt. Onderweg was het enorm druk. Alle eettentjes zaten afgeladen en we vreesden even dat we beter hadden kunnen reserveren. Niets bleek minder waar, want bij Japanese pancake world was maar een tafeltje bezet. De zaak is niet zo groot, maar er was dus plaats genoeg.

Butatama (bacon, kaas en champignons) 

Okonomiyaki is typisch Japans streetfood, dat in Japan vaak in heel kleine zaakjes geserveerd wordt. Er is dan alleen een bakplaat met wat barkrukken en de Okonomiyaki hebben zo’n hoge omloopsnelheid dat de plaat er al vol mee ligt zodat ze heel snel klaar zijn.

We werden vriendelijk ontvangen en kregen wat uitleg over de kaart. We konden kiezen uit 3 soorten Japanse pannenkoeken (Okonomiyaki): Osaka-style, Hiroshima-style en Negi-yaki (Scallion Pancake). De basis van een pannenkoek bestaat o.a. uit bloem, eieren, bergaardappel (een soort wortel, die geraspt heel plakkerig is) en geraspte kool. 

Osaka-style: de meest gewone pannenkoek met diverse toppings als kaas, bacon, spinazie, champignons of zeevruchten.
Hiroshima-style: deze pannenkoek wordt met wat dunner beslag gemaakt en heeft meer toppings. Bovendien komen er nog noodles en een gebakken eitje bovenop.Hiroshima-style: in tegenstelling tot de vorige 2 soorten heeft deze pannenkoek geen kool, maar bosui in het beslag.

De bereiding

We kregen het advies op simpel te beginnen. We kozen dus een Osaka-style pannenkoek. Ik bestelde een Butatama (bacon, kaas en champignons) en Maarten nam de Shogayaki special (met gemarineerd rundvlees, wilde spinazie en ui). Omdat de pannenkoek rustig moet garen en best dik is duurt het bereiden ongeveer 30 minuten. Boven kun je zien hoe de chef de pannenkoeken klaarmaakt op de bakplaat. Erg leuk en ik heb dan ook bijna de volle 30 minuten boven de plaat gehangen om te kijken. Eerst gaat het beslag met de geraspte kool, ingelegde gember en nog wat geheime ingrediënten op de bakplaat.
Dan volgen in etappes de overige ingrediënten en wordt de pannenkoek 1 keer omgedraaid.

Serveren

Uiteindelijk volgen dan de sauzen (okonomiyakisaus en mayonaise) en de bonito flakes (gerookte, gefermenteerde en gedroogde tonijnflinters). De Okonomiyaki wordt geserveerd in een schaaltje van gietiijzer dat op de bakplaat warm is gemaakt. Hij wordt dus loeiheet geserveerd en blijft ook lekker lang warm. De pannenkoek ziet er vooral door de bonito flakes indrukwekkend uit. Ze worden ook wel dancing flakes genoemd. In het filmpje kun je zien waarom:

Shogayaki special (met gemarineerd rundvlees, wilde spinazie en ui)


We vonden het allebei erg lekker. De smaken pasten mooi bij elkaar en ondanks het feit dat het een flinke hap was lag het zeker niet zwaar op de maag. Het is overigens geen enkel probleem als je het niet op kunt. Je krijgt automatisch de vraag of je het restant soms mee wilt nemen naar huis. Lekker om mee te ontbijten. Dat is bij ons niet gelukt. Wij hebben allebei de gehele pannenkoek verslonden omdat we hem te lekker vonden om te stoppen.Was het voor herhaling vatbaar?

Hebben we dan helemaal niets aan te merken? Jawel; de hoeveelheid saus had van mij minder gemogen. Ik ben niet zo’n sauseter en we kregen er 2 volle spuitflessen saus bij, dus een eventueel tekort aan saus hadden we zelf nog aan kunnen vullen.
Verder zou ik uit mezelf niet naar binnen zijn gegaan als ik langs was gelopen. het ziet er niet zo uitnodigend uit. Het is binnen vrij donker en het zou best iets gezelliger mogen. Als de kaarsjes op alle tafeltjes al zouden branden (ons kaarsje werd direct bij binnenkomst aangedaan) zou het er al iets gezelliger uitzien.
De bediening was uitermate vriendelijk en behulpzaam; het eten was heerlijk en we komen hier dan ook zeker nog eens terug als we in Amsterdam zijn.

Japanese pancake world
Tweede Egelantiersdwarsstraat 24A
1015 SC Amsterdam

Categorie: uit eten Tags: Amsterdam, Nederland

Vorig bericht: « Vlammende tosti met gehakt
Volgend bericht: Kaasfondue met bier »

Lees Interacties

Reacties

  1. Judith | Myfoodblog.nl

    7 augustus 2016 om 12:33

    Wat een leuk en origineel concept, ik kende het nog helemaal niet!

    Beantwoorden
  2. Martine

    10 augustus 2016 om 12:40

    Leuk he! Ik had er ook nog nooit van gehoord.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in