• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Okonomiyaki bij Japanese pancake world

7 augustus 2016 By Martine 2 Reacties

3 soorten Okonomiyaki

Vorige week gingen Maarten en ik naar een voorstelling in theater Carre in Amsterdam. De voorstelling was al om 19.00 uur afgelopen dus wilden we daarna in Amsterdam een hapje eten. Op internet had ik de Japanse Okonomiyaki van Japanese pancake world gezien en aangezien ik daar nog nooit van gehoord had en ik verwachtte dat we dit wel eens heel lekker zouden kunnen vinden, wilde ik daar eten. Maarten was ook direct enthousiast, dus het plan was snel gemaakt. Onderweg was het enorm druk. Alle eettentjes zaten afgeladen en we vreesden even dat we beter hadden kunnen reserveren. Niets bleek minder waar, want bij Japanese pancake world was maar een tafeltje bezet. De zaak is niet zo groot, maar er was dus plaats genoeg.

Butatama (bacon, kaas en champignons) 

Okonomiyaki is typisch Japans streetfood, dat in Japan vaak in heel kleine zaakjes geserveerd wordt. Er is dan alleen een bakplaat met wat barkrukken en de Okonomiyaki hebben zo’n hoge omloopsnelheid dat de plaat er al vol mee ligt zodat ze heel snel klaar zijn.

We werden vriendelijk ontvangen en kregen wat uitleg over de kaart. We konden kiezen uit 3 soorten Japanse pannenkoeken (Okonomiyaki): Osaka-style, Hiroshima-style en Negi-yaki (Scallion Pancake). De basis van een pannenkoek bestaat o.a. uit bloem, eieren, bergaardappel (een soort wortel, die geraspt heel plakkerig is) en geraspte kool. 

Osaka-style: de meest gewone pannenkoek met diverse toppings als kaas, bacon, spinazie, champignons of zeevruchten.
Hiroshima-style: deze pannenkoek wordt met wat dunner beslag gemaakt en heeft meer toppings. Bovendien komen er nog noodles en een gebakken eitje bovenop.Hiroshima-style: in tegenstelling tot de vorige 2 soorten heeft deze pannenkoek geen kool, maar bosui in het beslag.

De bereiding

We kregen het advies op simpel te beginnen. We kozen dus een Osaka-style pannenkoek. Ik bestelde een Butatama (bacon, kaas en champignons) en Maarten nam de Shogayaki special (met gemarineerd rundvlees, wilde spinazie en ui). Omdat de pannenkoek rustig moet garen en best dik is duurt het bereiden ongeveer 30 minuten. Boven kun je zien hoe de chef de pannenkoeken klaarmaakt op de bakplaat. Erg leuk en ik heb dan ook bijna de volle 30 minuten boven de plaat gehangen om te kijken. Eerst gaat het beslag met de geraspte kool, ingelegde gember en nog wat geheime ingrediënten op de bakplaat.
Dan volgen in etappes de overige ingrediënten en wordt de pannenkoek 1 keer omgedraaid.

Serveren

Uiteindelijk volgen dan de sauzen (okonomiyakisaus en mayonaise) en de bonito flakes (gerookte, gefermenteerde en gedroogde tonijnflinters). De Okonomiyaki wordt geserveerd in een schaaltje van gietiijzer dat op de bakplaat warm is gemaakt. Hij wordt dus loeiheet geserveerd en blijft ook lekker lang warm. De pannenkoek ziet er vooral door de bonito flakes indrukwekkend uit. Ze worden ook wel dancing flakes genoemd. In het filmpje kun je zien waarom:

Shogayaki special (met gemarineerd rundvlees, wilde spinazie en ui)


We vonden het allebei erg lekker. De smaken pasten mooi bij elkaar en ondanks het feit dat het een flinke hap was lag het zeker niet zwaar op de maag. Het is overigens geen enkel probleem als je het niet op kunt. Je krijgt automatisch de vraag of je het restant soms mee wilt nemen naar huis. Lekker om mee te ontbijten. Dat is bij ons niet gelukt. Wij hebben allebei de gehele pannenkoek verslonden omdat we hem te lekker vonden om te stoppen.Was het voor herhaling vatbaar?

Hebben we dan helemaal niets aan te merken? Jawel; de hoeveelheid saus had van mij minder gemogen. Ik ben niet zo’n sauseter en we kregen er 2 volle spuitflessen saus bij, dus een eventueel tekort aan saus hadden we zelf nog aan kunnen vullen.
Verder zou ik uit mezelf niet naar binnen zijn gegaan als ik langs was gelopen. het ziet er niet zo uitnodigend uit. Het is binnen vrij donker en het zou best iets gezelliger mogen. Als de kaarsjes op alle tafeltjes al zouden branden (ons kaarsje werd direct bij binnenkomst aangedaan) zou het er al iets gezelliger uitzien.
De bediening was uitermate vriendelijk en behulpzaam; het eten was heerlijk en we komen hier dan ook zeker nog eens terug als we in Amsterdam zijn.

Japanese pancake world
Tweede Egelantiersdwarsstraat 24A
1015 SC Amsterdam

Categorie: uit eten Tags: Amsterdam, Nederland

Vorig bericht: « Vlammende tosti met gehakt
Volgend bericht: Kaasfondue met bier »

Lees Interacties

Reacties

  1. Judith | Myfoodblog.nl

    7 augustus 2016 om 12:33

    Wat een leuk en origineel concept, ik kende het nog helemaal niet!

    Beantwoorden
  2. Martine

    10 augustus 2016 om 12:40

    Leuk he! Ik had er ook nog nooit van gehoord.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in