• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Okonomiyaki bij Japanese pancake world

7 augustus 2016 By Martine 2 Reacties

3 soorten Okonomiyaki

Vorige week gingen Maarten en ik naar een voorstelling in theater Carre in Amsterdam. De voorstelling was al om 19.00 uur afgelopen dus wilden we daarna in Amsterdam een hapje eten. Op internet had ik de Japanse Okonomiyaki van Japanese pancake world gezien en aangezien ik daar nog nooit van gehoord had en ik verwachtte dat we dit wel eens heel lekker zouden kunnen vinden, wilde ik daar eten. Maarten was ook direct enthousiast, dus het plan was snel gemaakt. Onderweg was het enorm druk. Alle eettentjes zaten afgeladen en we vreesden even dat we beter hadden kunnen reserveren. Niets bleek minder waar, want bij Japanese pancake world was maar een tafeltje bezet. De zaak is niet zo groot, maar er was dus plaats genoeg.

Butatama (bacon, kaas en champignons) 

Okonomiyaki is typisch Japans streetfood, dat in Japan vaak in heel kleine zaakjes geserveerd wordt. Er is dan alleen een bakplaat met wat barkrukken en de Okonomiyaki hebben zo’n hoge omloopsnelheid dat de plaat er al vol mee ligt zodat ze heel snel klaar zijn.

We werden vriendelijk ontvangen en kregen wat uitleg over de kaart. We konden kiezen uit 3 soorten Japanse pannenkoeken (Okonomiyaki): Osaka-style, Hiroshima-style en Negi-yaki (Scallion Pancake). De basis van een pannenkoek bestaat o.a. uit bloem, eieren, bergaardappel (een soort wortel, die geraspt heel plakkerig is) en geraspte kool. 

Osaka-style: de meest gewone pannenkoek met diverse toppings als kaas, bacon, spinazie, champignons of zeevruchten.
Hiroshima-style: deze pannenkoek wordt met wat dunner beslag gemaakt en heeft meer toppings. Bovendien komen er nog noodles en een gebakken eitje bovenop.Hiroshima-style: in tegenstelling tot de vorige 2 soorten heeft deze pannenkoek geen kool, maar bosui in het beslag.

De bereiding

We kregen het advies op simpel te beginnen. We kozen dus een Osaka-style pannenkoek. Ik bestelde een Butatama (bacon, kaas en champignons) en Maarten nam de Shogayaki special (met gemarineerd rundvlees, wilde spinazie en ui). Omdat de pannenkoek rustig moet garen en best dik is duurt het bereiden ongeveer 30 minuten. Boven kun je zien hoe de chef de pannenkoeken klaarmaakt op de bakplaat. Erg leuk en ik heb dan ook bijna de volle 30 minuten boven de plaat gehangen om te kijken. Eerst gaat het beslag met de geraspte kool, ingelegde gember en nog wat geheime ingrediënten op de bakplaat.
Dan volgen in etappes de overige ingrediënten en wordt de pannenkoek 1 keer omgedraaid.

Serveren

Uiteindelijk volgen dan de sauzen (okonomiyakisaus en mayonaise) en de bonito flakes (gerookte, gefermenteerde en gedroogde tonijnflinters). De Okonomiyaki wordt geserveerd in een schaaltje van gietiijzer dat op de bakplaat warm is gemaakt. Hij wordt dus loeiheet geserveerd en blijft ook lekker lang warm. De pannenkoek ziet er vooral door de bonito flakes indrukwekkend uit. Ze worden ook wel dancing flakes genoemd. In het filmpje kun je zien waarom:

Shogayaki special (met gemarineerd rundvlees, wilde spinazie en ui)


We vonden het allebei erg lekker. De smaken pasten mooi bij elkaar en ondanks het feit dat het een flinke hap was lag het zeker niet zwaar op de maag. Het is overigens geen enkel probleem als je het niet op kunt. Je krijgt automatisch de vraag of je het restant soms mee wilt nemen naar huis. Lekker om mee te ontbijten. Dat is bij ons niet gelukt. Wij hebben allebei de gehele pannenkoek verslonden omdat we hem te lekker vonden om te stoppen.Was het voor herhaling vatbaar?

Hebben we dan helemaal niets aan te merken? Jawel; de hoeveelheid saus had van mij minder gemogen. Ik ben niet zo’n sauseter en we kregen er 2 volle spuitflessen saus bij, dus een eventueel tekort aan saus hadden we zelf nog aan kunnen vullen.
Verder zou ik uit mezelf niet naar binnen zijn gegaan als ik langs was gelopen. het ziet er niet zo uitnodigend uit. Het is binnen vrij donker en het zou best iets gezelliger mogen. Als de kaarsjes op alle tafeltjes al zouden branden (ons kaarsje werd direct bij binnenkomst aangedaan) zou het er al iets gezelliger uitzien.
De bediening was uitermate vriendelijk en behulpzaam; het eten was heerlijk en we komen hier dan ook zeker nog eens terug als we in Amsterdam zijn.

Japanese pancake world
Tweede Egelantiersdwarsstraat 24A
1015 SC Amsterdam

Categorie: uit eten Tags: Amsterdam, Nederland

Vorig bericht: « Vlammende tosti met gehakt
Volgend bericht: Kaasfondue met bier »

Lees Interacties

Reacties

  1. Judith | Myfoodblog.nl

    7 augustus 2016 om 12:33

    Wat een leuk en origineel concept, ik kende het nog helemaal niet!

    Beantwoorden
  2. Martine

    10 augustus 2016 om 12:40

    Leuk he! Ik had er ook nog nooit van gehoord.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in