• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Oma’s Suikerhart

2 december 2012 By Martine 2 Reacties

De sinterklaasfeesten bij ons thuis waren altijd ontzettend gezellig. We vierden het met familie en het was echt een feestje om naar uit te kijken. Het feest was niet compleet zonder de suikerharten van oma.

Ze maakte ze ieder jaar voor de 4 kinderen in het gezelschap en wij vonden ze overheerlijk. Een jaar dacht ze dat het niet zo erg zou zijn als er een keer geen suikerharten waren, maar daar vergiste ze zich in. De teleurstelling was enorm, ondanks alle andere leuke kadoos. Oma besloot toen om ze alsnog te maken en ze door Sinterklaas te laten naleveren. Eind goed al goed. Wel jammer is dat ik nooit de moeite heb genomen om haar later eens te vragen hoe ze die suikerharten zo lekker kreeg. Na het overlijden van oma hebben we wel een kartonnetje met het recept gevonden, maar daar zal ze best nog wel haar eigen draai aan gegeven hebben.Die draai heb ik nog niet helemaal ontdekt, maar ik kom inmiddels aardig in de buurt. Na een aantal mislukte versies is deze nog wel iets zachter dan in mijn herinnering, maar lekker is deze borstplaat zeker!

Suikerhart

Ingrediënten

  • 500 gram suiker
  • 1,5 pakje vanillesuiker
  • 1,5 dl slagroom
  • 2 eetlepels cacao
  • suikerhartvormen of andere vormpjes

Beboter de vormen en leg ze op een stuk bakpapier. Verhit de ingrediënten onder voortdurend roeren in een pan met dikke bodem. 

 
Na ongeveer 18 minuten zal het mengsel dikker zijn en langs de randen van de pan harder worden. Dat is het moment om de suikermassa in de beboterde vormpjes te gieten en te laten drogen. Als ze hard genoeg zijn kun je ze omdraaien of op de kant zetten om ze verder te laten afkoelen. Er zijn speciale borstplaatvormen op de markt met een schuifje zodat je het hart makkelijker van de borstplaat kan verwijderen. Echt nodig zijn ze niet, wel handig.
Mijn oma verpakte ze op een zilverkleurig stukje karton in aluminiumfolie als ik het me goed herinner.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: sinterklaas

Vorig bericht: « Sinterklaastraditie: koek vergulden
Volgend bericht: Spaghetti met spinazie, zalm en pesto »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anoniem

    3 december 2012 om 19:23

    Wat een leuk stukje over de suikerharten van oma. Heel fijn om te lezen dat je goede herinneringen hebt aan de Sinterklaasfeesten thuis. Je moeder

    Beantwoorden
  2. Z B

    23 januari 2023 om 18:49

    Dank voor dit heerlijke recept!
    Groetjes ❤️🔥

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in