• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Oma’s Suikerhart

2 december 2012 By Martine 1 Reactie

De sinterklaasfeesten bij ons thuis waren altijd ontzettend gezellig. We vierden het met familie en het was echt een feestje om naar uit te kijken. Het feest was niet compleet zonder de suikerharten van oma.

Ze maakte ze ieder jaar voor de 4 kinderen in het gezelschap en wij vonden ze overheerlijk. Een jaar dacht ze dat het niet zo erg zou zijn als er een keer geen suikerharten waren, maar daar vergiste ze zich in. De teleurstelling was enorm, ondanks alle andere leuke kadoos. Oma besloot toen om ze alsnog te maken en ze door Sinterklaas te laten naleveren. Eind goed al goed. Wel jammer is dat ik nooit de moeite heb genomen om haar later eens te vragen hoe ze die suikerharten zo lekker kreeg. Na het overlijden van oma hebben we wel een kartonnetje met het recept gevonden, maar daar zal ze best nog wel haar eigen draai aan gegeven hebben.Die draai heb ik nog niet helemaal ontdekt, maar ik kom inmiddels aardig in de buurt. Na een aantal mislukte versies is deze nog wel iets zachter dan in mijn herinnering, maar lekker is deze borstplaat zeker!

Suikerhart

Ingrediënten

  • 500 gram suiker
  • 1,5 pakje vanillesuiker
  • 1,5 dl slagroom
  • 2 eetlepels cacao
  • suikerhartvormen of andere vormpjes

Beboter de vormen en leg ze op een stuk bakpapier. Verhit de ingrediënten onder voortdurend roeren in een pan met dikke bodem. 

 
Na ongeveer 18 minuten zal het mengsel dikker zijn en langs de randen van de pan harder worden. Dat is het moment om de suikermassa in de beboterde vormpjes te gieten en te laten drogen. Als ze hard genoeg zijn kun je ze omdraaien of op de kant zetten om ze verder te laten afkoelen. Er zijn speciale borstplaatvormen op de markt met een schuifje zodat je het hart makkelijker van de borstplaat kan verwijderen. Echt nodig zijn ze niet, wel handig.
Mijn oma verpakte ze op een zilverkleurig stukje karton in aluminiumfolie als ik het me goed herinner.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: sinterklaas

Vorig bericht: « Sinterklaastraditie: koek vergulden
Volgend bericht: Spaghetti met spinazie, zalm en pesto »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anoniem

    3 december 2012 om 19:23

    Wat een leuk stukje over de suikerharten van oma. Heel fijn om te lezen dat je goede herinneringen hebt aan de Sinterklaasfeesten thuis. Je moeder

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in