• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Omelette aux escargots

30 oktober 2016 By Martine Reageer

Natuurlijk is dit gewoon een omelet met slakken, maar omelette aux escargots klinkt voor veel mensen misschien aantrekkelijker. Het weekend van Halloween is uitermate geschikt om eens heldhaftig iets te proberen wat je normaal niet zou doen. Of je doet een skeletpak aan en jaagt je bezoek de stuipen op het lijf met dit gerecht. Ook leuk. Maar ik denk dat je aangenaam verrast wordt. Je zou er nog een paar champignons doorheen kunnen bakken om het minder eng te maken.
Zelf word ik alleen maar blij van slakken. Ik kocht vorig jaar in Frankrijk 2 blikjes met 24 slakken,waar ik nog steeds niets mee gedaan had. Tot ik de foodybox binnenkreeg met een setje kruiden van Simply Spices. Daar zat een buisje kruiden (Bob’s green garden) tussen waarvan ik verwachtte dat ze goed pasten bij slakken en ei. Dus aten we als lunch een heerlijke omelet met slakken. De kruiden combineerden inderdaad een goed, maar je kunt er ook persillade voor gebruiken of de slakken bakken in een beetje kruidenboter.

Omelette aux escargots

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 1 blikje slakken (24 stuks)
  • 1 bosuitje
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • kruiden (naar keus Bob’s green garden, persillade, mix van peterselie, knoflook, peper en zout)
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • klontje boter om in te bakken
  • peper en zout
Kluts de eieren met een beetje peper en zout. Roer er het grootste gedeelte van de peterselie door en houd de rest achter als garnering.
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook en bak ze in een beetje boter. Bak het geklutste ei waarbij je de pan af en toe een beetje heen en weer beweegt. De omelet wordt zo iets luchtiger. Laat even rustig bakken en doe intussen de slakken bij het mengsel in de andere pan. Bestrooi ruim met de kruiden en wat peper. Laat rustig bakken tot de omelet bijna gestold is. Doe het slakkenmengsel op een helft van de omelet en klap de andere helft van de omelet er overheen. Laat nog even bakken tot de omelet bijna helemaal gestold is. Laat hem dan op een bord glijden, bestrooi met de achtergehouden peterselie en serveer direct. Erg lekker met toast met (gezouten) boter.

Wil je de slakken met kruidenboter in een huisje presenteren? Kijk dan even hier.

Het kruidenmengsel kreeg ik in de foodybox van Kroon op het Werk. De mening over het product is geheel van mijzelf.

Categorie: lunch

Vorig bericht: « Bananencake met amandel en crème d’ipomée
Volgend bericht: Review: Sirocco van Sabrina Ghayour »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in