Iedere maand vind ik het weer een feestje om voor de foodblogswap bij het toegewezen blog rond te neuzen en iets uit te zoeken om te maken. Deze keer belandde ik in Frankrijk, waar Boor met haar man Bart een vakantieverblijf genaamd Domaine Malpas runt. Twee keer in de week hebben zij een
Table d’hôtes, waarbij de gasten aan tafel kunnen schuiven om met de pot mee te eten.
Appeltaart
Tussen alle recepten op Domaine Malpas kookt staan veel taarten; hartige en zoete taarten. De appeltaart met honing sprak me direct aan omdat appeltaart hier altijd met gejuich ontvangen wordt en omdat ik daar mooi de gemberhoning uit de foodybox in zou kunnen gebruiken. Dat bleek een goed idee. De honing is erg lekker en de milde gembersmaak paste erg goed bij de zoete taart en het lichte zuurtje van de appels.
Mislukt
De eerste versie die ik maakte mislukte. Hij was zacht en zompig. Ik had hem denk ik iets langer moeten bakken en ik denk dat er te veel vocht uit de appels in het beslag was beland. De dag erna maakte ik hem nog een keer met iets minder boter (omdat de boter op was) en een appeltje minder. Ook bakte ik hem in de hete lucht oven. Deze keer lukte de appeltaart prima en hebben we er heerlijk van gesmuld.
Appeltaart met gemberhoning
Ingrediënten
- 3 appels
- 180 gram zachte boter
- 3 eieren
- 150 gram vloeibare (gember)honing
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 100 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels water
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht).
Doe de suiker met 2 eetlepels water in een pannetje en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Niet roeren! Laat het een minuut of 5 koken zonder dat het bruin kleurt. Zet anders het vuur lager.
Bekleed een taartvorm met bakpapier. Ik heb een vel bakpapier in een kleine (22 cm) springvorm geduwd tot het een beetje bleef zitten en de onderkant plat in de vorm zat. Giet daar het suikermengsel in.
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij ze in blokjes. Leg ze op de bodem van de bakvorm.
Doe de boter met de eieren, de honing, de bloem en een snuifje zout in een kom en mix het tot je een glad beslag hebt. Verdeel dit over de appels in de vorm.
Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Haal de cake uit de oven en laat hem 10 minuten rusten. Haal de rand van de springvorm en keer de appeltaart om met behulp van een bord. Laat hem verder afkoelen.
Meer appeltaarten
Als je in de tagwolk onderaan mijn blog op appeltaart klikt of hier vind je nog veel meer lekkere appeltaarten.
Lianne
Ziet er lekker uit! Appeltaart smaakt altijd goed. 🙂
Martine
Appeltaart is altijd goed! 🙂
Dat ziet er heerlijk uit!!
Dankjewel. Hij was ook erg lekker.