• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Omgekeerde appeltaart met gemberhoning

30 april 2019 By Martine 4 Reacties

Iedere maand vind ik het weer een feestje om voor de foodblogswap bij het toegewezen blog rond te neuzen en iets uit te zoeken om te maken. Deze keer belandde ik in Frankrijk, waar Boor met haar man Bart een vakantieverblijf genaamd Domaine Malpas runt. Twee keer in de week hebben zij een
Table d’hôtes, waarbij de gasten aan tafel kunnen schuiven om met de pot mee te eten.

Appeltaart

Tussen alle recepten op Domaine Malpas kookt staan veel taarten; hartige en zoete taarten. De appeltaart met honing sprak me direct aan omdat appeltaart hier altijd met gejuich ontvangen wordt en omdat ik daar mooi de gemberhoning uit de foodybox in zou kunnen gebruiken. Dat bleek een goed idee. De honing is erg lekker en de milde gembersmaak paste erg goed bij de zoete taart en het lichte zuurtje van de appels.

appeltaart met gemberhoning

Mislukt

De eerste versie die ik maakte mislukte. Hij was zacht en zompig. Ik had hem denk ik iets langer moeten bakken en ik denk dat er te veel vocht uit de appels in het beslag was beland. De dag erna maakte ik hem nog een keer met iets minder boter (omdat de boter op was) en een appeltje minder. Ook bakte ik hem in de hete lucht oven. Deze keer lukte de appeltaart prima en hebben we er heerlijk van gesmuld.

Appeltaart met gemberhoning


Ingrediënten

  • 3 appels
  • 180 gram zachte boter
  • 3 eieren
  • 150 gram vloeibare (gember)honing
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels water

Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht).

Doe de suiker met 2 eetlepels water in een pannetje en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Niet roeren! Laat het een minuut of 5 koken zonder dat het bruin kleurt. Zet anders het vuur lager.
Bekleed een taartvorm met bakpapier. Ik heb een vel bakpapier in een kleine (22 cm) springvorm geduwd tot het een beetje bleef zitten en de onderkant plat in de vorm zat. Giet daar het suikermengsel in.

Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij ze in blokjes. Leg ze op de bodem van de bakvorm.

Doe de boter met de eieren, de honing, de bloem en een snuifje zout in een kom en mix het tot je een glad beslag hebt. Verdeel dit over de appels in de vorm.

Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Haal de cake uit de oven en laat hem 10 minuten rusten. Haal de rand van de springvorm en keer de appeltaart om met behulp van een bord. Laat hem verder afkoelen.

Meer appeltaarten

Als je in de tagwolk onderaan mijn blog op appeltaart klikt of hier vind je nog veel meer lekkere appeltaarten.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, foodblogswap

Vorig bericht: « Klim naar het licht in Haarlem
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: april »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lianne

    30 april 2019 om 12:14

    Ziet er lekker uit! Appeltaart smaakt altijd goed. 🙂

    Beantwoorden
    • Martine

      4 mei 2019 om 07:37

      Appeltaart is altijd goed! 🙂

      Beantwoorden
  2. Annemarie Klein

    6 mei 2019 om 09:39

    Dat ziet er heerlijk uit!!

    Beantwoorden
    • Martine

      6 mei 2019 om 16:04

      Dankjewel. Hij was ook erg lekker.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in