• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Ouderwetse appeltaart

1 april 2020 By Martine 1 Reactie

My happy kitchen & lifestyle volg ik al een aantal jaren inmiddels. Naast de heerlijke recepten op haar blog schrijft Anne-Marie ook over lifestyle, reizen en de geschiedenis van gerechten, producten en merken. En ze is 1 van de initiatiefneemsters van de Haagse foodbloggerstour. Ik was dan ook blij verrast dat ik voor de foodblogswap iets van My happy kitchen mocht maken. En omdat Maarten vorige week jarig was werd dat een heerlijke ouderwetse appeltaart.

Doordat ik die dag behoorlijk druk was en vrije dagen en werkdagen door het thuiswerken inmiddels behoorlijk door elkaar heenlopen moest het allemaal even snel in elkaar geflanst. De paneermeel ben ik dus vergeten en in plaats van een mooie bovenkant met uitgestoken hartjes werden het gewoon kruimels. Het deeg was namelijk veel te hard geworden in de koelkast en als ik die taart niet NU in de oven zou schuiven was hij nog te heet om te eten als Maarten thuis kwam.

Oh ja, ik heb ook de appel niet in flinterdunne plakjes gesneden, maar in kleine blokjes. Achteraf heb ik denk ik alleen de ingrediënten gelezen en ben ik daarna zo aan de slag gegaan. De rozijnen en custardpoeder waren geplande aanpassingen. Op zich maakte het allemaal ook niet zo uit, want de taart kwam uitstekend gelukt uit de oven. We hebben ervan gesmuld.

Ik ga deze appeltaart zeker nog een keer maken volgens het originele recept.

Tip het deeg moet even rusten in de koelkast. Omdat het dan vrij hard wordt bekleed ik de bodem meestal al voordat het deeg de koelkast in gaat.

ouderwetse appeltaart

Ouderwetse appeltaart

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 250 gram boter
  • snufje zout
  • 5 eetlepels custardpoeder
  • circa 1 kg. appels (goudreinetten, jonagold)
  • 80 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • kaneel
  • 50 gram in rum geweekte rozijnen

Doe de bloem, 175 gram suiker, boter en het snufje zout in een kom en kneed het tot een bal deeg. Leg dit deeg een half uurtje in de koelkast.

Schil intussen de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in flinterdunne plakjes of kleine blokjes. Voeg de 80 gram suiker, vanillesuiker, kaneel (lekker veel als je ervan houdt) en de rozijnen toe.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een springvorm (24 of 26 cm) in. Bekleed de bodem en wanden met circa 3/4 van het deeg. Doe de vulling erin. Gebruik de rest van het deeg om de vulling mee af te dekken. Maak er kruimels van, steek er vormpjes uit of maak een ouderwets raster. Bak de taart in het midden van de oven in 70-75 minuten goudbruin en gaar.

Ik bekleed de bodem

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, bakken

Vorig bericht: « Koekjesdeeg van Let’s dough it
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: maart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Natiza

    3 april 2020 om 13:44

    mmmmm… lekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in