• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Ouderwetse appeltaart

1 april 2020 By Martine 1 Reactie

My happy kitchen & lifestyle volg ik al een aantal jaren inmiddels. Naast de heerlijke recepten op haar blog schrijft Anne-Marie ook over lifestyle, reizen en de geschiedenis van gerechten, producten en merken. En ze is 1 van de initiatiefneemsters van de Haagse foodbloggerstour. Ik was dan ook blij verrast dat ik voor de foodblogswap iets van My happy kitchen mocht maken. En omdat Maarten vorige week jarig was werd dat een heerlijke ouderwetse appeltaart.

Doordat ik die dag behoorlijk druk was en vrije dagen en werkdagen door het thuiswerken inmiddels behoorlijk door elkaar heenlopen moest het allemaal even snel in elkaar geflanst. De paneermeel ben ik dus vergeten en in plaats van een mooie bovenkant met uitgestoken hartjes werden het gewoon kruimels. Het deeg was namelijk veel te hard geworden in de koelkast en als ik die taart niet NU in de oven zou schuiven was hij nog te heet om te eten als Maarten thuis kwam.

Oh ja, ik heb ook de appel niet in flinterdunne plakjes gesneden, maar in kleine blokjes. Achteraf heb ik denk ik alleen de ingrediënten gelezen en ben ik daarna zo aan de slag gegaan. De rozijnen en custardpoeder waren geplande aanpassingen. Op zich maakte het allemaal ook niet zo uit, want de taart kwam uitstekend gelukt uit de oven. We hebben ervan gesmuld.

Ik ga deze appeltaart zeker nog een keer maken volgens het originele recept.

Tip het deeg moet even rusten in de koelkast. Omdat het dan vrij hard wordt bekleed ik de bodem meestal al voordat het deeg de koelkast in gaat.

ouderwetse appeltaart

Ouderwetse appeltaart

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 250 gram boter
  • snufje zout
  • 5 eetlepels custardpoeder
  • circa 1 kg. appels (goudreinetten, jonagold)
  • 80 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • kaneel
  • 50 gram in rum geweekte rozijnen

Doe de bloem, 175 gram suiker, boter en het snufje zout in een kom en kneed het tot een bal deeg. Leg dit deeg een half uurtje in de koelkast.

Schil intussen de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in flinterdunne plakjes of kleine blokjes. Voeg de 80 gram suiker, vanillesuiker, kaneel (lekker veel als je ervan houdt) en de rozijnen toe.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een springvorm (24 of 26 cm) in. Bekleed de bodem en wanden met circa 3/4 van het deeg. Doe de vulling erin. Gebruik de rest van het deeg om de vulling mee af te dekken. Maak er kruimels van, steek er vormpjes uit of maak een ouderwets raster. Bak de taart in het midden van de oven in 70-75 minuten goudbruin en gaar.

Ik bekleed de bodem

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, bakken

Vorig bericht: « Koekjesdeeg van Let’s dough it
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: maart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Natiza

    3 april 2020 om 13:44

    mmmmm… lekker!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in