• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Ouderwetse appeltaart

1 april 2020 By Martine 1 Reactie

My happy kitchen & lifestyle volg ik al een aantal jaren inmiddels. Naast de heerlijke recepten op haar blog schrijft Anne-Marie ook over lifestyle, reizen en de geschiedenis van gerechten, producten en merken. En ze is 1 van de initiatiefneemsters van de Haagse foodbloggerstour. Ik was dan ook blij verrast dat ik voor de foodblogswap iets van My happy kitchen mocht maken. En omdat Maarten vorige week jarig was werd dat een heerlijke ouderwetse appeltaart.

Doordat ik die dag behoorlijk druk was en vrije dagen en werkdagen door het thuiswerken inmiddels behoorlijk door elkaar heenlopen moest het allemaal even snel in elkaar geflanst. De paneermeel ben ik dus vergeten en in plaats van een mooie bovenkant met uitgestoken hartjes werden het gewoon kruimels. Het deeg was namelijk veel te hard geworden in de koelkast en als ik die taart niet NU in de oven zou schuiven was hij nog te heet om te eten als Maarten thuis kwam.

Oh ja, ik heb ook de appel niet in flinterdunne plakjes gesneden, maar in kleine blokjes. Achteraf heb ik denk ik alleen de ingrediënten gelezen en ben ik daarna zo aan de slag gegaan. De rozijnen en custardpoeder waren geplande aanpassingen. Op zich maakte het allemaal ook niet zo uit, want de taart kwam uitstekend gelukt uit de oven. We hebben ervan gesmuld.

Ik ga deze appeltaart zeker nog een keer maken volgens het originele recept.

Tip het deeg moet even rusten in de koelkast. Omdat het dan vrij hard wordt bekleed ik de bodem meestal al voordat het deeg de koelkast in gaat.

ouderwetse appeltaart

Ouderwetse appeltaart

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 250 gram boter
  • snufje zout
  • 5 eetlepels custardpoeder
  • circa 1 kg. appels (goudreinetten, jonagold)
  • 80 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • kaneel
  • 50 gram in rum geweekte rozijnen

Doe de bloem, 175 gram suiker, boter en het snufje zout in een kom en kneed het tot een bal deeg. Leg dit deeg een half uurtje in de koelkast.

Schil intussen de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in flinterdunne plakjes of kleine blokjes. Voeg de 80 gram suiker, vanillesuiker, kaneel (lekker veel als je ervan houdt) en de rozijnen toe.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een springvorm (24 of 26 cm) in. Bekleed de bodem en wanden met circa 3/4 van het deeg. Doe de vulling erin. Gebruik de rest van het deeg om de vulling mee af te dekken. Maak er kruimels van, steek er vormpjes uit of maak een ouderwets raster. Bak de taart in het midden van de oven in 70-75 minuten goudbruin en gaar.

Ik bekleed de bodem

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, bakken

Vorig bericht: « Koekjesdeeg van Let’s dough it
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: maart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Natiza

    3 april 2020 om 13:44

    mmmmm… lekker!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in