Vakantie! We gaan over een half uurtje 3 weken met auto en tent op pad richting Krakau (Polen), Slowakije en Budapest (en er wordt er ook nog op ons huis gepast). Ik ben heel benieuwd wat ik daar voor verrassende dingen op eetgebied aan ga treffen en heb al veel adresjes verzameld. Met name in Krakau heb ik al voor minstens 2 weken tips ha ha ha. En er moet natuurlijk ook ruimte zijn voor onverwachte vondsten.
Deze maaltijd komt voort uit onze laatste vakantie (naar Duitsland). We aten in Malmedy heerlijke runderwangen die ik dus thuis ook wilde proberen te maken. Het werden uiteindelijk varkenswangen, maar ze waren er niet minder lekker om. De frites komt uit de oven en de bloemkool zou je ook prima kunnen stomen. Ik gebruikte de Chimay uit de foodybox, maar je kan ook ander bier gebruiken.
Ovenfrites
Ingrediënten
- 3 grote aardappels
- scheutje olie
- zout
Verwarm de oven voor op 240 graden. Snijd de aardappels in fritesvorm. Hoe dunner je ze maakt hoe sneller ze gaar zijn. Maar maak ze niet te dun, want dan worden ze weer snel te hard. Spoel de gesneden aardappels even af onder de kraan en dep ze goed droog met een theedoek. Meng de frites met een scheutje olie en spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier (hoeft niet, maar dan blijft de bakplaat schoon). Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Halverwege bestrooien met zout en omscheppen.
Stoofschotel
Ingrediënten
- 8 varkenswangen (ontvliesd)
- 1 ui
- 1 eetlepel bloem
- 2 teentjes knoflook
- 1 witte boterham
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 flesje chimay
- ongeveer 2 dl kalfsfond
- klontje boter
- 1 bosje samengebonden laurier, tijm en peterselie
- peper
- zout
- evt een paar kastanjechampignons
Bloemkool
- 1 halve bloemkool
Geef een reactie