• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Ovenfrites met gestoofde varkenswangen en bloemkool

18 juni 2016 By Martine Reageer

Vakantie! We gaan over een half uurtje 3 weken met auto en tent op pad richting Krakau (Polen), Slowakije en Budapest (en er wordt er ook nog op ons huis gepast). Ik ben heel benieuwd wat ik daar voor verrassende dingen op eetgebied aan ga treffen en heb al veel adresjes verzameld. Met name in Krakau heb ik al voor minstens 2 weken tips ha ha ha. En er moet natuurlijk ook ruimte zijn voor onverwachte vondsten.
Deze maaltijd komt voort uit onze laatste vakantie (naar Duitsland). We aten in Malmedy heerlijke runderwangen die ik dus thuis ook wilde proberen te maken. Het werden uiteindelijk varkenswangen, maar ze waren er niet minder lekker om. De frites komt uit de oven en de bloemkool zou je ook prima kunnen stomen. Ik gebruikte de Chimay uit de foodybox, maar je kan ook ander bier gebruiken.

Ovenfrites

Ingrediënten

  • 3 grote aardappels
  • scheutje olie
  • zout

Verwarm de oven voor op 240 graden. Snijd de aardappels in fritesvorm. Hoe dunner je ze maakt hoe sneller ze gaar zijn. Maar maak ze niet te dun, want dan worden ze weer snel te hard. Spoel de gesneden aardappels even af onder de kraan en dep ze goed droog met een theedoek. Meng de frites met een scheutje olie en spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier (hoeft niet, maar dan blijft de bakplaat schoon). Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Halverwege bestrooien met zout en omscheppen.

Stoofschotel

Ingrediënten

  • 8 varkenswangen (ontvliesd)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte boterham
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 flesje chimay
  • ongeveer 2 dl kalfsfond
  • klontje boter
  • 1 bosje samengebonden laurier, tijm en peterselie
  • peper
  • zout
  • evt een paar kastanjechampignons
Snipper de ui en de knoflook.  Bak de varkenswangen in en beetje boter snel op wat hoger vuur rondom bruin. Zet het vuur dan wat lager en laat de ui en de knoflook een paar minuten meebakken. Strooi er de bloem over en roer voorzichtig door. Bestrooi met peper en zout. Voeg de tomatenpuree toe. Warm het bier iets op en giet het bij het vlees. Vul aan met bouillon tot het vlees bijna onder staat. Doe er de suiker en de kruiden bij. Roer even door. Besmeer de boterham met mosterd en leg die op het vlees. Laat zachtjes pruttelen met het deksel op de pan tot de varkenswangen gaar zijn, Dit zal zo’n 2 uur duren. Als het gaar is snijd je de champignons in vieren en laat je ze in de stoofschotel garen. Haal het deksel daarbij van de pan zodat de saus nog iets kan indikken.

Bloemkool

  • 1 halve bloemkool
Verdeel de bloemkool in stukken, was de stukken en kook ze in ongeveer 10 minuten in niet al te ruim water gaar.

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappels, groente, vlees

Vorig bericht: « Weekendje kamperen in Baarn
Volgend bericht: Eten en drinken in Krakau (Polen) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in