• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Ovenschotel met aardappel, prei en kip

26 maart 2014 By Martine Reageer

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap iets uitzoeken bij Peggy van Peggy`s Pastime, een Belgische blogster met een indrukwekkend aantal recepten op haar blog. Het was dan ook best moeilijk om een keuze te maken. Aangezien ik gek ben op ovenschotels en net een paar gerookte kippenbouten had gekocht, besloot ik de ovenschotel met aardappel, prei en kip te maken en die een beetje naar mijn eigen hand te zetten.

Het was een erg lekkere maaltijd die de volgende dag nog lekkerder was. We konden er samen 2 keer ruim van eten. In het recept van Peggy zit ham; dat heb ik weggelaten omdat ik vond dat die niet echt iets zou toevoegen in combinatie met de gerookte kip.

 

Ovenschotel met aardappel, prei en kip

 

Ingrediënten voor zeker 4 personen

  • 3 hard gekookte eieren 
  • 3 gerookte kippenbouten (of neem 6 niet gerookte kippendijen) 
  • 1 grote, dikke prei 
  • 1/2 ui 
  • 300 ml sterke kippenbouillon (ik gebruikte 1 bouillonblokje) 
  • 2 eetlepels bloem 
  • 185 ml melk (vol) 
  • 4 grote aardappelen 
  • 3 eetlepels (grove) mosterd 
  • beetje boter 
  • scheutje room 
  • paprikapoeder 
  • versgemalen peper en zout 


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Bak eerst de ui even aan in wat boter en voeg daarna de prei toe, die je ook even bakt. Als de prei zacht is doe je er de bloem bij. Roer goed door en laat even een paar minuten garen. Giet er dan langzaam de bouillon en de melk bij en roer tot het goed gemengd is. Laat het dan zachtjes koken tot het dikker wordt. Roer regelmatig.
Haal het kippenvlees van de botten en snijd in stukjes. Als je kippendijen hebt snijd je die in kleine blokjes en bakt ze even aan in een koekenpan.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.

Roer de mosterd door de saus, voeg de kip toe en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Snijd de gekookte eieren in plakjes.
Schep de saus in een ovenschaal. Als de saus erg dik is kun je een scheutje room, bouillon of melk toevoegen, maar bij mij was de saus nadat hij uit de oven kwam heel dun, dus ik zou het gewoon zo laten als het is. 
Leg de plakjes ei op de saus en druk ze er een beetje in. Leg de schijfjes aardappel erop en bestrijk ze met de room. Bestrooi met nog wat peper en snipper wat flintertjes boter over de aardappelschijfjes.
Zet de ovenschotel zo´n 45 minuten in de oven tot de aardappels gaar en goudbruin zijn.
 

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappel, foodblogswap, groente, kip, oven

Vorig bericht: « Koekjes met hazelnoot
Volgend bericht: Voedzame mueslirepen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in