Deze maand mocht ik voor de foodblogswap iets uitzoeken bij Peggy van Peggy`s Pastime, een Belgische blogster met een indrukwekkend aantal recepten op haar blog. Het was dan ook best moeilijk om een keuze te maken. Aangezien ik gek ben op ovenschotels en net een paar gerookte kippenbouten had gekocht, besloot ik de ovenschotel met aardappel, prei en kip te maken en die een beetje naar mijn eigen hand te zetten.
Het was een erg lekkere maaltijd die de volgende dag nog lekkerder was. We konden er samen 2 keer ruim van eten. In het recept van Peggy zit ham; dat heb ik weggelaten omdat ik vond dat die niet echt iets zou toevoegen in combinatie met de gerookte kip.
Ingrediënten voor zeker 4 personen
- 3 hard gekookte eieren
- 3 gerookte kippenbouten (of neem 6 niet gerookte kippendijen)
- 1 grote, dikke prei
- 1/2 ui
- 300 ml sterke kippenbouillon (ik gebruikte 1 bouillonblokje)
- 2 eetlepels bloem
- 185 ml melk (vol)
- 4 grote aardappelen
- 3 eetlepels (grove) mosterd
- beetje boter
- scheutje room
- paprikapoeder
- versgemalen peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal het kippenvlees van de botten en snijd in stukjes. Als je kippendijen hebt snijd je die in kleine blokjes en bakt ze even aan in een koekenpan.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
Geef een reactie