• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Ovenschotel met aardappel, prei en kip

26 maart 2014 By Martine Reageer

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap iets uitzoeken bij Peggy van Peggy`s Pastime, een Belgische blogster met een indrukwekkend aantal recepten op haar blog. Het was dan ook best moeilijk om een keuze te maken. Aangezien ik gek ben op ovenschotels en net een paar gerookte kippenbouten had gekocht, besloot ik de ovenschotel met aardappel, prei en kip te maken en die een beetje naar mijn eigen hand te zetten.

Het was een erg lekkere maaltijd die de volgende dag nog lekkerder was. We konden er samen 2 keer ruim van eten. In het recept van Peggy zit ham; dat heb ik weggelaten omdat ik vond dat die niet echt iets zou toevoegen in combinatie met de gerookte kip.

 

Ovenschotel met aardappel, prei en kip

 

Ingrediënten voor zeker 4 personen

  • 3 hard gekookte eieren 
  • 3 gerookte kippenbouten (of neem 6 niet gerookte kippendijen) 
  • 1 grote, dikke prei 
  • 1/2 ui 
  • 300 ml sterke kippenbouillon (ik gebruikte 1 bouillonblokje) 
  • 2 eetlepels bloem 
  • 185 ml melk (vol) 
  • 4 grote aardappelen 
  • 3 eetlepels (grove) mosterd 
  • beetje boter 
  • scheutje room 
  • paprikapoeder 
  • versgemalen peper en zout 


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Bak eerst de ui even aan in wat boter en voeg daarna de prei toe, die je ook even bakt. Als de prei zacht is doe je er de bloem bij. Roer goed door en laat even een paar minuten garen. Giet er dan langzaam de bouillon en de melk bij en roer tot het goed gemengd is. Laat het dan zachtjes koken tot het dikker wordt. Roer regelmatig.
Haal het kippenvlees van de botten en snijd in stukjes. Als je kippendijen hebt snijd je die in kleine blokjes en bakt ze even aan in een koekenpan.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.

Roer de mosterd door de saus, voeg de kip toe en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Snijd de gekookte eieren in plakjes.
Schep de saus in een ovenschaal. Als de saus erg dik is kun je een scheutje room, bouillon of melk toevoegen, maar bij mij was de saus nadat hij uit de oven kwam heel dun, dus ik zou het gewoon zo laten als het is. 
Leg de plakjes ei op de saus en druk ze er een beetje in. Leg de schijfjes aardappel erop en bestrijk ze met de room. Bestrooi met nog wat peper en snipper wat flintertjes boter over de aardappelschijfjes.
Zet de ovenschotel zo´n 45 minuten in de oven tot de aardappels gaar en goudbruin zijn.
 

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappel, foodblogswap, groente, kip, oven

Vorig bericht: « Koekjes met hazelnoot
Volgend bericht: Voedzame mueslirepen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in