• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Ovenschotel met nachos

11 maart 2013 By Martine 2 Reacties

In een moestuin werken is superleuk. Maar met het weer van vandaag was het wel afzien in de tuin. Er stond een snijdende koude wind. Om die kou thuis snel weer te vergeten maakte ik een lekkere ovenschotel in Mexicaanse sferen. Het oorspronkelijke plan was om er wat soffrito doorheen te doen, want daar moest ik nog een kartonnetje van in huis hebben, maar op het moment dat het de pan in moest kon ik het niet vinden. Zonder tomaat dus, maar wel heel smaakvol. De hoeveelheid gehakt en groenten is voor 4 personen. Ik maakte de schotel voor 2 personen en vroor de rest van het gehaktmengsel in voor later. Lekker met wat rijst op een drukke dag.

Ovenschotel met nachos

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • knoflookpeper
  • 1 mespunt gerookte paprika
  • flinke scheut pittige Turkse sambalsaus (of een rode peper, of sambal)
  • 1 blik Pintobonen (400 gram)
  • 1 blik Limabonen (400 gram)
  • 2 puntjes vache qui rit (of paar kloddertjes creme fraiche)
  • gezouten nachos om ovenschotel mee af te dekken
  • beetje geraspte kaas als garnering
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het gehakt zonder vetstof in een braadpan totdat er wat vet loskomt.
Voeg dan de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook toe.
Strooi peper, gerookte paprikapoeder en zout over het gehakt.
Snij de rode paprika in stukjes en doe ze bij het gehakt.
Snij de champignons in plakjes en doe ze ook bij het gehaktmengsel.
Voeg dan de sambalsaus toe en proef even of het gehakt zo op smaak is.
Doe dan de 2 uitgelekte blikken bonen erbij.
Vul een 2 persoons ovenschaal met het gehaktmengsel. 
Snipper stukjes vache qui rit over het gehakt (of een paar lepeltjes creme fraiche). Strooi er dan een flinke laag nachos op en als laatste de geraspte kaas. Zet een kwartiertje in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.

Serveer evt met een frisse tomatensalade.

Categorie: hoofdgerecht Tags: eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Workshop brood bakken bij Levine
Volgend bericht: Hartig taartje met geroosterde paprika en chorizo »

Lees Interacties

Reacties

  1. Fatima SafranaArgana

    11 maart 2013 om 18:52

    Met deze kou buiten in de tuin!!
    Ik ben nog steeds niet begonnen met mijn tuin, wacht nog steeds op een beetje lente.

    Je schotel ziet er lekker uit

    Beantwoorden
  2. Martine

    11 maart 2013 om 19:17

    Vorige week hebben we een beetje lente geproefd en nu kunnen we niet meer wachten om te beginnen. We hebben touwtjes gezet voor de uien en de eerste tuinbonen zijn voorgezaaid. Maar eigenlijk was het wel te koud. Als ik niet had hoeven werken was ik mijn huis niet eens uitgekomen denk ik 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in