• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Ovenschotel met nachos

11 maart 2013 By Martine 2 Reacties

In een moestuin werken is superleuk. Maar met het weer van vandaag was het wel afzien in de tuin. Er stond een snijdende koude wind. Om die kou thuis snel weer te vergeten maakte ik een lekkere ovenschotel in Mexicaanse sferen. Het oorspronkelijke plan was om er wat soffrito doorheen te doen, want daar moest ik nog een kartonnetje van in huis hebben, maar op het moment dat het de pan in moest kon ik het niet vinden. Zonder tomaat dus, maar wel heel smaakvol. De hoeveelheid gehakt en groenten is voor 4 personen. Ik maakte de schotel voor 2 personen en vroor de rest van het gehaktmengsel in voor later. Lekker met wat rijst op een drukke dag.

Ovenschotel met nachos

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • knoflookpeper
  • 1 mespunt gerookte paprika
  • flinke scheut pittige Turkse sambalsaus (of een rode peper, of sambal)
  • 1 blik Pintobonen (400 gram)
  • 1 blik Limabonen (400 gram)
  • 2 puntjes vache qui rit (of paar kloddertjes creme fraiche)
  • gezouten nachos om ovenschotel mee af te dekken
  • beetje geraspte kaas als garnering
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het gehakt zonder vetstof in een braadpan totdat er wat vet loskomt.
Voeg dan de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook toe.
Strooi peper, gerookte paprikapoeder en zout over het gehakt.
Snij de rode paprika in stukjes en doe ze bij het gehakt.
Snij de champignons in plakjes en doe ze ook bij het gehaktmengsel.
Voeg dan de sambalsaus toe en proef even of het gehakt zo op smaak is.
Doe dan de 2 uitgelekte blikken bonen erbij.
Vul een 2 persoons ovenschaal met het gehaktmengsel. 
Snipper stukjes vache qui rit over het gehakt (of een paar lepeltjes creme fraiche). Strooi er dan een flinke laag nachos op en als laatste de geraspte kaas. Zet een kwartiertje in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.

Serveer evt met een frisse tomatensalade.

Categorie: hoofdgerecht Tags: eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Workshop brood bakken bij Levine
Volgend bericht: Hartig taartje met geroosterde paprika en chorizo »

Lees Interacties

Reacties

  1. Fatima SafranaArgana

    11 maart 2013 om 18:52

    Met deze kou buiten in de tuin!!
    Ik ben nog steeds niet begonnen met mijn tuin, wacht nog steeds op een beetje lente.

    Je schotel ziet er lekker uit

    Beantwoorden
  2. Martine

    11 maart 2013 om 19:17

    Vorige week hebben we een beetje lente geproefd en nu kunnen we niet meer wachten om te beginnen. We hebben touwtjes gezet voor de uien en de eerste tuinbonen zijn voorgezaaid. Maar eigenlijk was het wel te koud. Als ik niet had hoeven werken was ik mijn huis niet eens uitgekomen denk ik 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in