In een moestuin werken is superleuk. Maar met het weer van vandaag was het wel afzien in de tuin. Er stond een snijdende koude wind. Om die kou thuis snel weer te vergeten maakte ik een lekkere ovenschotel in Mexicaanse sferen. Het oorspronkelijke plan was om er wat soffrito doorheen te doen, want daar moest ik nog een kartonnetje van in huis hebben, maar op het moment dat het de pan in moest kon ik het niet vinden. Zonder tomaat dus, maar wel heel smaakvol. De hoeveelheid gehakt en groenten is voor 4 personen. Ik maakte de schotel voor 2 personen en vroor de rest van het gehaktmengsel in voor later. Lekker met wat rijst op een drukke dag.
Ovenschotel met nachos
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- 1 ui
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 bakje kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- knoflookpeper
- 1 mespunt gerookte paprika
- flinke scheut pittige Turkse sambalsaus (of een rode peper, of sambal)
- 1 blik Pintobonen (400 gram)
- 1 blik Limabonen (400 gram)
- 2 puntjes vache qui rit (of paar kloddertjes creme fraiche)
- gezouten nachos om ovenschotel mee af te dekken
- beetje geraspte kaas als garnering
Voeg dan de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook toe.
Strooi peper, gerookte paprikapoeder en zout over het gehakt.
Snij de rode paprika in stukjes en doe ze bij het gehakt.
Snij de champignons in plakjes en doe ze ook bij het gehaktmengsel.
Voeg dan de sambalsaus toe en proef even of het gehakt zo op smaak is.
Doe dan de 2 uitgelekte blikken bonen erbij.
Fatima SafranaArgana
Met deze kou buiten in de tuin!!
Ik ben nog steeds niet begonnen met mijn tuin, wacht nog steeds op een beetje lente.
Je schotel ziet er lekker uit
Martine
Vorige week hebben we een beetje lente geproefd en nu kunnen we niet meer wachten om te beginnen. We hebben touwtjes gezet voor de uien en de eerste tuinbonen zijn voorgezaaid. Maar eigenlijk was het wel te koud. Als ik niet had hoeven werken was ik mijn huis niet eens uitgekomen denk ik 🙂