Sinds wij in Thailand voor het eerst Pad thai aten, maak ik het regelmatig thuis. Er zijn allerlei variaties mogelijk, maar ik vind deze tot nu toe het lekkerst:
Pad thai met garnalen
Ingrediënten
- 125 gram rijstnoedels (Breed of smal)
- 3 eetlepels palmsuiker
- 3 eetlepels Thaise vissaus
- 2 eetlepels tamarindepasta of limoensap
- 4 lente-uitjes in ringetjes
- 150 gram tauge
- 2 eieren
- 250 gram grote, gepelde, rauwe garnalen
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 3 eetlepels koriander
- 1 gehakte rode peper
- 3 eetlepels gehakte pinda’s (ongezouten)
- 4 eetlepels olie
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af in een vergiet en laat uitlekken.
Roer de vissaus, palmsuiker en tamarindepasta (of limoensap) door elkaar in een kommetje. Eventueel kun je het verhitten in een pannetje of in de magnetron om de suiker beter te kunnen mengen.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de knoflook en de peper een minuutje. Voeg de uitgelekte mie en de saus toe en schep even goed om. Schuif de mie naar 1 kant van de pan en voeg 2 eetlepels olie toe in de lege kant van de pan. Breek de eieren boven de olie en roerbak tot ze gestold zijn. Voeg de garnalen toe en schep alles goed om. Als de garnalen bijna roze zijn voeg je de lenteuitjes en de tauge toe. Even meebakken, koriander erdoor en klaar. Garneren met de gehakte pinda’s.
Geef een reactie