• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Paneermeel (zelfgemaakt veel lekkerder)

23 november 2013 By Martine Reageer

Voor kroketten (garnalenkroketten)gebruikte ik zelfgemaakt paneermeel. Ik had niet genoeg en moest de laatste kroketten doen met paneermeel uit een pakje. Wat een verschil zeg. De zelfgemaakte paneermeel heeft luchtige kruimels en de gekochte paneermeel bestaat uit veel hardere, compacte kruimels.
Paneermeel kun je heel snel maken door beschuiten fijn te kruimelen, maar de lekkerste manier is naar mijn mening om oud brood te gebruiken.

Het is heel simpel. Bewaar je restjes brood en laat ze drogen (gewoon op een bord op het aanrecht ofzo). Wij eten nog wel eens Turks brood, maar daar houd je vaak van over. Met stokbrood gaat het ook heel goed. Als je het in kleinere stukken bewaart kun je het later makkelijk verwerken. Grote stukken brood laten zich moeilijk breken als het eenmaal droog is. Als het brood hard is maal je het fijn in de keukenmachine. Klaar! Je kunt het ook in een plastic zak doen en er dan met een deegroller of een fles overheen rollen.

Bewaar het brood niet in de zak, want dan gaat het schimmelen.Gebruik daarom ook alleen brood dat helemaal door en door droog is. Je kunt voor sneller resultaat het brood ook in de oven drogen. Half uurtje op 150 graden zou genoeg moeten zijn. Let op dat het niet te hard gaat. Zet de oven gerust wat lager en laat het dan wat langer drogen. Ik maak het vaak met restjes Turks brood of stokbrood, maar het kan ook prima met bruin brood. De kleur wordt dan wel minder mooi; je krijgt een wat grauwig paneermeel.

Ik bewaar het paneermeel in een pot en dan blijft het gerust een jaar goed. Als je er maar geen vocht bij laat komen. Zorg dat het paneermeel goed afgekoeld is voor je het in een pot doet.

Tips

  • Kruiden en specerijen toevoegen is ook heel lekker. Zo kun je aparte kant en klare mixen maken voor vis, schnitzels, kroketten enz. door peper, zout, paprikapoerder enz toe te voegen.
  • Je kunt paneermeel ook mengen met fijngemaakte cornflakes voor een extra crispy resultaat. Uiteraard beïnvloedt dit wel de smaak.
  • Een beetje (Parmezaanse) kaas door het paneermeel maakt je schnitzel extra bijzonder.
  • Je kunt het paneermeel zeven om het te verdelen in grof en fijn paneermeel.

Categorie: brood

Vorig bericht: « Eiermie met paddenstoelen, paksoi en cashewnoten
Volgend bericht: Broodwrap met guacamole en vegetarische preiballetjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in