• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Paneermeel (zelfgemaakt veel lekkerder)

23 november 2013 By Martine Reageer

Voor kroketten (garnalenkroketten)gebruikte ik zelfgemaakt paneermeel. Ik had niet genoeg en moest de laatste kroketten doen met paneermeel uit een pakje. Wat een verschil zeg. De zelfgemaakte paneermeel heeft luchtige kruimels en de gekochte paneermeel bestaat uit veel hardere, compacte kruimels.
Paneermeel kun je heel snel maken door beschuiten fijn te kruimelen, maar de lekkerste manier is naar mijn mening om oud brood te gebruiken.

Het is heel simpel. Bewaar je restjes brood en laat ze drogen (gewoon op een bord op het aanrecht ofzo). Wij eten nog wel eens Turks brood, maar daar houd je vaak van over. Met stokbrood gaat het ook heel goed. Als je het in kleinere stukken bewaart kun je het later makkelijk verwerken. Grote stukken brood laten zich moeilijk breken als het eenmaal droog is. Als het brood hard is maal je het fijn in de keukenmachine. Klaar! Je kunt het ook in een plastic zak doen en er dan met een deegroller of een fles overheen rollen.

Bewaar het brood niet in de zak, want dan gaat het schimmelen.Gebruik daarom ook alleen brood dat helemaal door en door droog is. Je kunt voor sneller resultaat het brood ook in de oven drogen. Half uurtje op 150 graden zou genoeg moeten zijn. Let op dat het niet te hard gaat. Zet de oven gerust wat lager en laat het dan wat langer drogen. Ik maak het vaak met restjes Turks brood of stokbrood, maar het kan ook prima met bruin brood. De kleur wordt dan wel minder mooi; je krijgt een wat grauwig paneermeel.

Ik bewaar het paneermeel in een pot en dan blijft het gerust een jaar goed. Als je er maar geen vocht bij laat komen. Zorg dat het paneermeel goed afgekoeld is voor je het in een pot doet.

Tips

  • Kruiden en specerijen toevoegen is ook heel lekker. Zo kun je aparte kant en klare mixen maken voor vis, schnitzels, kroketten enz. door peper, zout, paprikapoerder enz toe te voegen.
  • Je kunt paneermeel ook mengen met fijngemaakte cornflakes voor een extra crispy resultaat. Uiteraard beïnvloedt dit wel de smaak.
  • Een beetje (Parmezaanse) kaas door het paneermeel maakt je schnitzel extra bijzonder.
  • Je kunt het paneermeel zeven om het te verdelen in grof en fijn paneermeel.

Categorie: brood

Vorig bericht: « Eiermie met paddenstoelen, paksoi en cashewnoten
Volgend bericht: Broodwrap met guacamole en vegetarische preiballetjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in