• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Panzanella

2 april 2016 By Martine 2 Reacties

Een van onze eerste kampeervakanties samen was in Italië. In Toscane om precies te zijn. Daar at Maarten in een heel klein dorpje waar we onderweg doorheen reden panzanella, een salade met geweekt brood en tomaat. Ik kon me haast niet voorstellen dat hij het zo lekker vond. Nat brood!!!
Hij heeft het in de jaren erna nog met enige regelmaat over die salade gehad. En daarna kwam de vraag of ik die salade niet eens zelf kon maken. Dat was natuurlijk spannend, want hoe kon ik nou evenaren wat hij aan fantastische smaken in zijn herinnering had. Hij kon me niet echt verder helpen, want veel verder dan dat er brood en tomaat in zat kwam hij niet. Kortom, er kwam hier geen panzanella op tafel.
Tot afgelopen week. Want toen ontving ik de foodybox (deze box krijg ik toegestuurd via persbureau Kroon op het Werk), waarin producten zitten om uit te proberen. Helaas was er iets misgegaan met de bezorging en was de box per ongeluk op mijn werk beland. Daar heeft hij een paar dagen gestaan voor ik hem mee kon nemen. Er zaten deze keer voornamelijk houdbare producten in en de schade viel dus mee.

De Looye Subliem tomaatjes die in de box zaten waren gelukkig nog krakend vers. Daar was ik heel blij mee, want deze tomaten zijn zo lekker dat ik ze zelfs uit het vuistje eet. En ik ben niet zo’n tomateneter.
Omdat deze tomaten zoveel smaak hebben durfde ik het aan om er eindelijk de beloofde panzanella mee te maken. Maarten heeft zitten smullen en vond de salade helemaal goed.

Het is altijd belangrijk om een goede kwaliteit ingrediënten te gebruiken, maar bij deze salade helemaal. Zorg dat je een lekkere olijfolie hebt, tomaten met smaak, goede balsamico enz.

Panzanella

Ingrediënten voor 2 flinke maaltijdsalades

  • 125 gram oud wit brood (soort maakt niet zo uit)
  • 175 gram tomaatjes
  • 3 grote tomaten (had ik toevallig nog liggen)
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram komkommer in blokjes
  • 75 gram gemengde groene en zwarte olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 teen (gerookte) knoflook
  • ongeveer 10 ansjovisjes (blik of pot)
  • 4 gegrilde paprika’s (uit pot of vers)
  • handje veldsla (als garnering)
  • (basilicum)olijfolie
  • balsamicoazijn
  • wat blaadjes verse basilicum
  • peper en zout
Snijd het brood in blokjes en doe ze in een kom. Meng ze met de gesneden tomaten, gesnipperde ui, komkommer, gehalveerde olijven, fijngesneden knoflook, kappertjes, gesneden ansjovisjes en de in stukken gesneden paprika.
Meng goed. Maak een dressing van wat olijfolie met balsamicoazijn. Hoeveelheden zijn in dit geval naar smaak. Giet de dressing over de salade, meng weer goed en breng de salade (indien nodig) verder op smaak met peper en zout. Zet de salade in de koelkast om de smaken in te laten trekken. Ik deed dit 3 uur voordat we gingen eten, maar iets langer of korter kan ook best.
Leg wat veldsla op een bord, verdeel het broodmengsel erover en scheur de blaadjes basilicum over de salade. Maak af met nog een scheutje olijfolie.
 

Ik kreeg de tomaatjes van een persbureau, maar het enthousiasme is geheel van mezelf.
 

Categorie: salade Tags: groente

Vorig bericht: « Zalmrolletjes
Volgend bericht: Winactie: win een hangmat of hangstoel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Desiree | Sweet Happinez

    6 april 2016 om 19:21

    Dit ziet er erg lekker uit! Ik houd van maaltijdsalades, vooral nu met het lekkere weer

    Beantwoorden
  2. Martine - Duizenden1dag

    6 april 2016 om 19:25

    Ik ook. Ook lekker dat je die vaak al iets van te voren kunt maken. Kun je daarna nog lekker even met een drankje de zon in 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in